Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam.

gdzie można ustalić jakie jest zapotrzebowanie na wodę, energie elektr., energię gazową, energię cieplną dla domu jednorodzinnego dla 4 osób? Głupia sprawa, tym bardziej, że na tym etapie planowania budowy nie wiem nawet czy będe sie grzał :-? Decyzja zapadnie za czas jakiś a wniosek musze złożyć "na dniach"

Prosze o podanie wartości - może być pi razy oko :D Napiszcie proszę co było w Waszych wnioskach o wydanie warunków zabudowy. Z góry dzięki za odpowiedzi

https://forum.murator.pl/topic/33891-jak-okre%C5%9Blali%C5%9Bcie-zapotrzebowanie-na-media-we-wniosku-o-wz/

Zapytaj się w swoim urzędzie. U mnie nie trzeba było nic wpisywać w przypadku domku jednorodzinnego.

Niestety wniosek w mojej gminie jest bardzo szczegółowy :( więc i tak o kilka spraw bedę musiał popytać w urzędzie. Myslałem, że chociaż to uda mi się wypełnić samemu. Nie chcę tracić całego dnia na pogaduchy z paniami w gminie :D

pjotrzu,

o ile mnie pamięć nie myli, wszystko musieliśmy określić we wnioskach o techniczne warunki przyłączenia do poszczególnych sieci, więc spisaliśmy stamtąd :oops:

Bardzo dobry pomysł, ale ja występuję o warunki zabudowy przed uzyskaniem warunków przyłączy mediów i niestaty brak mi danych

Zapytaj się w swoim urzędzie. U mnie nie trzeba było nic wpisywać w przypadku domku jednorodzinnego.

Niestety wniosek w mojej gminie jest bardzo szczegółowy :( więc i tak o kilka spraw bedę musiał popytać w urzędzie. Myslałem, że chociaż to uda mi się wypełnić samemu. Nie chcę tracić całego dnia na pogaduchy z paniami w gminie :D

U mnie wniosek o wydanie WZiZT też był bardzo szegółowy. Tych właśnie pozycji nie wiedziałem jak wypełnić i zaniosłem puste rubryczki. Przy skłądaniu wypytałem o wszystkie wątpliwości i poprosiłem żeby jeszcze wszystko sprawdzili. I właśnie tu się okazało, że mimo, że rubryczki są to w przypadku inwestora indywidualnego wypełnianie ich nie jest wymagane. Tak więc jeśli masz wątpliwości zrób tak samo. Wypełnij pewniki i idź złożyć, tylko, przed złożeniem poproś o sprawdzenie. I to wszystko. Z tego co wiem ikości ścieków, wody itp są potrzebne przy dużych inwestycjach w celu określenia uciążliwości przyszłej inwestycji dla otoczenia.

... Z tego co wiem ikości ścieków, wody itp są potrzebne przy dużych inwestycjach w celu określenia uciążliwości przyszłej inwestycji dla otoczenia.

Dokładnie tak, często dla mieszkaniówki (nawet dla budynków wielorodzinnych) wystarczy podać ilość mieszkańców.