Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szkoły językowe w Londynie

Gość

Recommended Posts

Witajcie,

jak w temacie. Chciałabym wysłać swoją pociechę (17l) do Londynu, żeby troszkę język angielski podszlifowała. W tym roku zdaje egzaminy ACE, więc początkująca nie jest, tyle że bardzo lubi ten język i sama poszukuje nowych możliwości nauki.

Poszukuję sprawdzonych pośredników i szkół.

Może Wasze dzieci coś takiego już przeżyły, może sami korzystaliście z tej formy nauki. Podzielcie się namiarami.

Z pozdrowieniami

To zależy, czego Pociecha oczekuje od szkoły - osłuchania z żywym językiem i konwersacji, czy też pogłębienia wiedzy.

Ja swego czasu uczęszczałam do Callan School na Oxford Street. Wtedy jeszcze w Polsce nie było szkół Callana, teraz są już dość popularne. Wybrałam właśnie to miejsce, bo zależało mi głównie na na treningu żywego języka, a nie na teorii - teorię miałam w Polsce.

Teska, wielkie dzięki!!!

Poszukuję "kogoś" sprawdzonego. Bo mimo, że to siedemnastolatka

( niby już nie dziecko) ale matczyne serce chyba by wysiadło przez ten czas nie mając pewności z kim albo przez kogo i gdzie się wysyła latorośl. zaraz do nich dzwonie.

Jeszcze raz dziekuję :D

Teska,

mam nadzieję, że po wakacjach opiszemy wrażenia naszych dzieci z tych wyjazdów.

Być może ktoś , kto już był w takiej szkole mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami, taki mały poradnik "wyjazdowy".

:wink:

Teska, pomysł dobry, byłabym troszkę spokojniejsza (??? :wink: )

A o której części wakacji myślisz i na jak długo młodzieniec wybywa na podbuj Londynu?

My narazie mamy wakacje w rozsypce. Dużo pomysłów, jeszcze więcej chęci. Trzeba tylko znaleźć czas, żeby usiąść całą rodziną i jakoś to ogarnąć a przede wszystkim przekonać do naszych racji głowę rodziny (toż to sponsor przecież jest :lol: )

Pozornie wątek umarł,

ale widzę że jednak ktoś tu czasem zagląda, więc postanowiłam podzielić się z Wami nowym również sprawdzonym biurem podróży, które organizuje wyjazdy językowe: http://www.atas.pl

A swoją drogą może ktoś poleci biuro podróży (sprawdzone oczywiście) z którego można wysłać dziecko bez wiekszych obaw np. na obóz nie koniecznie za granicę?

Pozdrawiam :)