Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka lodówka lepsza?

Jakiej marki lodówka do zabudowy?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej marki lodówka do zabudowy?

Recommended Posts

my mamy liebherra co prawda nie do zabudowy... to jeszcze eni jest ten model który bym chciała mieć ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi na co kogo stac...

polecam lodówki typu no-frost lub przynajmneij takie z komora bio (komora zerowa) gdybyscie potrzebowali pomocy to chętnie pomoge bo sama robiłam "doktorat" z lodówek 3 lata temu

Gość M@riusz_Radom

Mam w domu coś takiego

http://www.whirlpool.com.pl/pub/img/medium/ARC_5550.jpg

http://www.whirlpool.com.pl/?nodeid=produkt&cat_id=6&prod_id=11

i doskonale się sprawdza ;) Jest cichutka, dobrze mrozi i chyba da się ją zabudować.

Zastanawiałem się tez nad kilkoma lodówkami z ankiety, ale doszedłem do wniosku, że ciut przerastają nasze możliwości finansowe (najdroższe modele)

jeśli Cię stać bierz jak najlepszą, w końcu lodówkę kupuje się na wiele lat.

Gość M@riusz_Radom

Nina - jeśli potrzebujesz przyzwoitej lodówki za przyzwoite pieniążki to z całego serca polecam ten model. Użytkujemy ją już o droku i teraz jest nawet jakby ciut cichsza niż na początku ;) Mrozi doskonale, utrzymuje stałą tempaeraturę czyli robi to co do niej nalezy.

Jedyna krytyczna uwaga : słaby plastikowy "chwytak" do otwierania. Można łątwo ułamać a koszt nowej listwy to około 40 zł.

Po analizie...

ja mam inny model niż TY. Nie mam problemów z urwaniem chwytaka, bo u mnie chwytak jest w dolnej ścianie drzwiczek, nie mam takiego wystającego. Moja lodówka jest gładka jak tafla lodu, nie pamiętam niestety numeru modelu.

Poza tym cały sprzęt, łącznie z pralką mam Whirlpoola. Można podejrzeć w albumie... (obiecuję porobić nowe - posprzątane - zdjęcia) :)

Gość M@riusz_Radom
Obejrzałem zdjęcia - moja wygląda identycznie ;) Na dole równiez ma chwytak do otwierania. Ja mam problem w tym górnym (nie widać go ale jest zagłębienie na palce) - strasznie delikatny.

moejej lodówki juz chyba eni ma w sprzedazy jest za to jej odpowiednik- nowszy moedl.. sprawuje się ok koleżanka ma identyczną i też chwali rozmrażam raz na 1,5 roku zamrażalnik górę tylko umyję co jakis czas.

mam dokładnie ten model:

moja lodówka

na co zwracać uwagę: na ąłtwośc utryzmania w czystości, na jakośc lodówke wszak kupuje sie raz na bardzo długi czas, na oszczenośc energii naelzy zwrócić uwage aczkowliek gdy my kupowalismy naszą to przeliczylismy ze różnica mięszy kat A a kat B wynosi ok 30-50 zł rocznie na prądzie a różnice w cenie było rzędu 2-3 tys. no i warto wziąśc pod uwagę głośność.

życze dobrego wyboru

• 3 weeks później...