Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanko czy ktos z forumowiczów podlaczał juz na nowych warunkach wode do swojego domu? Podobno teraz AQUA ciagnie na swój koszt wode do granicy dzaialki a inwestor od granicy do domu. Ja od rury wodociagowej do granicy dzialkimam 60 metrów wiec ucieszyla mnie ta wiadomosc o tym ze to Wodociagi na swój koszt mi to poprowadza. Prosze osoby które juz podlaczaly wode o informacje czy to faktycznie tak sie przedstawia.
https://forum.murator.pl/topic/33903-pod%C5%82aczenie-do-wodociagu-na-nowych-warunkach/

Witam !!!!

W mojej gminie powiedzieli mi tak .Zrobilismy kawałek wodociągu parę lat temu za pieniądze "gminne" .rura kończy się 30 m od pana działki .Będziemy robić dalej ,ale nie wiadomo kiedy .Jak pan chce teraz to niech pan zrobi na własny koszt Przepisy jakie by nie były to i tak pewnie będzie tak jak z prądem . Chcesz teraz zrób za swoje niestety .........

pozdro D.RZ

https://forum.murator.pl/topic/33903-pod%C5%82aczenie-do-wodociagu-na-nowych-warunkach/#findComment-665188

Witam ,u mnie było tydzień temu tak:

Miałem warunki przyłącza z Gminnego Zakładu Komunalnego, załatwiłem projekt i poszukałem wykonawcy na zrobienie przecisku pod drogą powiatową. Przecisk (10m)+ materiał + doprowadzenie nitki fi 35 (15 m do budynku)+ robocizna + uzgodnienia z Zarządem Dróg Powiatowych ( w tym pozwolenie na zajęcie pasa drogowego), miały kosztować c.a.5000,- .ZDP uzależniło wydanie decyzji i pozwolenia od tego czy Gmina ponosić będzie roczną opłatę za usytuowanie przyłącza w ich pasie drogowym. Nie wiedziałem czy Gmina ma taki obowiązek czy też opłata spoczywać będzie dożywotnio na mnie. Udałem się do Gminy i stwierdziłem, że skoro jest 11 działek i każdy z właścicieli będzie musiał przeprowadzić przecisk to Gmina będzie musiała pokrywać roczną opłatę za 11 punktów przyłączy, trochę się tym zmartwili i stwierdzili ,że dla nich lepiej wykonać jeden przecisk pod asfaltem a każdy z właścicieli może sobie zrobić wcinkę w "ich rurę". I tak poszło po mojej myśli, przecisk wykonali a ja zapłacę tylko za wcinkę i 10 m rury do budynku a na całej operacji zaoszczędzę c.a.4.000,- zł. :lol: Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/33903-pod%C5%82aczenie-do-wodociagu-na-nowych-warunkach/#findComment-674989