szczurp 19.05.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 ile macie sypialni, w moim projekcie (robie go sama) wysakuje 5 , czy to nie za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 19.05.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Mamy 4, ale to czy 5 to za dużo to sama musisz zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 19.05.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 W moim projekcie jest 5 sypialni + gabinet,ktory od biedy tez moze byc sypialnia.To ile chcesz miec sypialni zalezy glownie od Twoich potrzeb{ilosc osob zamieszkujaca dom,moze na przyszlosc sypialnia dla starszych rodzicow} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczurp 19.05.2005 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 a jaki masz metraz u mnie ok 20m/sypialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 ile macie sypialni, w moim projekcie (robie go sama) wysakuje 5 , czy to nie za duzo U mnie sa trzy duze sypialnie (dwa pokoje dziecinne i jedna nasza) oraz niewielki pokoj goscinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 19.05.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 a jaki masz metraz u mnie ok 20m/sypialnia Moja sypialnia bedzie miala 19 metrow,nastepna ma 30 metrow,kolejne dwie po 15 i jedna 12 .Ten dodatkowy gabinet ma 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 19.05.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Od 10 do 16 m2 powierzchni podłogi, a jest to poddasze użytkowe także faktycznie będą mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 nie rozumem, co pomogą nasze odpowiedzi Wszystko zależy od wielkości rodziny, potrzeb i możliwości. dla przykładu - dostałam włąsnie pozwolenie na duży dom, w którym sypialnie są spore 17, 24, 19+12, 8 m. I teraz skończyłam sobie rysować inny projekt małego domku, w którym są 3 sypialnie średnio po ok. 12m2. Oba są wygodne, jeden luksusowy, drugi bardzo skromny, ale połowę tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczurp 19.05.2005 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 mimi uwierz , że mi to pomoże, jestem na etapie projektowania domu i jest to dla mnie istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczurp 19.05.2005 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 dziękuje aha26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 szczurp chyba że chcesz mieć argumenty dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 W naszym projekcie jest 3 sypialnie + pokój gościnny (lub gabinet). W razie jakiejś większej imprezki dla gości można przerobić salon na sypialnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 20.05.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 U mnie sa trzy sypialnie i gabinet, w ktorym awaryjnie moze ktos zanocowac. Nie planowalam pokoju goscinnego, bo w obecnym domu przez ostatnie 3 lata tylko raz ktos z gosci nocowal. Planuje natomiast rozkladana kanape w gabinecie i na uzytkowym strychu. Co do ilosci sypialni, to wszystko zalezy od potrzeb. Ja planuje 2 dzieci i stad 3 sypialnie. Ostatnio stwierdzilam, ze przydalaby sie jeszcze jedna sypialnia dla niani, ale jej nie ma, wiec w momencie gdy bedziemy potrzebowala niani dzieci beda w jednym pokoju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 20.05.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 u nas będą 4 sypialnie i szczerze mówiąc uważam że więcej niż 5 nie ma sensu robić. no chyba że zamierzasz mieć gromadkę dzieci , obecnie mieszkam w domu gdzie są 3 sypialnie w tym jedna używana - reszta to tylko "pokoje do sprzątania" ale w sumie mimi ma rację...nasze odpowiedzi nic ci nie dadzą...musisz sam zdecydować co jest najbardziej odpowiednie dla twoich potrzeb:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 21.05.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 U nas trzy sypialnie, 15 + 15 +13 m. Nie mamy pokoju gościnnego. Zostaje strych albo kanapa w salonie. Nie mamy rodziny ani znajomych z daleka a ci z bliska niech pomykają do siebie na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 23.05.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Strasznie duze domy budujecie, dla gosci czy dla siebie? U nas sa 3 sypialnie (1 nasza-18 m podłóg, 2-dzieci po 17 i 15 m podłóg) oraz na dole salon. Tak wiec w sumie mamy 4 pokoje, w tym 3 sypailnie. Na razie jestesmy w dwojke, jak wszytsko dobrze pojdzie za klika mieisecy ebdzie nas trójeczka . Nie budujcie ponad stan, kto to potem utrzyma , ogrzeje, posprząta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 23.05.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Moim zdaniem Honorata ma racje - nie budujcie na zapas. U moich rodziców byly 2 absolutnie zbedne pokoje, a brakowala pralni i spiżarni. Oczywiscie suszarnie mozna zrobic w pokoju - tylko czy potrzeba na to 15m2? My planujac dom wiedzielismy, ze dzieci bedzie 2 - w związku z tym sa trzy sypialnie, dodatkowo mamy gabinet (w planach z rozkladana sofa dla gosci), bo maz pracuje z domu. Zupelnie extra mamy strych, ktory juz zarezerwowalam dla siebie. PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goto 23.05.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Na górze 3 sypialnie (nasza 12 m, dzieci po 14 m.) Dzieci dwójka, i starczy , na dole salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.05.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Moim zdaniem Honorata ma racje - nie budujcie na zapas. U moich rodziców byly 2 absolutnie zbedne pokoje, a brakowala pralni i spiżarni. Oczywiscie suszarnie mozna zrobic w pokoju - tylko czy potrzeba na to 15m2? My planujac dom wiedzielismy, ze dzieci bedzie 2 - w związku z tym sa trzy sypialnie, dodatkowo mamy gabinet (w planach z rozkladana sofa dla gosci), bo maz pracuje z domu. Zupelnie extra mamy strych, ktory juz zarezerwowalam dla siebie. Pozdrawiam Iwona No wlasnie masz racje ,nie powinno sie budowac za duzego domu ,ale w moim przypadku docelowo ma tam mieszkac 7 osob to przeciez musze miec z 5 sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 23.05.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 u nas na górze trzy sypialnie: 15, 15 i 9, a na dole salon i w przyszłości gabinet albo dodatkowa sypialnia zgadzam się z Honoratą - trzeba budować tak, żeby można bylo to potem ogrzać i posprzątać, no i oczywiście tak, żeby się wszyscy pomieścili chociaż chętnie powiększyłabym moje pokoiki o kilka metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts