Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Podstawienie kontenera 6,5 m3 na 5 dni kosztuje jakieś 400. Można go w tym czasie zapełnić wszystkimi możliwymi odpadami budowlanymi. Myślałem o jednym kontenerze na sam koniec budowy, ale nie chcę czekać jeszcze kilka miesięcy bo gruz, deski i inne odpady mnie już denerwują. Jak sobie radziliście?
https://forum.murator.pl/topic/33915-jak-wywozi%C4%87-gruz-deski-i-inne-%C5%9Bmieci-w-czasie-budowy/

Sprawdź jeszcze raz tę cenę.

Ja do firmy dzierżawię taki kontener i rocznie wychodzi mniej. Nie pamiętam ile, ale chyba coś 280zł.

Może Ci policzyli razem z utylizacją?

Ja bym to wszystko złożył w jednym miejscu. Potem samochód duży i ładowarka,np. Ostrówek.

Janussz - nic nie rozumiem. Czy roczna dzierżawa wychodzi ci mniej? A jak z wywozami liczone chyba osobno? To co napisałem to usługa jednorazowa: podstawienie kontenera 6,5 m3 i wywiezienie go po 5 dniach. Te 5 dni to czas na pracowite załadowanie wszystkich śmieci.
Podobno można przy odrobinie szczęścia trafić kogoś kto wywozi gruz na przyczepie, którą w dodatku sam załaduje jakąś koparką. Ma ktoś taki namiar w Poznaniu?
Ja gruz wywożę do lasu. Dokładnie to dogaduję się w nadleśnictwie. Oni mówią gdzie wywieźć (na jaką drogę) i ja pozbywam się gruzu, oni mają naprawioną drogę. Każdy jest zadowolony. Jedyny warunek to taki, że nie może być w gruzie papy, styropianu i oczywiście metalu (gwoździe itp.). Może w Twoim wypadku też uda się zrobić taką transakcję wiązaną. Pozostaną Ci deski, ale to można bezproblemowo spalić. Folie i inne plastiki wynoszę do kontenera na plastkik. Od roku nikt się nie skarżył.
A co z ziemią z wykopu pod fundamenty? Kto ją chętnie przyjmie? U nas działka mała i już częściowo zabudowana więc musimy jej się szybko pozbyć żeby było gdzie betoniarkę postawić. :wink:
A co z ziemią z wykopu pod fundamenty? Kto ją chętnie przyjmie? U nas działka mała i już częściowo zabudowana więc musimy jej się szybko pozbyć żeby było gdzie betoniarkę postawić. :wink:

Ziemia też poszła do lasu. Teraz kawałek drogi z pieszczystej zrobił się całkiem całkiem twardy (miałem glinę).

Tak na marginesie przypomniał mi się przypadek kiedy u kolegi do lasu ktoś wywiózł kilka przyczep gruzu. Niby nic tylko całość wsypał do dołu po sadzonkach. Gdyby się zapytał, to zamiast wysypywać obok wysypał by na drogę i wszyscy byli by zadowoleni. Droga jest koszmarna... A tak nikt nie skożystał, a facet w strachu wywoził. Piszę to dla tego, że często proste i tanie rozwiązanie nie przychodzi nikomu do głowy. WIadomo, że śmieci nikt nie weźmie, ale gruz, glinę (nie wiem co z piaskiem) można po dogadaniu wywieźć z obopulną kożyścią. No i co najważniejsze bez strachu.