Antoi Zamojda 17.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Pewnie, że nie jest to dobry pomysł. Ale chyba nie sądzisz, że się zawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.07.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Pewnie, że nie jest to dobry pomysł. Ale chyba nie sądzisz, że się zawali. Od razu to nie Poważnie to zależy od wykonawcy ja bardzo się przyłoży do izolacji, do zawalenie to droga daleka, bliżej do awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 21.01.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ma takie same zdanie jak Jareko. Nic się nie stanie. Jeśli poprawnie wykonamy izolacje przeciwwilgociowe(przeciwwodne) plus ocieplenie będzie OK. Obecnie często domy się buduje jakby miały wytrzymać trzęsienia ziemi, tornada, 8 pięter itp. Wiele firm ma aprobaty techniczne pozwalające używać beton komórkowy do budowy piwnic.np. http://www.xella.pl/html/pol/pl/ytong_ciepla_sucha_piwnica.php. Wystarczy poszukać trochę na stronach pod hasłem AAC - Autoclaved Aerated Concrete. Jeśli warunki gruntowe pozwalają to śmiało dałbym beton komórkowy, ceramikę, silikat itp. Ja będę budował piwnice właśnie z betonu komórkowego, jest to mój sposób na likwidację mostka termicznego zamiast pustaków isomur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 21.01.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) zastanow sie porzadnie bo mokry bk ma gorsza lambde od betonu nie wiem czy posiada aprabate techn do stosowania w ziemi Edytowane 21 Stycznia 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts