Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy klej do siatki można nakładać w wielu warstwach

Recommended Posts

robiłem to sam.

tak, nakładałem 2 warstwy kleju bo jedną nigdy nie wyrównasz tak, jak dwoma, będziesz grzęził po tym. chyba, że masz lustro. to proszę bardzo ale to i tak trzeba mieć wprawną rękę, żeby przykryć siatkę za 1 razem, bardzo wprawną.

wolę na 2 warstwy, zdecydowanie.

robiłem to sam.

tak, nakładałem 2 warstwy kleju bo jedną nigdy nie wyrównasz tak, jak dwoma, będziesz grzęził po tym. chyba, że masz lustro. to proszę bardzo ale to i tak trzeba mieć wprawną rękę, żeby przykryć siatkę za 1 razem, bardzo wprawną.

wolę na 2 warstwy, zdecydowanie.

A szlifowałeś po 1 warstwie, a potem po 2?

Duże miałeś nierówności na styro?

Jaka gruba wyszła Ci warstwa zbrojona?

po 1 warstwie zawsze trzeba szlifować, ranty, zadziory,.

2 warstwy nie szlifowałem - zrobi to ekipa od tynku bo na to się nie piszę.

warstwa kleju wyszła 3-4 mm. pierwsza zakrywa siatkę, druga równająca.

co do nierówności - starałem się wszystko dokładnie przed położeniem ( całą ścianę ) zeszlifować, zwłaszcza brzegi styropianów jak nie były idealne. no i obowiązkowo pistolet i łatasz łączenia. ściana ma być dokładnie przygotowana.

a ja jeszcze kołkowałem i kleiłem zatyczki takie okrągłe na schowany kołek na frezie - też te zatyczki trzeba szlifować bo nie zawsze wychodziły idealnie. ale nie ma z tym problemu.

Edytowane przez zyhu

po 1 warstwie zawsze trzeba szlifować, ranty, zadziory,.

2 warstwy nie szlifowałem - zrobi to ekipa od tynku bo na to się nie piszę.

warstwa kleju wyszła 3-4 mm. pierwsza zakrywa siatkę, druga równająca.

co do nierówności - starałem się wszystko dokładnie przed położeniem ( całą ścianę ) zeszlifować, zwłaszcza brzegi styropianów jak nie były idealne. no i obowiązkowo pistolet i łatasz łączenia. ściana ma być dokładnie przygotowana.

a ja jeszcze kołkowałem i kleiłem zatyczki takie okrągłe na schowany kołek na frezie - też te zatyczki trzeba szlifować bo nie zawsze wychodziły idealnie. ale nie ma z tym problemu.

OK. Dzięki.

Czyli na tym filmie to robią niepoprawnie

Jeżeli chodzi o styro to ja rogów nie mam zapadniętych. mam wystające środki taki bana na do 5 mm a czasami i więcej. Też to szlifować?

oczywiście szlifować.

chodzi mi o to, że łączenia styro jak czujesz ręką krawędź to też

Ma tak wyszlifować, że jak przyłożę łatę 2m do styro to nie ma być żadnych prześwitów ani kołysek.

czy na filmie robią błędnie - moim zdaniem niepotrzebnie tak dużo kleju chyba że robi jedną warstwę - do wyboru do koloru.

Czyli na ząb można też tylko jedną warstwę?