firewall 09.12.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 poszukuje geologa z okolic Nowego Sącza/Gorlic masz na forum- marcin_malecki. ogłasza się i ma profesjonalną wiertnicę. Byli u mnie w środę. Możesz powołać się na mnie:).Panowie po geologii AGH w Krakowie. Wiertnica stacjonuje w Brzesku to i daleko nie będą mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maiki 09.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam jeśli ktoś potrzebuje odwierty geodezyjne w Wielkopolsce i okolicach proszę o kontakt bardzo miła ekipa i niskie ceny pozdrawiam U mnie robili i jestem bardzo zadowoliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin H 14.12.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 ... odwierty geodezyjne... Na litość boską - nie geodezyjne a GEOLOGICZNE lub najwyżej GEOTECHNICZNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 22.12.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 ja zapłaciłem 750PLN w Warszawie, z fvat za badania - 3 odwierty + sondowanie dynamiczne. Otrzymałęm po kilku dniach 2 kopie dokumentacji + na płycie. Jestem zadowolony. Oczywiście mogłoby być taniej, ale cóż - podatki i utrzymanie firmy kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Halymbioki 18.01.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Dostałem ofertę na badania gruntu obejmującą- wykonanie 2 otworów badawczych do głębokości 6m- badania laboratoryjne gruntów rodzimych i wody gruntowej,- opracowanie Opinii Geotechnicznej.Wycena: 850 zł. 2 otwory są wystarczające do zrobie dokładnego badania? Dom być może będzie podpiwniczony, więc nie chciałbym być później zaskoczony wodą w piwnicy. Jakie badania powinno się zrobić, jeśli na działce chciałbym mieć studnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jeżeli będziesz miał podobne profile w obu otworach to raczej nie potrzeba trzeciego otworu. A co ty robisz, że wiercisz aż na 6 metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Halymbioki 18.01.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Piwnice, aczkolwiek jeszcze nie jestem zdecydowany z powodu badań gruntu i szkód górniczych. Nie wiem czy jest sens robienia piwnicy na 3 czy 4 kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 A co za problem? Przecież i tak pewnie będziesz robił na płycie fundamentowej.Z tym że ściany piwnicy rób wylewane, a nie z bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Halymbioki 20.01.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Jaki jest sens budowania podpiwniczonego domu na płycie fundamentowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.01.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Taki sam jak z normalnym fundamentem. Płytę stosuje się z dwóch powodów: -złe warunki gruntowe-szkody górnicze- no i może trzeci powód -widzimisię inwestora ( np. w związku z podążaniem w kierunku pasywności ).O konieczności posiadania piwnicy nie dyskutuję bo to w gestii inwestora co chodzi mu po głowie ( może jest mu potrzebna bo chce zostać polskim Fritzlem, albo chce zgromadzić na zimę 5 ton ziemniaków, albo po prostu lubi piwnice ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Halymbioki 20.01.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Z tego, co widzę na wątku o płytach, to większość jest robiona właśnie z powodu "widzimisie", czyli energooszczędności. Akurat u mnie jest wysoka kategoria szkód górniczych (a przynajmniej jeszcze niedawno była), więc byłem przekonany do robienia płyty, jeśli nie miałbym piwnicy. Teraz mam dylemat.A piwnica jest przydatna na pomieszczenie techniczne, spiżarnia, pralnia, suszarnia, itp. Dodatkowo będzie działać jako bufor ciepła podobny do tego z płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.07.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nasza podpowiedź - filmy ku przestrodze, dlaczego warto zrobić badanie gruntu: Zobacz więcej filmów na murator.tv - to Telewizja Budowlana Muratora - poradnikowo dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltow 15.07.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 jak kształtowałby się koszt wykonania 4 odwiertów w okolicach Bałtowa pod budynek 24mx13m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 15.07.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Bosze Niech że ktoś zmieni ten temat - odwierty geodezyjne i badanie gruntu - masło maślane:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yareckys 20.12.2017 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 (edytowane) ja zapłaciłem 750PLN w Warszawie, z fvat za badania - 3 odwierty + sondowanie dynamiczne. Otrzymałęm po kilku dniach 2 kopie dokumentacji + na płycie. Jestem zadowolony. Oczywiście mogłoby być taniej, ale cóż - podatki i utrzymanie firmy kosztują Witam, Czy mogę prosić o namiary na geologa który robił badania geotechniczne w Warszawie? Poszukuję geotechnika z uprawnieniami do badania gruntu pod budowę domu jednorodzinnego w Warszawie. Czy ktoś może polecić? Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts