Martka 19.05.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Szukam osób, które za około dwa miesiące planują wstawiac okna. Jestem zainteresowana oknami firmy Gebauer i wzorem innych forumowiczów chciałabym zorganizowac grupę kilku budujących, którzy złożą wspólne zamówienie - być może udałoby się uzyskać dobry upust. http://www.gebauer.com.pl Znajdzie się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 20.05.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Wysłałem do nich prośbę o wycenę.Zobaczymy czy nie za drodzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 20.05.2005 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 nie są tani, ale myślę, że jeśli zbierze siekilka osób, to uda siezałatwic jakiś upust i cena będzie do przełknięcia.Ja mam 13 okien w standardowych wymiarach i cena z montażem wyniosła około 17 tysięcy.Nie prosiłam o wycenę nigdzie więcej, więc nie wiem, czy to bardzo przesadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.05.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Oj.Ja odpadam.Dostałem od nich wycenę.Mimo 20% rabatu-bardzo drogo.Być może są to wspaniałe okna ale 40-45% droższe od tych,które mam zamiar zamówić.Na całym domu to ok.8-9 tys różnicy.Albo i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.05.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Martka to my sie mozemy sprobowac podlaczyc.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonlar 24.05.2005 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Ja również zamierzam za ok. 2 miesiące wymieniać okna.Ale dlaczego Gebauer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Martka my juz robilismy kiedys wycene w gebauerze i wcale nie wyszli jakos koszmarnie drogo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 24.05.2005 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Oni nie sa koszmarnie drodzy Ale najtańsi tez nie Jutro zadzwonię, pogadam o szansach na upust i zobaczymy. Dam znać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.05.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Koszmarnie drodzy nie są.Ceny na poziomie Urzędowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 01.06.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Dlaczego upieracie się przy drewnianych. Przemyślcie okna z PCV. Kilka uwag pomocnych przy podjęciu decyzji:1. Koszt zakupu okien. Okna drewniane są droższe niż z pcv.2. Trwałość. Okna pcv dają gwarancję wieloletniego funkcjonowania bez specjalnj ingerencji. Okna drewniane w naszych warunkach atmosferycznych nie sprawują się najlepiej. Czy ktokolwiek w warunkach domowych jest w stanie uzyskać odpowiednie powłoki lakiernicze. Wcześniej czy póżniej każdego to czeka.3. Walory estetyczne. W obecnej chwili istnieje tak duża ilość kształtów profili i kolorów pcv że drewniane mogą pozazdrościć.4. Walory ekonomiczne - pcv chyba cieplejsze niż drewno. Podoba mi się zdanie znajomego który zamontował okna drewniane. Cytat:" drewno to tylko materiał wyjściowy, wyrób gotowy daleko odbiega od drewna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.06.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Oj,tatko,tatko... ad.1-nie ad.2-nie zawsze ad.3- ad.4-patrz wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 02.06.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 tatko,jeszcze nie słyszałem, żeby by ktoś narzekał na drewniane okna (nie mówię o ewidentnych fuszerkach wykonawczych albo wręcz zepsuciu towaru) ale słyszałem za to opinie ludzi wymieniających plastiki na drewniane i zarzekających się "nigdy więcej plastiku". Po prostu technologia jest słabsza.co do "ciepłości" to plastikowe profile są zimniejsze od drewnianych.estetyka to rzecz gustu.Plus dla plastików - nie trzeba ich zabezpieczać od deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 02.06.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 PATTAYA1. Przez sześć lat działalności w branży nie spotkałem producenta okien drewnianych oferującego okien tańszych od pcv. Może źle trafiałem, chociaż ci których znam maja takie samo zdanie.2. Przekonaj mnie że w warunkach domowych uzyskasz taką samą powłokę lakierniczą jak okien nowych. Wcześniej czy później każdego użytkownika okien drewnianych to czeka.3. Nie znam (chętnie poznam) systemu okien drewnianych oferującego tak dużą ilość kształtów i elementów wykończeniowych.4. Do dyskusji. KATERHASSERWidziałem ludzi narzekających zarówno na okna drewniane jak i pcv. Widziałem okna drewniane przez które wpadał śnieg. Gwarantuję że okna wykonane z uznanych systemów (np. deceunick, veka, salamander czy rechau) z okuciami renomowanych firm przez firmy produkujące z wymogami zawartymi w aprobatach itb a nie przez „garażowców” dadzą więcej satysfakcji i zadowolenia z takiego wyboru. Mam w swej ofercie zarówno okna drewniane i pcv. Drewniane dla tych którzy upierają się przy swoim wyborze. Jednak 95% sprzedaży to okna pcv. Ci którzy wysłuchają rzeczowych argumentów i kupią pcv są zawsze zadowoleni. Ponadto polecają moje okna innym. Te zachowania są dla mnie ważniejsze niż spodziewany zysk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.06.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Tatko!Spieszę z odpowiedziami.1,Przykład własny.Robiłem wyceny PVC(Salamnder,Jezierski,bodaj Veka) okleina dwustronna typu "złoty dąb" i drewno (Gebauer meranti,Urzędowski 68 meranti,Urzędowski 88 meranti,Urzędowski 68 sosna,Pustków meranti).Wszystko z szybami P4 i WK II.Kolejność cenowa od najniższej:Pustków-Salamander-Urzędowski sosna-Veka-Urzędowski 68 meranti-Jezierski-Gebauer-Urzędowski 88 meranti.2,Nie neguję tego,że nie uzyskam w domu powłoki takiej jak w fabryce.Neguję twierdzenie,że okna drewniane są mniej trwałe od plastików.To,że je będę musiał malować nie oznacza,że są mniej trwałe.3.Dla mnie i dla wielu ludzi drewno zawsze wygra z plastikiem w kategorii "Wygląd i estetyka materiału".Nie podoba mi się też w plastikach,że ze względu na mniejszą sztywność mają szersze ramy i ościeżnice a mniej szyby.4,Z całą pewnością drewno jest lepszym izolatorem niż plastikowy profil z wstawkami z aluminium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 02.06.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 PattayaMój post nie miał nikogo w jakikolwiek sposób urazić. Jeżeli tak został odebrany to przepraszam. Chciałem tylko podzielić się swimi sześcioletnimi doświadczeniami. Moja ocena okien drewnianych i pcv pozostaje jak wyżej. Być może moje uwgai komuś pomogą podjąć decyzję. Podjąć a nie zmienić. Co do wycen. Myślę że trafiłeś na drogich producentów. Rozbieżność cenowa w oknach sięga 30%. Poszukaj jeszcze ofert innych producentów, a znajdziesz tańsze. Przynajmniej w mojej ofercie veka jest sporo tańsza od salamandra, a deceunick jescze tańszy. Zwłaszcza system Zendow o mniejszych wysokościach skrzydeł i ościeżnicy. Sztywność zachowana poprzez szerszą ościeżnicę i skrzydło (szerokość 7 cm, 11 cm całkowita wysokość skrzydła i ościeżnicy). Bardzo ładny profil styliaowany na drewno. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.06.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Nie czuję się urażony.Z jakiego powodu?Ja też nie chcę nikogo do niczego przekonywać,przedstawiłem tylko swoje doświadczenia.Być może w wersji "cywilnej" PVC byłoby tańsze od drewna,natomiast przy P4 i WKII dopłaty do PVC są nawet 2-3-krotnie wyższe niż do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 02.06.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Z ofert producentów wynika zarówno dla okien drewnianych jak i pcv istnieją dopłaty do P i W. W mojej ofercie okna pcv w okleinie z P i W nie są droższe od pcv. Producent okien drewnianych życzy dopłaty do P4 około 150 netto/m2, pcv 160 netto/m2. Policz :Drewno O34 brutto ? PCV deceunick zendow O34 - 1020 zł z kolorem dwustronnym veka perfectline podobnie - ceny brutto + dopłaty za W i P. Myślę że troszkę taniej. Przy dużych zamówieniach można kupić jeszcze taniej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.06.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Być może.Ale u innych te różnice są dużo większe.Zupełnym kuriozum jest Jezierski,który doliczył:-P4 28m2 - 6550,00-WKII 18 skrzydeł - 3020,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 02.06.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Dlatego warto szukać. Nie u producenta, dla niego jesteś "za malutki". Dla dealera jesteść "gość", pomoże doradzi, dobrze wyceni. Każdy myśli że jak producent to taniej. Taki tok myślenia to błąd. Pójdź do "sklepu za rogiem" który sprzedaje dobry system, na dobrym okuciu będziesz zadowolony. W przypadku problemów dealer szybciej zareaguje niż producent. Uwierz procedura reklamacji z producentem to wiele nerw i straconego czasu. Czasami potrzeba szybkiej reakcji. Ten za rogiem jest tutaj na miejscu. Przemyśl czy konieczne jest stosowanie P4 i płacenie dużych pieniędzy. Może wystaczy P2 + dodatkowe elementy zabezpieczające. Kupując P4 i tak nie zabezpieczysz się przed włamaniem. Kupujesz tylko czas potrzebny złodziejowi do włamania. Im więcej elementów do pokonania tym trudniej się włamać. Za 6500 kupisz i P i W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 05.06.2005 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Moi drodzy - forum dyskusyjne znajduje sie w "Wymianie doświadczeń".Tu są ogłoszenia. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts