GrześS 19.05.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 krótka historachciałem zaimpregnować nowy płotwybrałem sobie markowy produkt, (aby oszczędzić częstego malowania), z dodatkami typu wosk i inne bajery - krótko impregnat koloryzujący Dulu.. w sklepie Casto…płot wykonywał mi stolarz z wieloletnim doświadczeniem po próbie (na kilku sztachetach) pomalowania trzykrotnego stwierdził, że dalsze malowanie nie ma sensu bo:- nierówno pokrywa powierzchnie- po wyschnięciu się ściera (a wybrałem sobie ładny mahoniowy kolor)ja jak i moja żona (a ona w szczególności) stwierdziliśmy, że marmurkowy kolor to nie jest to co byśmy chcieli oglądać na swoim płocie przebieg reklamacji1. 19.03.2005r. protokół reklamacji w Casto.... 2. odpowiedź Casto… z protokółem przedstawiciela producenta z dnia 01.04.2005r. (odebrany przez nas 04.04.2005r. - data warta podkreślenia - i użyta w dalszym toku reklamacji) iż nie uznaje się reklamacji bez wyszczególnienia dlaczego nie uwzględniono reklamacjiwydało nam się to dziwne. Więc zwróciliśmy sie o pomoc do rzecznika konsumenta o pomoc w zrozumieniu tak lakonicznej odpowiedzi na reklamację.3. pismo rzecznika konsumenta o wyjaśnienie dlaczego nie uwzględniono reklamacji4. przysłane uzupełnienie odmowy uwzględnienia reklamacji z Casto... bo badany impregnat spełnia wymagania odbiorcze producenta podpisany przez przedstwiciela producenta.W związku z powyższym zmuszony zostałem do przeczytania ustawy „o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej ….” (Dz.U. z 2002r. Nr 141 poz.1176), gdzie art. 8 ust. 3 przeczytałem, że sprzedający ma na odpowiedź 14 dni. Więc5. kolejne pismo do Casto… o uwzględnienie, że rospatrzenie reklamacji było po terminie bo otrzymałem po16 dniach i tu odpowiedź Reklamacja z 19.03.2005r. odpowiedź wysłana dnia 01.04.2005r. a to, że otrzymałem 04.04.2005r. to nie ważne i mam sobie odebrać ten impregnat bo jak nie to oni komisyjnie go zniszczą w sklepie. I na tym koniec. Czy ma ktoś pomysł jak wykorzystać brudzący i ścierający się impregnat ? Na całe szczęście mam tego tylko 4l.A płot pomalowałem Śnieżką – doradził mi stolarz - i jestem bardzo zadowolony.… bez morału a może z tą reklamacją można coś jeszcze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts