Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VOIP - telefon internetowy - ktoś z Was korzysta???

Recommended Posts

Gość Kali
Od roku firma , w której pracuję, wszystkie połączenia zagraniczne wykonuje poprzez VOIP-a. Mamy umowę z nie najtańszym co prawda dostawcą tej usługi, za to jakość jest wyśmienita, nie mam najmniejszych zastrzeżeń, wręcz nie widzę różnicy, za wyjątkiem rachunków oczywiście, względem normalnego połączenia. Z tego co wiem, ten operator VOIP owski korzysta ze specjalnych łączy...Polecam!!

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co Wy z tym futuro! ;-((

Przecież mówimy o tel. któr jak rozumiem ma działać w domu i ten dom z reguły nie jest w centrum miasta. W futuro owszem chętnie was podłączą jak znajdziecie 25 innych abonentów wokól siebie ;-(((((((

To jakiś absurd.

Oferta futuro jest skierowana głównie do dużych firm ew. podłączenie budynków wielorodzinnych a nie do odbiorców indywidualnych.

Tomek

Gość Kali

Zaraz..nie bardzo rozumiem...jakie łacza? U nas działa to w ten sposób, że na centalce telefonicznej mamy zamontowany tzw. redialer, który wszystkie wybierane połączenia zagraniczne łączy do serwera FUTURO, nie trzeba ciagnąć żadnych linii czy też łączy. Dopiero dalej idzie to szybkimi łączami internetowymi. Powiem więcej - od biedy mogę łączyć się z zagranicą poprzez futuro z każdego telefonu, wystarczy wybrać numer ich centali , podać PIN i wybrać numer za granicą.O co więc chodzi?

Kto chce z domu, bardzo proszę. Leniwi mogą zainstalować dialer i w ogóle zapomnieć, że to nie TPSA ich łączy.

• 2 weeks później...
A może to? :roll:

http://raycom.pl/

Ostrzegano mnie, aby nie zadawać się z firmą TalkPro i jej partnerami. Ponoć połączenia ida przez USA ale to nie problem lecz to, że trzeba brać od nich sprzęt a to już jest dla mnie podejrzane. Znalazłam urządzenie o nazwie Fritz!Box Fon i po długim namyśle wzięłam je do testów (można poczytać o urządzeniu na http://www.fritzbox.pl) od dystrybutora. Co za jakość!!! Do boxa podłączyłam zwykły telefon bezprzewodowy i już nie oddałam boxa, zakupiłam go. Nie czuje praktycznie różnicy w jakości rozmów. Powiedziałabym nawet, że lepsze są te po Internecie. Jeżeli mam taką potrzebę, to naciskam gwiazdkę na klawiaturze i box łączy mnie przez zwykłą linię. Komputer nie musi pracować a tanie rozmowy są łączone bez problemu. Możecie podłączyć dwa telefony i każdy może się łączyć przez innego operatora. Pudełko warte swojej ceny...

ebi

ebi: Z usług ktorego operatora VOIP korzystasz ? Bo FritzBOxFon to jedynie bramka+router+modem. Na jakość rozmów wiekszy wpływ ma na pewno dostawca usług.

PS. Numery stacjonarne oferuje juz Halonet. 30 PLN/rok we wszystkich strefach numeracyjnych.

Byłam na Easycall, teraz korzystam z Baltmedia. O Halonecie słyszałam ale na razie daję zarobić operatorowi z Gdyni. Mój instalator twierdzi, ze obecnie nie ma takiego drugiego urządzenia jak Fon na rynku. Uważa, że Fon daje znakomitą jakość nawet przy kiepskim operatorze dzięki "dynamicznemu zarządzaniu pasmem". Nie pytajcie mnie, o co tu chodzi. Na babski rozum to tak, że kiedy ściągam coś z Internetu i równocześnie coś wysyłam, to wysyłanie nie spowalnia ściągania. To wszystko co wiem. Kolega z pracy kupił Linksysa i wkurza go to, że kiedy chce zadzwonić po normalnej linii to musi sięgać po inny telefon. A ja nie muszę :)

Halonet.

W zyciu aby zarabiac nalezy zainwetowac. w rozmowach z rosja i krajami dawnego zsrr rozmowa poprzez gg i inne komunikatory wypada bardzo slabo ze wzgledu na kiepskie lacza internetowe wna wschodzie. tak sie sklada ze od wielu lat pracuje z ludzmi ze wschodu dlatego polecam na stronie http://www.talkpro.pl inwestycja telefony z czipem za kwote 399 pln i rozmowy z rosja beda tanie a slyszalnosc doskonala. stosuje ten system w mojej firmie i jak narazie sie sprawdza