ewa 25.10.2002 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2002 Zamontowaliśmy u siebie elektroniczny podgrzewacz Siemensa.No i mamy problem bo nie trzyma temperatury. Na początku leci woda taka jak ustawię a po chwili ruletka - nigdy nie wiem czy będzie lodówa czy wrzątek. Proszę więc o pomoc posiadaczy Siemensów/elektryków. Czy to sprawa podłączenia czy może prosić serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
durysz 26.10.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2002 Nie jestem fachowcem, ale również użytkuję dwa podgrzewacze wody firmy Siemens (18 kWh i 24 kWh). Z doświadczenia podczas montażu wiem, że są to urządzenia bardzo dobre i przy tym wymagające bardzo precyzyjnej regulacji. Związane jest m.in. z ciśnieniem roboczym w sieci wodociągowej, czasami wpływ mają również np. stare baterie. U mnie całą regulację przeprowadził specjalista elektryk (zdolny!). Niestety oba podrzewacze wymagały regulacji dostosowującej do optymalnym warunków pracy. Proponuję jednak zatrudnić fachowca, natomiast "usterka" wydaje się prosta. Powodzenia! Ryszard Dudek (Miastko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 28.10.2002 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Podobnie było u mnie. W domu posiadam dwa ogrzewacze1. Biawiar 18 kW2. Siemens 18 kW Biawar działał od razu (ma 4 stopnie załączające w zależnosci od poboru wody). Natomiast Siemens wymagał regulacji. Początkowo nie działał, zawieziony do serwisu działał u nich. "Fachowcy" stwierdzili że jest OK i nic nie będą robić. Dopiero elktryk który akurat naprawiał pralkę wyregulował go (w warunkach rzeczywistych) i do tej pory działa jak należy. Po prostu musisz znaleźć gościa który się na tym zna (albo jest uzolniony w tym kierunku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 28.10.2002 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Czy mogę zapytać na czym polega taka regulacja?Faktycznie podgrzewacz najbardziej wariuje jak ustawiam średni strumień wody. Chociaż potrafi też zmieniać temp. jak puszczę wodę na całą parę. Instalacja jest nowa, baterie również, ciśnienie wody mocne i stałe więc zakładam że nie w tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 28.10.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Ja mam też Simensa 24 kw i podobny problem co Ewa - może ktoś wie którą śrubkę podkręcić.Będę wdzięczny za odpowiedź. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
durysz 28.10.2002 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Podczas regulacji moich podgrzewaczy próbowałem podglądać, aby w przyszłości poradzić sobie samemu. Niestety mój fachura ma szerokie plecy, a podgrzewacze są stosunkowo małe. Jednak zdecydowanie znam imię, nazwisko i numer telefonu do elektryka z Miastka (woj. pomorskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts