Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewki-ile za metr bez materiału

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W okolicach W-wy 10PLN/m2, ale za samą wylewkę. Rozłożenie styropianu pewnie kilka złotych więcej, ale ja wolałem to zrobić sam. Kilka wieczorów i jedna nie przespana noc i izolację z folii i styropian mam najdokładniej jak można.

W pewnym momencie ekipa chciała mi nawet charytatywnie pomóc w rozkładaniu styropianu, ale jak zobaczyłem, że układają warstwa za warstwą z pokrywającymi się w pionie szparami podziękowałem im za pomoc. Ciekaw jestem jak by wyglądała izolacja z folii gdyby oni to robili.

A przecież po wylaniu wylewki już dokładności wykonania nie sprawdzisz.

jesli ukladales normalny styropian to tak ale jak zakladkowy to nie ma mowy o szczelinach

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Okolice Łodzi. 10zł/m2 w tym uwzględniano różnice ostateczne wylewek pod gres i parkiet. Uprzedzam wszystkich co są właśnie na tym etapie PILNOWAĆ poziomów i jakości!!! Potem wszystko wyjdzie przy kładzeniu posadzek ostatecznych (gres,parkiet itp). Koszt wylewek samopoziomujących jest b.wysoki i niepotrzebny.Pzdr.

• 2 weeks później...

"Moja" ekipa jest umówiona na 12-15zł za m2 wylewki (plus położenie styropianu i folii) ale mam nadzieję że zejdziemy jeszcze niżej bo chcę ich prosić również o płytki na podłodze.

Myślę że to dobry pomysł zeby wylewkę i potem wykończenie podłogi robiła jedna ekipa- zrobią równiutko bo "dla siebie" a przy samej wylewce może się okazać że wykończeniowcy będą poprawiać albo wyrównywać tonami kleju :-?

• 2 weeks później...

Parter (120 m kw.): Przyklejenie papy zgrzewalnej 5 zł/m kw,

położenie styropianu - 2 zł/m kw,

głaź cementowa gr. 4cm - 15zł/m kw -> Razem - 22 zł/m kw

Poddasze (52 m kw): folia + styropian gr. 2 cm - 5 zł/m kw,

gładź cementowa gr. 4 cm - 15 zł m/kw -> Razem - 17 zł m/kw (na umowę pisemną). Do tego koszt materiałów. Chyba trochę drogo?

woj. mazowieckie/ Warka

10 zł za m2 bez ułożenia izolacji.

Położenie styropiany +1zł/m2.

Ułożenie styropiany na 100 m to 2 godziny roboty- ułożyłem z ojcem.

Ekipa z okolic Radomia. Super zgrana grupa. Cztery osoby + miksokrecik.

Wylanie 100 m2 to dla nich około 3,5 godzin pracy.

Na 100 m2 poszła paleta cementu + Tatra piachu.

Pozdrawiam

• 3 months później...