Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Kleco
Właśnie zamontowali mi okna i mam pytanie czy odklejać folię przed ocieplaniem z zewnątrz czy poczekać do zakończenia wszystkich prac. Okna (plastikowe złoty dąb) narażone są teraz na słońce część jest zakryta a część nie. Co radzicie???
https://forum.murator.pl/topic/33886-kiedy-odkleja%C4%87-foli%C4%99-zabezpieczaj%C4%85c%C4%85-z-okien/

Okna montowałem w zeszłym roku pod koniec maja a pod koniec sierpnia już miałem kłopoty od południowej strony... :-? Szczególnie na skrzydłach zaraz pod szybą. Straciłem dwa dni, testowałem różne środki (benzyna, WD-40, spirytus...), w końcu najlepsza okazała się margaryna Planta. Powoli zeszło, ale paznokcie na kciukach były do regeneracji... :wink:
Właśnie zamontowali mi okna i mam pytanie czy odklejać folię przed ocieplaniem z zewnątrz czy poczekać do zakończenia wszystkich prac. Okna (plastikowe złoty dąb) narażone są teraz na słońce część jest zakryta a część nie. Co radzicie???

Zewnętrzną zdejmij zaraz po montażu, sporo osób miało duże problemy ze zdejmowaniem starej folii.

Przy docieplaniu i tak zakleja się całe okno ponownie.

Wewnętrzną możesz zdjąć nawet po roku.