Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewki-ile za metr bez materiału

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W okolicach W-wy 10PLN/m2, ale za samą wylewkę. Rozłożenie styropianu pewnie kilka złotych więcej, ale ja wolałem to zrobić sam. Kilka wieczorów i jedna nie przespana noc i izolację z folii i styropian mam najdokładniej jak można.

W pewnym momencie ekipa chciała mi nawet charytatywnie pomóc w rozkładaniu styropianu, ale jak zobaczyłem, że układają warstwa za warstwą z pokrywającymi się w pionie szparami podziękowałem im za pomoc. Ciekaw jestem jak by wyglądała izolacja z folii gdyby oni to robili.

A przecież po wylaniu wylewki już dokładności wykonania nie sprawdzisz.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

ja płace tylko 13 brutto z układaniam wełny na zakład

to moja pierwsza tania ekipa

w dodatku ponoć robią BOSKIE wylewki - [już dawno nich słyszałam, ale zapytałam o cenę bez przekonania, bo myślałam że będzie jakaś kosmiczna, a okazała się niższa niż w innych firmach]

jeszcze nie wiem jak moje wylewki wypadną, bo jesteśmy w trakcie :D

póki co wygląda na to, ze faktycznie cosik o wylewkach wiedzą

w ogóle się nie mażą

i nie ma żadnych problemów :o

z niczym!

[ta firma zajmuje się tylko robieniem wylewek-może dlatego wiedzą co i jak]

jestem w pozytywnym szoku, ze tak mało płacę

ja płace tylko 13 brutto z układaniam wełny na zakład

to moja pierwsza tania ekipa

w dodatku ponoć robią BOSKIE wylewki - [już dawno nich słyszałam, ale zapytałam o cenę bez przekonania, bo myślałam że będzie jakaś kosmiczna, a okazała się niższa niż w innych firmach]

jeszcze nie wiem jak moje wylewki wypadną, bo jesteśmy w trakcie :D

póki co wygląda na to, ze faktycznie cosik o wylewkach wiedzą

w ogóle się nie mażą

i nie ma żadnych problemów :o

z niczym!

[ta firma zajmuje się tylko robieniem wylewek-może dlatego wiedzą co i jak]

jestem w pozytywnym szoku, ze tak mało płacę

Smutna daleko te wylewki?

• 3 weeks później...

Ja płaciłem 9 zł/m2 wylewki za wszystko (folia, styropian, siatka zbrojąca, wylewka).

Ale im wyszło krzywo jak cholera no i po fakcie dowiedziałem się że źle folia źle ułożona (woda podchodzi od balkonu i pojawia się wilgoć w środku) :(

Od tej ekipy postanowiłem już tak nie oszczędzać i biorę już ekipy przynajmniej polecane na Forum.

• 3 months później...
Ja płaciłem 9 zł/m2 wylewki za wszystko (folia, styropian, siatka zbrojąca, wylewka).

Ale im wyszło krzywo jak cholera no i po fakcie dowiedziałem się że źle folia źle ułożona (woda podchodzi od balkonu i pojawia się wilgoć w środku) :(

Od tej ekipy postanowiłem już tak nie oszczędzać i biorę już ekipy przynajmniej polecane na Forum.

Witam !!

Mógłbyś napisać na czym polegało złe położenie folii - to tak ku przestrodze dla innych i dla mnie .

pozdro D.RZ