heyho 19.05.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Witam wszystkich! To mój pierwszy post choć odwiedzam forum badzo czesto i bardzo mi sie ono podoba Mam pewien problem. Jakis czas temu ukonczylem studia (informatyke)i zastanawiam sie czy zwiazać swoje życie z wojskiem... tylko nie wiem czyjest to dobre rozwiązanie. Obecnie pracuje za strasznie marne pieniądze w pracy w ktorej nie ma żadnych możliwości rowoju + wyzysk na kazdym kroku + ... wogole szystko co sie da.... A wiadomo jak jest obecnie na rynku pracy czlowiek sie trzyma kazdej pracy byle by tylko jakis grosz wpadl do wiecznie pustej kieszeni. A pewnego dnia zrodzil sie w mojej glowie pomysl czy aby nie bylo by glupim wyjsciem zwiazac sie z armia...?? Ale z drugiej strony jestem młody , moze cos sie zmieni w tym kraju i czy po jakims czasie nie bede zalowal mojej decyzji... Co o tym myslicie? Czy w obecnych czasach jest to dobre rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.05.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 A pewnego dnia zrodzil sie w mojej glowie pomysl czy aby nie bylo by glupim wyjsciem zwiazac sie z armia...?? Ale z drugiej strony jestem młody , moze cos sie zmieni w tym kraju i czy po jakims czasie nie bede zalowal mojej decyzji... Co o tym myslicie? Czy w obecnych czasach jest to dobre rozwiązanie? A z armia teraz to i tak tylko na kontrakty (tak mi sie wydaje) a nie na stale, wiec chyba nie masz sie tak naprawde o co obawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.05.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 za mundurem panny sznurem emerytura w mlodym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.05.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 heyho, ty młody jesteś jak o woju myślisz, ty lekpiej emigruj zarobkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 heyho, ty młody jesteś jak o woju myślisz, ty lekpiej emigruj zarobkowo. No coś Ty - Rodaka chcesz sie pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.05.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Mamy globalizację, a czy ja go na Księżyc wysyłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.05.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 ....do WP ...tak, ale tylko wtedy, jak masz dobry zawód ( umiejetnosci, szkole, zdolnosci, waska specjalizacja ) !!! Bycie "szeregowym" trepem w WP to totalna pmylka I to tyle J Krom 1 jena ty zyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heyho 21.05.2005 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Wykaształcenie jest i chyba nie najgorsze (informatyk) umiejetnosci... hmm jest ich troche a szeregowy?? tego nie biore nawet pod uwage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 21.05.2005 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Chcieć kolego do armii to Ty możesz.Jednak minęły czasy, że każdego, nawet po studiach przyjmują, tym bardziej cywilnych. No chyba, że masz szerokie plecy.Nie bierzesz stopnia szeregowego pod uwagę?A niby to od jakiego stopnia w wojsku się zaczyna?Jeżeli jednak udałoby Ci się dostać do woja na zawodowego, to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 22.05.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 wstąp, jeśli jest szansa się nie zastanawiaj każda doświadczona "baba" Ci powie, że chłop bez wojska.................. aha i generałów w wojsku już nie potrzebują, musisz od szeregowego zacząć, choć byś miał na drugi dzień na pułkownika awansować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.05.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 A ja wojska nie lubie wiec odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.05.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Nie bierzesz stopnia szeregowego pod uwagę? A niby to od jakiego stopnia w wojsku się zaczyna? No coz... jesli ma sie studia to na pewno nie od szeregowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heyho 23.05.2005 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Oczywiscie od czegos trzeba zaczac ale napewno nie mam zamiaru poprzestac na szeregowym Tylko nie wiem czy dobrze robie, poniewaz slszalem ze kiedys rzucali co rusz po calym kraju a przeprowadzki co rok mi sie nie usmiechaja :/ Ale nie wiem czy jest tak nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 18.06.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Posłuchaj rady absolwenta Wydziału Cybernetyki WAT, który tak jak Ty jest informatykiem i 22 lata pracował w wojsku. Gdybym został w wojsku to z całą pewnością nie stać by mnie było na budowę domu. Jeśli jesteś dobrym fachowcem, chcesz odnieść w życiu sukces, także finansowy to zrezygnuj ze swojego pomysłu. Wojsko daje stabilizację (teraz już mniejszą) ale nie daje możliwości wybicia się osobom uzdolnionym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 21.06.2005 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 niska płaca i niepewna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 21.06.2005 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Posłuchaj rady absolwenta Wydziału Cybernetyki WAT, który tak jak Ty jest informatykiem i 22 lata pracował w wojsku. Gdybym został w wojsku to z całą pewnością nie stać by mnie było na budowę domu. Jeśli jesteś dobrym fachowcem, chcesz odnieść w życiu sukces, także finansowy to zrezygnuj ze swojego pomysłu. Wojsko daje stabilizację (teraz już mniejszą) ale nie daje możliwości wybicia się osobom uzdolnionym. nie wiem, czy cybernetyka jeszcze jest na WAT - cie, ale kilka lat temu absolwentów, to prywatne firmy podkupywały wykładały 40 tys. żeby gościu mógł rzucić papierami i dawały pensje kilkakrotnie wyższą niż wojsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 02.09.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Posłuchaj rady absolwenta Wydziału Cybernetyki WAT, który tak jak Ty jest informatykiem i 22 lata pracował w wojsku. Gdybym został w wojsku to z całą pewnością nie stać by mnie było na budowę domu. Jeśli jesteś dobrym fachowcem, chcesz odnieść w życiu sukces, także finansowy to zrezygnuj ze swojego pomysłu. Wojsko daje stabilizację (teraz już mniejszą) ale nie daje możliwości wybicia się osobom uzdolnionym. nie wiem, czy cybernetyka jeszcze jest na WAT - cie, ale kilka lat temu absolwentów, to prywatne firmy podkupywały wykładały 40 tys. żeby gościu mógł rzucić papierami i dawały pensje kilkakrotnie wyższą niż wojsko Tylko, że to było dawno i nieprawda . Dla mnie Wojsko to duże prawdopodobieństwo, że się wdepnie w niezłe bagno... Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 13.10.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 kiedyś napewno nie , teraz dla bezrobotnych jest to jakaś alternatywa na życie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest 16.10.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Wojsko, fajna sprawa. Sluzylam 10 lat, ale kiedy po rozwodzie musialam kupic sobie mieszkanie musialam tez odejsc z wojska zeby dostac kredyt, splacac go i jakos zyc. Teraz mam ciekawa prace, duzo lepsze niz w wojsku zarobki, mieszkanie... ale jednak czegos brak. No coz, zawsze cos za cos, nic za darmo. Skoro piszesz na forum Muratora to znaczy, ze myslisz o budowaniu a skoro myslisz o budowaniu to przestan myslec o wojsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts