Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka lodówka lepsza?

Jakiej marki lodówka do zabudowy?  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej marki lodówka do zabudowy?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 1 year później...
Mam Liebherr do zabudowy. Wcześniej w ogóle nie znałem tej marki i do czasu przeprowadzki do wykończonego domu, używałem Polara. Ponoć Libherr to mercedes wśród lodówek, więc zaufałem opinii - zwłaszcza, że obudowuję. Nie będe przekonywał, bo za krótko używam ale klasa enegretyczna A+ dla oszczędnych to coś nie do pogardzenia.

Jakby tu powiedzieć...

Oto co mi powiedział pan z bardzo uczciwego serwisu sprzętu AGD z niebogatej miejscowości spod W-wy, który uratował naszą pralkę Polar, zmywarkę Indesit i nie uratował lodówki Ariston. Co kupujemy - wszystko jedno: te same zakłady produkują podzespoły, o cenie decyduje nazwa marki i design.

Wszystko, co kupujemy jest obliczone na tylko kilka lat bezawaryjnego działania. Potem koszty naprawy będą większe od kosztów wzięcia nowego sprzętu.

W 5-letniej lodówce psuło się mięso i wędliny (przy +8 C na górnych półkach nie dziwne) ale za to warzywa przymarzały do szuflad. Była nie do naprawy.

Przy okazji rodzina się powiększyła, więc postanowilismy się zabawić!

I nie pamiętać o markowym sprzęcie.

Kupiliśmy przez Allegro (- 800 zł od ceny w marketach) dwudrzwiowego Samsunga z barkiem i kostkarką.

Nie w zabudowie - ale łał - to jest machina!

Zgadam sie z przedmówcą że liczą sie główne podzespoły jakie posiada sprzęt np mamy lodówke mastercook i zmywarke zanussi ale sprężarka w lodówce i pompa w zmywarce jest firmy elektrolux :wink: . Moim zdaniem należy kierowc sie przy wyborze sprzętu "użytecznoscią krancową" (z teorii ekonomi ktos to tak ładnie opisał) Innymi słowy bez względu na cene lodówka służy do przechowywania żywnosci a to czy kosztuje 1000 zł czy 5000 to tylko kwestia tego ile damy zarobic producentowi i posrednikom. Zreszta warto chyba wziąć sprzęt ze sredniej pólki dlatego, że:

1) postep w dziedzinie AGD jest ogromny, po co więc robic sobie problem kupowac bardzo drogi sprzęt skoro za 5 lat to bedzie żęch i tak żal go bedzie wyrzucic bo drogo kosztowal,

2)warto wymienic sprzęt na nowy chocby ze wzgledów hiegienicznych, zawsze mogą wyłączyc prąd podczas urlopu i zamrazarke szlag trafi.

Tez mamy dylemat, lodówka do zabudowy czy nie. Mamy uszykowane nawet drzwi, bo meble użytkujemy od 1,5 roku.

Te niezabudowane, srebrne, są bardzo ładne, zwłaszcza boscha. I są szersze w środku . Lodówki do zabudowy mają szerokość taką, żeby zmieścić się w 60 cm. wnękę, czyli mają ok. 50 cm.

Podobają mi się też dwudrzwiowe, ale dwoje drzwi to utrudnienie gdy się czegoś w lodówce szuka. Jeżelo chodzi o kostkarkę, to znajomi mieli problem. Na poczatku bajer, używali, potem już nie. Pojawił się smrodek.

• 1 month później...
Mam Liebherr do zabudowy. Wcześniej w ogóle nie znałem tej marki i do czasu przeprowadzki do wykończonego domu, używałem Polara. Ponoć Libherr to mercedes wśród lodówek, więc zaufałem opinii - zwłaszcza, że obudowuję. Nie będe przekonywał, bo za krótko używam ale klasa enegretyczna A+ dla oszczędnych to coś nie do pogardzenia.

Jaki masz model?

Jakby tu powiedzieć...

Oto co mi powiedział pan z bardzo uczciwego serwisu sprzętu AGD z niebogatej miejscowości spod W-wy, który uratował naszą pralkę Polar, zmywarkę Indesit i nie uratował lodówki Ariston. Co kupujemy - wszystko jedno: te same zakłady produkują podzespoły, o cenie decyduje nazwa marki i design.

Wszystko, co kupujemy jest obliczone na tylko kilka lat bezawaryjnego działania. Potem koszty naprawy będą większe od kosztów wzięcia nowego sprzętu.

W 5-letniej lodówce psuło się mięso i wędliny (przy +8 C na górnych półkach nie dziwne) ale za to warzywa przymarzały do szuflad. Była nie do naprawy.

Przy okazji rodzina się powiększyła, więc postanowilismy się zabawić!

I nie pamiętać o markowym sprzęcie.

Kupiliśmy przez Allegro (- 800 zł od ceny w marketach) dwudrzwiowego Samsunga z barkiem i kostkarką.

Nie w zabudowie - ale łał - to jest machina!

Na kilka lat??? Mam Amikę działa bez zarzutu od 10 lat, jedyna wada jest taka że czasem głośno chodzi