rosa 26.12.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Okolice Łodzi. Ja płaciłem 150zł/szt odwiertu pod oczyszczalnię. Cena ta zawierała już w sobie pełen opis geotechniczny wraz z mapkami. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewsco 31.01.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 ja za 3 odwierty po jakieś 3,5m i opinie o warunkach gruntow-wodnych w dwóch egz. zapłaciłam 600zł, ale nie brałam faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 01.02.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Tytułem uzupełnienia mojego poprzedniego postu: cena 150zł/odwiert dotyczyła połowy 2002roku. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 05.03.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 300zł za 2x2,5 bez faktury w tym pełny opis i dodatkowo projekt poś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 07.03.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 500 zł za tyle odwiertów ile będzie trzeba. U mnie potrzebne były 3 + badanie gęstości. Otrzymałem 3 komplety ładnie oprawionej dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 14.03.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Koło mnie sąsiad po przeciwnej stronie drogi nie zrobił i siadło mu w jednym rogu gdzieś o 40cm mimo że miał płytę fundamentową. Podobno się procesuje z wykonawcą.Budowa stoi od 3 lat. Ku przestrodze.Ja wprawdzie nie robiłem ale miałem szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 17.03.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 A gmina nie powinna mieć map geologicznych?? Pytanie inne: czy jak sobie przed zakupem działki zrobię odwierty ogólne, to potem przy stawianiu po będę musiał zrobić od nowa już w miejscu, gdzie będzie stała po? U mnie spodziewam się gliny na głębokoci ok. 1 m. Jak głęboko może wiercić taki goć, żeby np. znaleć koniec gliny? (miejsce Wilkszyn koło Wrocławia). Czy jest sens robić takie badanie teraz zimš (woda gruntowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 20.03.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 400 zł za 2 odwierty po 3,5 metra każdy (bez faktury).W komplecie dostałem 4 egzemplarze opracowania (miałem to załatwione trochę po znajomości, normalna cena byłaby na poziomie 500 zł za to samo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musielka 04.08.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Pytanie jak w temacie. Chodzi o to ze moj architekt zrobil mo cholernie wielkie fundamenty i twierdze, ze troche przesadzil, on na to ze aby konstruktor mogl je ewentualnie zwezic potrzebne sa badania geodezujne gruntu przynakmniej 2 po przekatnej domu, a najlepiej 4 w naroznikach, zeby byc pewnym jaka nosnosc ma grunt, bo w tym wypadku jest tolerancja na slaba nosnosc. Czy ktos z was robil takie odwierty i ile to kosztuje? W Waszym przypadku potrzebne były oczywiście badania geologiczne a nie geodezyjne. Jestem doświadczonym geologiem-geotechnikiem z uprawnieniami ministerialnymi...chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące potrzebnych badań, ustosunkuje się co do proponowanej ceny potencjalnych odwiertów oraz wykonania dokumentacji geotechnicznej dla celów projektowych (dla architekta). kontakt: Slawomir Musial 504-065-764 lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike21pl 12.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Pytanie jak w temacie. Chodzi o to ze moj architekt zrobil mo cholernie wielkie fundamenty i twierdze, ze troche przesadzil, on na to ze aby konstruktor mogl je ewentualnie zwezic potrzebne sa badania geodezujne gruntu przynakmniej 2 po przekatnej domu, a najlepiej 4 w naroznikach, zeby byc pewnym jaka nosnosc ma grunt, bo w tym wypadku jest tolerancja na slaba nosnosc. Czy ktos z was robil takie odwierty i ile to kosztuje? Na tej stronie jest cennik usług geologicznych. Można sprawdzić http://www.uslugigeologiczne.pl Pzdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 12.02.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Przecież temat jest o geodezji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacurek 17.02.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 300 zł za 3 odwierty - Kraków/Wieliczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 18.02.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 słuchajcie bo tak czytam te tematy i wzbudza to moją zawodową ciekawość.kupujecie sobie same odwierty? czy z opisem gruntuczy z badaniem geotechnicznym gruntu?czy z badaniami labolatoryjnymi wytrzymałości gruntubo cena może sie różnić o 1000% albo i więcej w zależności co robicie.Wg mnie pod dom jednorodzinny wystarczy zrobić odwierty wraz z opisem gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgeo 28.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wykonujemy ekspertyzy geologiczno - geotechniczne na potrzeby wyceny (sprawdzenia przydatności pod zabudowę) działek lub oceny właściwości gruntów w kontekście posadawiania budynków mieszkalnych i hal. Kompleksowe usługi z dziedziny: geologii, geotechniki, hydrogeologii oraz ochrony środowiska.[email protected] / 600670175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu772 28.03.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 koszt takich badań w całym koszcie domu i działki nie jest przecież szokujący, do korzyści jakie mogą z tego wynikać np: uniknięcie zakupu działki na torfie, czy innym nieszczęściu. sam jestem geologiem i mówię wam że bardzo przykry jest widok popękanego domku. jeżeli ktoś potrzebuje takich badań geologicznych to chętnie wykonam, mój tel 509 322 264 ( również: dokumentacje geo - inż, hydrogeologiczne, geotechniczne, projekty studni głębinowych, badania pod przydomowe oczyszczalnie ścieków, badania geologiczne pod hale, magazyny itp) woj. mazowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 28.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A powiedzcie mi fachowcy jak wykonywało się za Niemca studnie? Jest sobie studnia "kopana" w tej chwili otoczona betonowymi kręgami... To oni kopali dziurę na odpowiednią głębokość i wynikającą z tego szerokość (taki lej), potem układali kręgi i zasypywali boki?? Strasznie dużo roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu772 28.03.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A powiedzcie mi fachowcy jak wykonywało się za Niemca studnie? Jest sobie studnia "kopana" w tej chwili otoczona betonowymi kręgami... To oni kopali dziurę na odpowiednią głębokość i wynikającą z tego szerokość (taki lej), potem układali kręgi i zasypywali boki?? Strasznie dużo roboty! facet kopie dół o średnicy betonowego kręgu i głębokości równej wysokości kręgu (mniej więcej) wkładają krąg facet stoi w środku i kopie dalej, wyciąga grunt z pod kręgu, krąg równomiernie się opuszcza pod swoim ciężarem, jak jest równo z pow terenu to nasuwają na niego drugi krąg, facet dalej kopie w identyczny sposób, kręgi się opuszczają i tak w kółko dokładają aż napływ wody uniemożliwi dalsze kopanie potem faceta wyciągają na linie albo wychodzi po drabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 29.03.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No chyba, że go zostawiają... brzmi sensownie. Dzięki za info. Choć pewnie obecnie nikogo nie stać na takie zabawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 27.05.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 poszukuje geologga z okolic Nowego Sącza/Gorlic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 1719510855 09.12.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 hej,Jeżeli chodzio o wiercenia to ja płaciłam za 3 odwierty do 4,0 m głebokości 700 pln w zamian dostałam dokumentację 3 egz. + Wersja CDMłodzi ludzie znający się na robocie wszystko trwało 3 dni !!! i po strachu. Polecam p. Bohdanowicza kom. 609 232 530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts