Gość 18.05.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Czy ktos z Was slyszal cos o rynnach Bryza???? Pytam, bo wlasnie polecil mi je pan z Dachlux'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 18.05.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Rynny jak rynny, z prawidłowo zamontowanymi nie będziesz mieć kłopotów. Pewnie za 10 lat zauważysz że kolor nie ten, ale nie przesadzałbym. Rynny to naprawdę łatwa rzecz do wymiany, a teraz może zostać kilka tysięcy w kieszeni. Rzecz gustu i strategii budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Nikt nie slyszal o tych rynnach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 18.05.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Właśnie mi je zakładają.Wyglądają jak każde rynny.Szkoda forsy na droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Pattaya czy to prawda, ze daja 10 letnia gwarancje na uszkodzenia i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 18.05.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Nikt nie slyszal o tych rynnach??? Prezes słyszał Zamontowali mi wczoraj/dzisiaj. Ładne takie... białe A na serio to obaj nasi forumowi dachowcy - Michał Dąbrowicz (DachLux) i Statek (Zapolscy) wyrażali się o nich pochlebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Nikt nie slyszal o tych rynnach??? Prezes słyszał Zamontowali mi wczoraj/dzisiaj. Ładne takie... białe A na serio to obaj nasi forumowi dachowcy - Michał Dąbrowicz (DachLux) i Statek (Zapolscy) wyrażali się o nich pochlebnie. Prezesie i nic Prezes wczesniej nie powiedzial..... Skoro Prezes zaklada, to i ja chyba tez sie skusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 18.05.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Pattaya czy to prawda, ze daja 10 letnia gwarancje na uszkodzenia i kolor? Szczerze mówiąc-nie wiem. Ja uważam,że rynnę można uszkodzić tylko mechanicznie np.drabiną czy skacząc po niej . A tego pewnie żadna nie przetrzyma czy to plastik czy to stal czy to miedź. A takiej reklamacji nikt nie uzna. Więc szkoda w to inwestować więcej pieniędzy niż to konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Pattaya czy to prawda, ze daja 10 letnia gwarancje na uszkodzenia i kolor? Szczerze mówiąc-nie wiem. Ja uważam,że rynnę można uszkodzić tylko mechanicznie np.drabiną czy skacząc po niej . A tego pewnie żadna nie przetrzyma czy to plastik czy to stal czy to miedź. A takiej reklamacji nikt nie uzna. Więc szkoda w to inwestować więcej pieniędzy niż to konieczne. Co racja, to racja... I bardzio dziekuje za namiary na tartak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 01.10.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Odświeżam, bo interesuje mnie jak te rynny zachowują się po kilku latach?Miał/ma ktoś z nimi problemy?Właśnie stoję przed wyborem rynien i byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi na temat tych rynien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 01.10.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Odświeżam, bo interesuje mnie jak te rynny zachowują się po kilku latach? Miał/ma ktoś z nimi problemy? Właśnie stoję przed wyborem rynien i byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi na temat tych rynien... U mnie wiszą dopiero 1,5 roku chyba. Białe. Rynna jak rynna. Nie pożółkła, nie odpadła, wisi sobie. Były tanie i spełniają swoej zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 01.10.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Właśnie o to mi chodzi - czy się nie odbarwiają, czy nie pękają, itp.Jeszcze jedna sprawa: mam wykusz w którym będę potrzebował narożniki o indywidualnie dobranym kącie. Czy ma ktoś coś takiego (także w innym systemie) i czy to nie pęka na zgrzewie? Dekarz mówił, że nie warto brać, bo właśnie te narożniki pękają... Poleca jedną rynnę w drugą wsadzić (jedna nieco wyżej) albo z blachy założyć takie mini rynny. Ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 01.10.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Ja mam te rynny rok, zakladane przez brygade 'Statka'Sa ok, kolor pozostal bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 17.05.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Minęło parę lat... jak tam Wasze rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 18.05.2012 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Bryza na Warszawie pojawiła się pod koniec 2004 roku , jak widzę takie dachy wykonywane ok 2006 , 2007 to jednak mogę stwierdzić że ten produkt bleknie szybciej niż inne z tego segmentu. Najbardziej kolor wiśniowy , ale brąz nie jest dużo lepszy. Wielu dystrybutorów odwraca się od tego produktu na Warszawie . Lepiej dołożyć do Galeco lub Kaczmareka - sprawdzone i pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 18.05.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Też się zastanawiałem nad Bryzą, bo cena jest atrakcyjna. Ale widziałem takie rynny po kilku latach na dachu i generalnie o ile rury są ok, to elementy dodatkowe (kolanka, wypusty, uchwyty) straciły kolor, szczególnie na południowej elewacji. Dla porównania w domu w którym mieszkam obecnie (teściów) wiszą Marleya już kilkanaście lat i kolor jest ok. No ale wiadomo, Marley to nie ta półka cenowa.Ja zdecydowałem się na stalowe - Flamingo od budmatu. To właściwie kopia Planjowskiej SIBY (jedno i drugie to rynna płytka), niby niektórzy to krytykują (że przy ulewie będzie się przelewać - ale moim zdaniem przy ulewie to każda się przeleje). Flamingo za to wychodzi sensownie cenowo, drożej niż Bryza, to oczywiście, ale taniej niż "renomowane" stalowe czy Marley. A masz gwarancję 30 lat, bo są w najnowszej powłoce SSAB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 18.05.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Też się zastanawiałem nad Bryzą, bo cena jest atrakcyjna. Ale widziałem takie rynny po kilku latach na dachu i generalnie o ile rury są ok, to elementy dodatkowe (kolanka, wypusty, uchwyty) straciły kolor, szczególnie na południowej elewacji. Dla porównania w domu w którym mieszkam obecnie (teściów) wiszą Marleya już kilkanaście lat i kolor jest ok. No ale wiadomo, Marley to nie ta półka cenowa. Ja zdecydowałem się na stalowe - Flamingo od budmatu. To właściwie kopia Planjowskiej SIBY (jedno i drugie to rynna płytka), niby niektórzy to krytykują (że przy ulewie będzie się przelewać - ale moim zdaniem przy ulewie to każda się przeleje). Flamingo za to wychodzi sensownie cenowo, drożej niż Bryza, to oczywiście, ale taniej niż "renomowane" stalowe czy Marley. A masz gwarancję 30 lat, bo są w najnowszej powłoce SSAB. Co do Flamingo to się zupełnie nie zgadzam. Nie znam dekarza , który po kontakcie z tym produktem nie miał by zastrzeżeń . Ale jeśli porównywać Flamingo do Bryzy to oczywiście... Jedna i druga należą do najtańszych w swoich segmentach , a to co najtańsze zazwyczaj odbiega jakościowo od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 23.05.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Co do Flamingo to się zupełnie nie zgadzam. Nie znam dekarza , który po kontakcie z tym produktem nie miał by zastrzeżeń . A możesz powiedzieć jakich zastrzeżeń? Konsultowałem wcześniej ze swoim, mówił, że jego zdaniem są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 23.05.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Może ulepszyli już produkt, nie wiem, raz miałem kontakt z tą blaszką i ostatni:) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139071-Opinie-na-temat-rynien-Budmatu-Flamingo&p=4610237#post4610237Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 23.05.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 awieuro przytoczył dobry temat , tam jest to szerzej opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts