agiles1978 26.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam zwracam się z zapytaniem do kolegi AQUA gdyż sprawia wrażenie dobrze poinformowanego, na czym polega serwis takiego urządzenia i co wymaga wymianie przez pierwszy okres 5lat 10 lat itd.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUA 07.05.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Stacja uzdatniania wody to urządzenie mechaniczne, a więc jak każde może się zepsuć. Serwis polega na sprawdzeniu czy wszystko działa tak jak działać powinno a poza tym producenci zastrzegaja sobie konieczność serwisowania swoich urządzeńw celu zachowania gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiles1978 08.05.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mówiąc szczerze nie oczekiwałem takiej odpowiedzi, po prostu jak bym słyszał człowieka który montuje te urządzenia jeden i ten sam bełkot powtarzany jak z automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 08.05.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 W instrukcji obsługi jest napisane: Nie rzadziej niż co roku należy wyczyścić:- zbiornik soli,- filtr na końcu rury poboru solanki,- otwory w tubie solankowej zbiornika soli,- platformę soli,- sitko inżektora i inżektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUA 10.05.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Mówiąc szczerze nie oczekiwałem takiej odpowiedzi, po prostu jak bym słyszał człowieka który montuje te urządzenia jeden i ten sam bełkot powtarzany jak z automatu. Ale chyba z niczym nie skłamałem. Przecież chociażby producent jakiegokolwiek samochodu, zastrzega sobie że gwarancja będzie taka i taka ale pod warunkiem dokonywania okresowych przeglądów, a to z kolei (pomijając ich zasadność) służy wyciągnieciu pieniędzy od kupującego. Fakt że te pieniądze są za wykonanie czegoś konkretnego i pewnie w przypadku urządzeń jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts