Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt dachu

Hanka27

Recommended Posts

Ja jestem właśnie po rozliczeniu kosztów pokrycia dachu. Dach ma 190 m2, ale jest troszkę skomplikowany, tzn. ma kształt litery L + 2 facjatki + daszek nad wejsciem. Blachodachówka Lindab TC 50, kolor miedziany. Materiał kosztował 17 000 (razem z orynnowaniem)a robocizna 7 000 (w tym wszystkie obróbki).

Arek99 ?! Gdzie Ty mieszkasz? Czy na pewno w Polsce? Z więźbą? Całość - 12 000 PLN?! Mnie sama blachodachówka (z obróbkami i rynnami) i z robocizną kosztowała 40.000. Dachu mam ponad 300 m2, czyli na 150 m2 koszt byłby 20.000. Fakt, że dach mam skomplikowany, ale odjąć 25% kosztów przy prostym to zostaje 15.000 i to bez więźby i nie dachówka. Ale u mnie to Warszawa. A Ty?

220 m dachu projekt z biura lipinscy z wroclawia LMP01 troche przerobiony kosztowalo mnie to - 6000 wiezba(drewnoo)+ 1100 postawienie+ 12500 calosc materialu na dach( blacha MAXI rautaruuki+ orynnowanie MArley+ paleta klinkieru na kominy+ okno VELUX+ wylaz dachowy+ tyvek 3000), robota blacharska 3000 (przy czym blacharze na koniec pluli sobie w brode, ze powiedzieli zbyt malo-powinno byc ok 1000 PLN wiecej)

220 m dachu projekt z biura lipinscy z wroclawia LMP01 troche przerobiony kosztowalo mnie to - 6000 wiezba(drewnoo)+ 1100 postawienie+ 12500 calosc materialu na dach( blacha MAXI rautaruuki+ orynnowanie MArley+ paleta klinkieru na kominy+ okno VELUX+ wylaz dachowy+ tyvek 3000), robota blacharska 3000 (przy czym blacharze na koniec pluli sobie w brode, ze powiedzieli zbyt malo-powinno byc ok 1000 PLN wiecej)