goomark 19.07.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 O takim rozwiazaniu pisalem wczesniej na forum Mozesz podac polskiego dystrybutora tych produktow? Nie pamiętam ale sprawdzę bo na karcie gwarancyjnej są wszystkie dane adresowe. Dam odpowiedź jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 19.07.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Net ciagne przez wi-fi. Mam APC i AP aby w lapku ieć neta. Jaki macie zasięg AP, bo u mnie wystarczy zejść piętro niżej i sygnał ginie. Jak to poprawić. Antena zewnętrzna dookólna droga. Jakieś zamienniki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.07.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 http://www.hsf.pl Oni tym handlują -adapter dLAN wireless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 19.07.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 W sumie kupiłem dwa zestawy po dwa adaptery. Za zestaw płaciłem 540 zł, czyli wychodzi za adapter po ok 270 zł. Ale wtedy Euro było całkiem drogie. Dzisiaj jest już pewno taniej. Stacja dostępowa była droższa, bo kosztowała mnie prawie tyle samo, co zestaw dwóch zwykłych adapterów. To nie było mało ale wygoda jest niesamowita. Każdy z adapterów mogę wtykać w dowolne gniazdko. Co ciekawe, możesz do takiego gniazdka włożyć przedłużacz lub listwę i tam też będziesz miał internet:) To dosyć drogo to wychodzi ... nawet w porównaniu do WLAN ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goomark 19.07.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 To dosyć drogo to wychodzi ... nawet w porównaniu do WLAN ... Nigdy nie twierdziłem, że rozwiązanie jest tanie. Można oczywiście zrezygnować z adaptera wireless i uczynić wszystko tańszym. Pomimo tego twierdzę, że jest to inwestycja opłacalna, ponieważ niezawodność systemu jest dużo wyższa niż w przypadku WLAN. WLAN ma problemy z najzwyklejszą scianą nie mówiąc o tych, które są zbrojone. W domku sygnał musi przejśc przez kilka ścian i to też jest problem dla WLAN i dlatego zrezygnowałem z niego. Z moimi adapterami nie mam takich dylematów. Sygnał jest w każdym gniazdku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 19.07.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 To dosyć drogo to wychodzi ... nawet w porównaniu do WLAN ... Nigdy nie twierdziłem, że rozwiązanie jest tanie. Można oczywiście zrezygnować z adaptera wireless i uczynić wszystko tańszym. Pomimo tego twierdzę, że jest to inwestycja opłacalna, ponieważ niezawodność systemu jest dużo wyższa niż w przypadku WLAN. WLAN ma problemy z najzwyklejszą scianą nie mówiąc o tych, które są zbrojone. W domku sygnał musi przejśc przez kilka ścian i to też jest problem dla WLAN i dlatego zrezygnowałem z niego. Z moimi adapterami nie mam takich dylematów. Sygnał jest w każdym gniazdku. Nie wiem skąd ci się biorą te problemy z WLAN'em ... Ja mam go w ilości min 11 mb/s w domu i na calej mojej dzialce ... Kiedyś miałem przez krótki czas AP firmy a eTec czy jakoś tam i ten nie mógł przez dwie ściany przejść na krzyż ... odkąd mam D-linka, 3 COM'a czy teraz Liksys'a - nie ma żadnego problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 19.07.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Nie muszę też do ogrodu wychodzić z laptopem . Wolę do ogrodu wyjsć z zimnym browarkiem niż z laptopem. Jak będzie taka konieczność wychodzenia z laptopem to będę wtedy kombinował w radiówką. Pozdrawiam Święte słowa, ja też wolę browar w ogrodzie niż la ptok. A swoją drogą ja też porozkładałem wszędzie kable, tworząc topografię gwiazdy z zamiarem połaczenia wszystkiego centralnym switchem, ale teraz patrząc ile kosztuje jedno gniazdko RJ45 (ok. 65zł) zastanawiam się po co to było. 7 gniazd x 65zł = tyle co 3 karty wifi + switch bezprzewodowy, Ehhhh... juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.07.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 teraz patrząc ile kosztuje jedno gniazdko RJ45 (ok. 65zł) zastanawiam się po co to było. 7 gniazd x 65zł = tyle co 3 karty wifi + switch bezprzewodowy, Ehhhh... Ja znalazłem gniazda telefoniczno-komputerowe w cenie 21 zł netto. Do tego ramka która w wersji x4 kosztuje 2,20. Czy to drogo? Trzeba tylko poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 19.07.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 teraz patrząc ile kosztuje jedno gniazdko RJ45 (ok. 65zł) zastanawiam się po co to było. 7 gniazd x 65zł = tyle co 3 karty wifi + switch bezprzewodowy, Ehhhh... Ja znalazłem gniazda telefoniczno-komputerowe w cenie 21 zł netto. Do tego ramka która w wersji x4 kosztuje 2,20. Czy to drogo? Trzeba tylko poszukać. Ale chyba lepiej kupić w takim samym stylu w jakim się ma inne gniazdka i wyłączniki w domu ... szczególnie jak ma to być pod jedną ramką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.07.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 No właśnie ja kupuję jedną serię. Wytypowałem http://www.karlik.pl seria TREND. Dzięki temu wszystko będzie na jedno kopyto a seria bogata kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 18.03.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 doradzicie mi cos ? przymierzam si do kupna sprzetu pod WiFi. Planowo beda w domu trzy komputery. Stacjonary i laptop na piętrze i laptop na parterze. myslalem nad D-Link DSL-G604T tym urzadzeniem. czy warto to kupic ? albo moze jest cos lepszego w tej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 18.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Onego czasu jak wchodziły telefony bezprzewodowe też było dużo dyskusji jak to może sąsiad lub któś z ulicy wejsc na twoj telefon i dzwonic na twoje konto. Dzis juz nikt o tym nie pisze widocznie nie ma takich przypadków. Teraz dyskusja o bezprzewodowych lanach. Uważam że nikt nie zatrzyma rozwoju tej technologii. Bardzo się zdziwiłem jednym wypowiedzią a co bedzie jak przyjda goscie i nie beda mieli karty aby wejsc i dlatego załozy dodatkowo siec kablową. Czyli przychodza goscie podłaczaja sie do sieci i rozmawiaja z gospodarzami via lan. Chyba jestem nie z tego świata ale nie wyobrażam sobie ze zapraszam kogos a on przychodzi z kopem , wlacza sie do sieci i buszuje. U mnie jak przychodzą goście to nawet TV nie jest właczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts