Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasiowy i Sławkowy domek D3A -> nowe str .10

Recommended Posts

Witaj

Bardzo ładna łazienka,mimo tego, że nie przepadam za niebieskim tak twoja łazienka jest ok. Wniosek z tego - chodzi o odcienie i jeszcze o umiejętne połączenie ich. W ogóle bardzo oryginalny dom. Czekam na dalsze zdjęcia.

Acha, twój motylek na dole bawi mnie do łez, naprawdę :lol:

pozdrawiam

A nam z mężem się zawsze niebieska podobała - i to jest cudne we własnym domku, że można realizować własne marzenia 8) Ale jak przyjdzie biały montaż, to już taka niebieska nie będzie :wink: Zanim będą dalsze zdjęcia, to jeszcze troche potrwa :roll:

A w podpisie, to mucha - jak na moje :wink: i też lubię sobie na nią popatrzeć 8) :lol:

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tynki mamy gipsowe z agregatu 8) :p

to mam pytanko, może mi pomożesz, ja też mam tynki gipsowe z agregatu i "fachowiec", który miałby ewentualnie u nas malować, powiedział, że teraz te tynki trzeba przeciągnąć wszędzie cekolem, żeby były gładkie, mi to się średnio widzi bo nie po to robiłam gispowe żeby on teraz cekolował, zwłaszcza że to dodatkowy koszt i materiałów i robocizny a metraż ścian to ok. 1000 m2.

Uważam że tynki są dobrze zrobione, ściany są gładkie, trzeba trochę przetrzeć, może gdzieniegdzie zaciągnąć cekolem, ale nie całe. Ale ten facet powiedział, że jak się zrobi miejscami to będzie się odznaczać :o nie wiem co mam zrobić, nawet mój tata, który zna się na budownictwei mówi że to bez sensu

wezmę jeszcze kogoś zobaczymy co powie, ale ogólnie chciałabym się dowiedzieć jak będzie w Twoim przypadku?

pozdrawiam,

..... Uważam że tynki są dobrze zrobione, ściany są gładkie, trzeba trochę przetrzeć, może gdzieniegdzie zaciągnąć cekolem, ale nie całe. Ale ten facet powiedział, że jak się zrobi miejscami to będzie się odznaczać :o nie wiem co mam zrobić, nawet mój tata, który zna się na budownictwei mówi że to bez sensu

wezmę jeszcze kogoś zobaczymy co powie, ale ogólnie chciałabym się dowiedzieć jak będzie w Twoim przypadku?

pozdrawiam,

Tata ma rację :D

Ja też słyszałem podobne zdanie o przeciągnięciu wszystkiego gładzią ale również nie podobała mi się dodatkowa robota i koszt. Ci co kladli tynki u nas mówili że wszystko zależy jaki efekt chce się uzyskać i że duzo osób czyści tynki delikatnie papierkiem i maluje. Postanowiłem tak właśnie zrobić, tam gdzie były wieksze ubytki czy pęknięcia tynku wypełniałem Cekolem i potem gruntowanie i malowania. Moim zdaniem po rugim malowaniu choć są jeszcz małe prześwity wygląda super :lol: . Uważam że przeciąganie wszystkiego gładzią jest zbyteczne, ale oczywiście zaraz mogę być obrzucony pomidorami przez zwolenników :wink:

..... Uważam że tynki są dobrze zrobione, ściany są gładkie, trzeba trochę przetrzeć, może gdzieniegdzie zaciągnąć cekolem, ale nie całe. Ale ten facet powiedział, że jak się zrobi miejscami to będzie się odznaczać :o nie wiem co mam zrobić, nawet mój tata, który zna się na budownictwei mówi że to bez sensu

pozdrawiam,

Tata ma rację :D

Ja też słyszałem podobne zdanie o przeciągnięciu wszystkiego gładzią ale również nie podobała mi się dodatkowa robota i koszt. Ci co kladli tynki u nas mówili że wszystko zależy jaki efekt chce się uzyskać i że duzo osób czyści tynki delikatnie papierkiem i maluje. Postanowiłem tak właśnie zrobić, tam gdzie były wieksze ubytki czy pęknięcia tynku wypełniałem Cekolem i potem gruntowanie i malowania. Moim zdaniem po rugim malowaniu choć są jeszcz małe prześwity wygląda super :lol: . Uważam że przeciąganie wszystkiego gładzią jest zbyteczne, ale oczywiście zaraz mogę być obrzucony pomidorami przez zwolenników :wink:

dzięki, tak pewnie zrobię, bo nie wyobrażam sobie jeszcze tyle kasy i roboty z tymi tynkami :cry:

Samochody nam się psują na morgi, nic tylko usiąść w kącie i wyć http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a060.gif ... ale jest szansa ... szansa na rolety, ale jaki kolor, jaki, do wyboru:

1: białe

2: brązowe

3: złoty dąb

http://www.cosgan.de/smiliegenerator/ablage/192/8.png