janko 27.10.2002 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2002 Okna aluminiowe zalety, wady proszę o opinie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 28.10.2002 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Ja takie okna posiadałem w swojej poprzedniej pracy. Bardzo ładne łatwe w utrzymaniu. I przemarzają potwornie. Na ramie skrapla się woda i leci po parapecie. Horror. Nie na nasze warunki klimatyczne. Są super okna aluminiowe, a raczej drewniano aluminiowe. Rama z drzewa obłożona jest aluminium. B dobre ale ceny - kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2002 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 skrapla się woda na ramach bo jest zakłócona wymiana powietrza a raczej jej brak [trzeba wentylować] Co do aluminiowo drewnianych to faktycznie wilgoć praktycznie się nie wykrapla ramy drewniane są cieplejsze. Są takie ELIT FENSTER [producent w Wolsztynie]. Cena umiarkowana. Co do okien aluminiowych - są najtrawlsze, najbardziej sztywne, najbardziej luksusowe i niestety najdroższe. Jeśli chodzi o przemarzanie to przemarzają te najstarszego typu - aktualnie współczesne [nowoczesne] mają bardzo dobry U - szeroka przekładka termiczna. Nadają się raczej do biur ale jak ktoś marzy o bardzo dużych oknach [ogromnych] i np. przeszklonej fasadzie na całą ścianę to tylko z aluminium - a jak mają być kolorowe to już tylko z aluminium - tylko kogo na to stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2002 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Ostatnio się pytałem o cenę - 12000 zł m2 okna aluminiowego z profilu znanego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts