ania i grześ 27.01.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 brawo aga,zrobiłas kawał dobrej roboty,napewno mi wiele rzeczy to ułatwi i wyjasni,a ile czasu mi to zajmie.... a moze puzniej zrobisz taka liste z dalszych etapów? dzieki za liste o stanie zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 a moze puzniej zrobisz taka liste z dalszych etapów? Jestem za , też mi się to przyda. No i dzięki za listę stanu zero Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 04.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 JESTEŚ NIESAMOWITA.OGROMNE DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 19.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Wielki szacunek za te podpowiedzi o fundamentach. Takich ludzi, którzy bezinteresownie pomagają innym powinno się specjalnie honorować Ale ja też przyłączę się do prośby poprzedników: może (jak znajdzidzies ztrochę czasu) opiszesz kolejne etapy. Pozdrawiam Mistic_2005 ------------------------------------------------------- "Zawsze miejcie nadzieję - Jan Paweł II" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Wielkie dzięki za zestawienie tematów, czytam i czytam i powoli zaczynam coć rozumieć. Szkoda tylko, że te informacje o cenach robocizny i materiałów juz nieaktualane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyteck 06.03.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Też się wpiszę, żeby szybko znaleźć , super sprawa takie zestawienie. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 07.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 dzięki dzięki. przydało się i jeszcze się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUAS 10.05.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Niesamowite, wielkie dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubekK 18.05.2007 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 CONGRATULATIONS czy ktos wie czy takie listy powstały po kolejnych etapach ?? lub innych autorow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719501862 18.05.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 S U P E R ! ! ! Od razu dodaję do ulubionych Jak wszystko pójdzie OK z papierkami, to ten etap zaczniemy za 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 10.06.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Mam pytanieMoj wykonawca do zbrojenia fundamntow zastosował gotowe zbrojenie 6 pretow, jak duza roznica w cenie jest pomiedzy gotowym juz skreconym zbrojeniem a kupnem samych pretow i skrecaniem ich przez budowlancow? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archi999 01.07.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam, jaka jest rozsądna grybość styropianu ( FS 20/ EPS-100) do ocieplenia fundamentu w domu bez podpiwniczenia ?? PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 16.10.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 witamBęde wdzięczny za odpowiedz czy warto zaczynać robić fundament około 15 listopada ? wcześniej nie mogę zacząc bo musi się decyzja urpawomocnić.Kier budowy mnie troche nastraszył że mogę nie zdążyć i może coś popękać jak nie zdąze zabezpieczyć.będe wdzięczny z pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula777 22.10.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam Ostatnio wylewalam fundamenty i mam jedno pytanie czy mam zepsute fundamenty jak sa one szerokosci 70 cm i glebokosc 1 m. Ekipa ktora to robila stwierdzila ze sie nie dogadalismy ustalajac co i jak ma byc robione, tak wiec sa zrobione zbrojenia tylko ze caly fundament jest szerokosci lawy fundamentowej czy bedzie to jakos szkodzilo w dalszej budowie ? I czy w takiej sytuacji izolowac te fundamenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 25.10.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 A co to za ekipa? Piekarze czy murarze?To nie ma zadnego projektu fundamentow?Czy moze nie ma takiego co sie troche na rysunkach zna?A gdzie byl kierownik budowy?Standartowa lawa fundamentowa ma 70 cm szerokosci i 30 cm wysokosci, oczywiscie z odpowiednim zbrojeniem.Na tym mozna wymurowac fundament z bloczka grubosc 24 lub 38cm, albo w szalunku go wylac z betonu.Grubosc np. 25cm,ale wszystko zalezy od projektu i od terenu na jakim sie dom buduje.Kierownik budowy powinien zadecydowac ,w koncu od tego jest.Fundament 70cm szeroki i 100cm gleboki i jeszcze prawdopodobnie ze zbrojeniem nie jest problemem ,szkoda tylko ze niepotrzebnie tyle materialu sie zmarnowalo. A izolacja?Prawdopodobnie wylali ci ten fundament w wykopie, tak wiec mozesz zrobic tylko izolacje pozioma. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula777 26.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Izolacja a byc wlasnie pozioma,kierownik to wszystko mowil a ekipa tez wiedziala tylko nie chcialo sie robic szalunkow poza tym zbrojenia sa ok tylko tyle ze na materiale troszeczke jestem w plecy. Ale trudno grunt ze jakis etap budowy dobiegl konca. A nerwy przechodza, a i straconych pieniadzach tez sie zapmia. Chociaz z drugiej strony to tych fundamentow nie ruszy nic. nawet schron mozna sobie pobudowac hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek99 25.11.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Firma, która wylewała mi fundamenty położyła odwrotnie folie bombelkową tzn. bombelkami na zewnątrz, a płaskim do środka fundamentów. Co ja mam teraz zrobić?, czy przekładać folie, czy mam to pozostawić? i co grozi jeśli folia zostanie w swoim pierwotnym stanie?. Dom jest niepodpiwniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 20.01.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Chciałem zapytać czy w ramach stanu surowego wykonawca powinien wykonać wylewkę na parterze (na podsypce)? Czy jest to dodatek za który powinien doliczyć sobie za robotę? U mnie pod koniec robót dopomina się dodatkowej opłaty.wylewka została wykonana pompą z gruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 20.01.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Firma, która wylewała mi fundamenty położyła odwrotnie folie bombelkową tzn. bombelkami na zewnątrz, a płaskim do środka fundamentów. Co ja mam teraz zrobić?, czy przekładać folie, czy mam to pozostawić? i co grozi jeśli folia zostanie w swoim pierwotnym stanie?. Dom jest niepodpiwniczony. Celem tej folii jest lepsza wentylacja muru i osuszanie. Szczególnie ważne jest przy budynku podpiwniczonym. Tu wydaje mi się nie ma tragedii, wiele osób daje zwykłą folię albo tylko maluje mur smołowymi preparatami i zakopuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 06.02.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Wpisałam się tu żeby ni zgubić tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts