Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot gryzący po palcach

Recommended Posts

Moja kotka codziennie delikatnie obgryza i wylizuje opuszki moich palców. Zastanawiam się co to może oznaczać i czemu służy. Kotka ma prawie rok. Czy spotkaliście się z podobnym zachowaniem u swoich kotów. Niekiedy próbuje wylizywać mi głowę. Robi to dokładnie, tak jak sama sobie czyści futro. Czyżby traktowałą mnie jak innego kota? :roll:

może brakuje jej czegoś w pokarmie? :lol: ...może soli? Kiedyś pewna matka zastanawiała się dlaczego jej dziecko dłubie paluszkami w ścianie i zjada tą zaprawe....okazało się, że zadziałał instynkt....dziecku brakowało wapna :lol: . To dość znane historie z troszkę zamierzchłych czasów, ale takie zachowanie dziecka miało jak widać swoje uzasadnienie.

A czego brakuje Twojej kotce?? Może witaminek, wody,soli?? A może traktuje Cię jak swoje maleństwo?? Stąd codzienna pielęgnacja :lol:

pozdrawiam - ania

Z myszą sprawa jest rozwojowa. Wczoraj jakoś nie miałem głowy by ją wywalić (negocjacje cenowe w sprawie bramy garażowej) i została na noc. Dziś rano z myszy został tylko pyszczek a całą resztę coś zjadło. Niby nic, ale po zjedzeniu w miejscu myszy zrobiło kupę. No to już lekkie przegięcie.

U mnie po myszkach zostaja tylko łapki i ogonki . Ale kot się ostanio rozleniwił. W niedzielę pierwszy raz żywa mysz pojawiła się u nas w domu. I kto ją wyczaił?. Nie kot tylko pies. Dopiero wtedy gdy pies wyprowadził mysz pod sam pysk kota leniwca, ten łaskawie wykonał mokrą robotę. Potem oba zwierzaki pobiły się o zdobycz. Wygrał pies i w pysku wynisł trupa (mysiego oczywiście) na zewnątrz.