J_K_K 19.05.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Szukałem podobnego wątku, ale nie znalazłem. Mam do "wywiercenia" w thermoporze ok. 80 (a może więcej) otworów pod puszki elektryczne, TV, telefon itd. Dostępny osprzęt, to koronki z: - nasypem wolframowym, a 20 - 40 PLN (Dedra - Toya - Topex - Faust) - końcówkami widiowymi a 50 PLN - końcówkami diamentowymi a 100 PLN (Dedra) Wszystko i tak mejdinczajna Iść od razu w kieruku diamentu, czy może ten wolfram jednak wytrzyma ? Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 19.05.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 jesli PH z ostatnich 12 miesięcy to wystarczy scyzoryk . . . . . . . . . . . . . .. po środku, czylki widiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piono 19.05.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Popieram widię. Zrobiłem do tej pory ok 40 szt w zwykłej cegle i nie ma problemu z koronką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 19.05.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 W składzie budowlanym kupiłem widiową za 36zł i wywierciłem wszystkie puszki w MAXie. Mozna taką koronką wiercić nawet w betonie, oczywiście bardzo wolno idzie ale koronka się nie uszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.05.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Ja tez zwykła widiową wierciłem pod wszystkie puszki u siebie (ściana z silikatu) - chyba ze 100 sztuk tego było w sumie. Przy okazji robiłem tym tez otwory na wylot przez ściany pod rury do odkurzacza - średnica bardzo się do tego nadaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.05.2005 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 A jakiego "napędu" dla koronki używaliście ? Zwykła wiertarka (Bosch 500 W) da radę w cegle ? Z udarem czy tylko obroty ? Pozdro Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 20.05.2005 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 A jakiego "napędu" dla koronki używaliście ? Zwykła wiertarka (Bosch 500 W) da radę w cegle ? Z udarem czy tylko obroty ? Pewnie dużo zależy od materiału ale moja korona jest na uchwyt SDS więc za dużego wyboru nie miałem - wiertarka z udarem pneumatycznym Boscha. Wierciłem z udarem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 20.05.2005 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 A jakiego "napędu" dla koronki używaliście ? Zwykła wiertarka (Bosch 500 W) da radę w cegle ? Z udarem czy tylko obroty ? Pewnie dużo zależy od materiału ale moja korona jest na uchwyt SDS więc za dużego wyboru nie miałem - wiertarka z udarem pneumatycznym Boscha. Wierciłem z udarem. Dzięki wszystkim za jednomyślne odpowiedzi Żona dostała zlecenie na te z widią Cena w lokalnym sklepie faktycznie na poziomie <= 80 PLN za 60 + 80. Istotna uwaga co tych z wolframem - max. prędkość to 1500 obr/min no i bez udaru. Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts