Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasiowy i Sławkowy domek D3A -> nowe str .10

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy nie jest to doskonały czyli D03 z projektów gotowych muratora tylko lekko przerobiony?

Tu na dole chyba ma być garaż jak rozumiem?

Jakiej wysokosci masz ścianki kolankowe?

Mi się ten projekt szczególnie podoba ze względu na ładny widok na gabinet - dom dostępny 2001. Na forum jakoś nie było o nim za dużo.

Jak wygląda wasz plan dołu?

Ja się obawiałam, że ten dom wygląda żle z tyłu (za wysoka ścianka kolankowa), ale u was wygląda delikatnie, może przez te słońce świecące przez drzewa. 8)

Więcej zdjęć proszę.

A czy nie jest to doskonały czyli D03 z projektów gotowych muratora tylko lekko przerobiony?

Tu na dole chyba ma być garaż jak rozumiem?

Jakiej wysokosci masz ścianki kolankowe?

Mi się ten projekt szczególnie podoba ze względu na ładny widok na gabinet - dom dostępny 2001. Na forum jakoś nie było o nim za dużo.

Jak wygląda wasz plan dołu?

Ja się obawiałam, że ten dom wygląda żle z tyłu (za wysoka ścianka kolankowa), ale u was wygląda delikatnie, może przez te słońce świecące przez drzewa. 8)

Więcej zdjęć proszę.

Nie wiem skąd ten projekt (prócz tego, że teściowa go wybierała...), dół jest bardzo prosty, trochę go na zdjęciach widać. A co masz na myśli pisząc o ściance kolankowej (do mnie w tych i w kulinarnych sprawach należy drukiem mówić :wink: ).

Co do zdjęć, to będą, ale muszę się przyłożyć i wkleić.

Ścianka kolankowa to ta ścianka najniższa na poddaszu. Więc chodziło mi o wysokośc poddasza w najniższym miejscu.

Jak jest za niska to wnętrze niezbyt wygodne do zagospodarowania, a jak za wysoka to dom wydaje mi się niezbyt proporcjonalny z zewnątrz (to tylko moje zdanie), ale wasz mimo dość wysokiej na oko ścianki wygląda ładnie z zewnątrz. Jak wejdziesz na stronę projektów muratora to tam są domy modelowe i zdjęcia takiego ładnego jak wasz gabineciku (super). Ale nie ma zdjęć z tyłu domu, ani z boków, więć jestem ciekawa jak to wygląda. Będę czekała na twoje zdjęcia.

Dzięki, Pa

Domek naprawdę mi sie podoba.

To o ten domek chodzi:

http://www.wydawnictwo.murator.pl/images/modelowe/obrazki/d03front.jpg

Gabinet faktycznie podobny, a tak z innej strony: umyć to okno, to koszmar :evil: tylko na drabinę i to od zewnątrz jak i od środka (jak pozostałe okna zresztą też - to jest ich ogromna wada :x )

To o ten domek chodzi:

http://www.wydawnictwo.murator.pl/images/modelowe/obrazki/d03front.jpg

Gabinet faktycznie podobny, a tak z innej strony: umyć to okno, to koszmar :evil: tylko na drabinę i to od zewnątrz jak i od środka (jak pozostałe okna zresztą też - to jest ich ogromna wada :x )

witam

na zdjeciach widzialem murłaty jakimś żelastwem do słupków ścianki kolankowej złapane, co to za patent? czyżby po to aby sie murlata nie skrecała? tak było w projekcie? czy murłat jest od góry śrubą skrecona czy nie?

dzieki za info

witam

na zdjeciach widzialem murłaty jakimś żelastwem do słupków ścianki kolankowej złapane, co to za patent? czyżby po to aby sie murlata nie skrecała? tak było w projekcie? czy murłat jest od góry śrubą skrecona czy nie?

dzieki za info

Jest tak jak piszesz; murłata zaczęła się skrecać i stąd te płaskowniki, nie było tego w projekcie.

I tak po raz kolejny: murłata jest od góry śrubą skręcona :D