Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka!

To i ja się przywitam.

Troszkę czasu trwało zanim przekopałem się przez cały wątek (i dwa poprzednie).

Mój projekt to C77aL, a budował będę go w Ostródzie.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich "Zręczniaków"

i może na poczatek tylko jedno pytanie,

czy ktoś budował tą wersję ale bez żadnych przeróbek

typu powiększanie sypialni czy kuchni?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Śledzę Wasz watek ha ha od 1,5 roku, chciałam kupić projekt Barwnego z wersją z dwoma garażami i już nawet nie pamietam dlaczego wybrałam Zręcznego III C, może Wasz watek przypadł mi do gustu. Przeprowadziłąm się z Wrocławia 2 lata temu i chciałam kupić mieszkanie w Rzeszowie, ale będę budować Zręcznego..... i cieszę sie bardzo. Szkrab czuję się w Twoim domu jak u siebie, z zewnatrz to się na powno pomylę, chociaż nie wiem jaka elewację wybrałeś. Pozdrawiam i następnym razem o coś zapytam, bo tak za pierwszym razem to sie wstydzę.

Pozdrawiam Wszystkich w szczególności Wszystkich, bo od każdego coś odmałpowałam. Zaczynam po 1 kwietnia , papiery mnie wykończyły

No i wpadka na początku, jak pisałam papiery mnie wykończyły chociaż wersja Szkraba też mi się podoba. Pomylę się z domem szwd77, taka mam"wizję" .
Cieszę się, że podoba Ci się nasz domek :wink:

My też stale śledzimy ten wątek, chociaż bardziej z ukrycia. Bo czym tu się chwalić, gdy wszystko się pieprzy... I tylko q..rwica człowieka bierze, gdy staje w miejscu, bezradny, skazany na łaskę innych. Dużo też w tym i naszej winy, bo nie przypilnowaliśmy ciula, który budował nasz dom. Teraz okazało się, że przyłącza były robione bez projektów i pozwoleń. No cóż, trzeba było wziąć sprawy we własne ręce.

W efekcie mieszkamy już od 3 tygodni. Warunki co prawda polowe, ale wreszcie na swoim.

Kuchnię na razie urządziliśmy w pom. gosp. a mieszkamy na poddaszu, bo... mieliśmy zalanie. Bateria wannowa "made in china" pękła, zalewając 1/4 domu. Przez miesiąc osuszaliśmy sypialnię i łazienkę na parterze. Rygipsy wyschły, ale za nimi ściany nadal są mokre. Teraz je zrywamy je i znowu suszymy. O skali zalania może świadczyć ilość spuszczonej wody ze stropu: 300 litrów.

Wieczorami dziubiemy, z początku nawet do 2 nad ranem. To lampa, to gniazdko, tam wykładzina, przy okazji meblowanie, kafelkowanie i tak cały czas. W końcu założyłem antenę. Kreskówki znowu przybiły chłopaków do kanapy. Mamy więc czas dla siebie :wink:

Pozdrawiamy wszystkich Zręcznych.

hej

cieszy mnie bardzo, ze watek sie rozwija. witam nowych Zreczniakow.

u mnie kilka zmian nastapilo:)

po pierwsze urodzil sie nam 13 stycznia syn Przemek. wczoraj skonczyl juz 8 tygodni. rosnie jak na drozdzach i jest cudowny.

po drugie 1 marca przeprowadzilismy sie do naszego zrecznego :D i jest super!!!

oczywiscie brakuje nam jeszcze kilka rzeczy ale mieszkac sie da bo mamy kuchnie, sypialnie, lazienki (brakuje kabiny w dolnej ale u gory jest wanna). meble w salonie tez sa. ale powolutku bedziemy sobie uzupelniac.

pozniej powrzucam zdjecia.

no i dzialke trzeba uprzatnac i ogrodzenie postawic. ale wszystko we wlasciwym czasie.

co do czasy budowania to wprowadzilismy sie dokladnie dwa tygodnie przed uplywem 1 roku. a mozna o wiele wczesniej bo jak juz wczesniej pisalam nam jedna osoba robila regipsy przez co to trwalo chyba 8 tygodni a moglo ze 2.

uciekam

pozdrowienia

Justyna gratuluję Maleństwa, ja te słodkie i trochę ciężkie chwile mam już za sobą i chyba się cieszę bo sukcesy 8 latka i wdzięk i 4 latka wystarcza mi, etap pampersów juz za mną, za to nie mogę spokojnie nic napisać bo ktoś siedzi mi na głowie. Szkrab jak piszesz o swoich perypetiach to aż mi skóra cierpnie, ale najgorsze za Tobą, pomyś że inni maja gorzej , kredyt, strach przed złodziejami stali, drewna itd. (mieszkam 60 m od budowy, ale sen mam mocny) i ...mnóstwo wyborów. Justyna do Ciebie mam prośbę napisz jak będziesz miała chwilę napisz jaks chody, bo z tego co pamiętam, masz betonowe, czy nie "zagracaja" powierzchni salonu, może jakieś zdjęcie( masz tam schowek), ja już jestem w podeszłym wieku i drewniane wydaja mi się za mało stabilne. Jeszcze raz pozdrawiam, miłego mieszkania i jak najmniej przykrych niespodzianek,

Justyna gratuluję Maleństwa, ja te słodkie i trochę ciężkie chwile mam już za sobą i chyba się cieszę bo sukcesy 8 latka i wdzięk i 4 latka wystarcza mi, etap pampersów juz za mną, za to nie mogę spokojnie nic napisać bo ktoś siedzi mi na głowie. Szkrab jak piszesz o swoich perypetiach to aż mi skóra cierpnie, ale najgorsze za Tobą, pomyś że inni maja gorzej , kredyt, strach przed złodziejami stali, drewna itd. (mieszkam 60 m od budowy, ale sen mam mocny) i ...mnóstwo wyborów. Justyna do Ciebie mam prośbę napisz jak będziesz miała chwilę napisz jaks chody, bo z tego co pamiętam, masz betonowe, czy nie "zagracaja" powierzchni salonu, może jakieś zdjęcie( masz tam schowek), ja już jestem w podeszłym wieku i drewniane wydaja mi się za mało stabilne. Jeszcze raz pozdrawiam, miłego mieszkania i jak najmniej przykrych niespodzianek,

hej Mamba

jak tylko przywioze od rodzicow kabelek do sciagania zdjec to wrzuce pare fotek na forum.

wedlug mnie schody betonowe absolutnie nie zagracaja miejsc. wygladaja one naprawde zgrabnie i pod nimi na pewno zmiesci sie osmio osobowy stol. ja w kazdym razie mam zamiar tam stol umiescic.

pozdrawiam

i milej nocy zycze :D

Dużo też w tym i naszej winy, bo nie przypilnowaliśmy ciula, który budował nasz dom. Teraz okazało się, że przyłącza były robione bez projektów i pozwoleń. No cóż, trzeba było wziąć sprawy we własne ręce.

Oj, przykre. W trakcie budowy jest tyle ważnych rzeczy, że łatwo przeoczyć pewne sprawy....

Ale w sumie ja też muszę sprawdzić wszystko !!

Kuchnię na razie urządziliśmy w pom. gosp. a mieszkamy na poddaszu, bo... mieliśmy zalanie. Bateria wannowa "made in china" pękła, zalewając 1/4 domu. Przez miesiąc osuszaliśmy sypialnię i łazienkę na parterze. Rygipsy wyschły, ale za nimi ściany nadal są mokre. Teraz je zrywamy je i znowu suszymy. O skali zalania może świadczyć ilość spuszczonej wody ze stropu: 300 litrów.

o dżizas - no to rzeczywiście pech ogromny. przykro mi :(

Pozdrawiamy wszystkich Zręcznych.

Pozdrawiam - Będzie dobrze

hej

u mnie kilka zmian nastapilo:)

po pierwsze urodzil sie nam 13 stycznia syn Przemek. wczoraj skonczyl juz 8 tygodni. rosnie jak na drozdzach i jest cudowny.

SUPER !!! Gratulacje :)

po drugie 1 marca przeprowadzilismy sie do naszego zrecznego :D i jest super!!!

Pięknie :) Bardzo Wam zazdroszczę

oczywiscie brakuje nam jeszcze kilka rzeczy ale mieszkac sie da bo mamy kuchnie, sypialnie, lazienki (brakuje kabiny w dolnej ale u gory jest wanna). meble w salonie tez sa. ale powolutku bedziemy sobie uzupelniac.

powolutku wszystko sobie zrobicie

no i dzialke trzeba uprzatnac i ogrodzenie postawic. ale wszystko we wlasciwym czasie.

uch, ja też mam ten problem.

jak patrzę sobie na ten mój teren i myślę ile trzeba tam jeszcze zrobić...... :(

Gość tomek136

Witam

Własnie przygotowuje sie do budowy domku wzorowanego na zrecznym tylko z kilkoma przeróbkami(wykusz z przodu, wymiary 9,6 x 14)

Jesli moglibyscie mi napisac z doswiadczenia ile bedzie mnie kosztował stan surowy otwarty czyli fundamenty,sciany strop i wiezba dachowa z deskowaniem?? Ekipę juz mam wiec tylko orentacyjne koszt materiałow

bede wdzieczny

Pozdrawiam

Witam! Przyłączam się do gratulacji dla Justyny i maleństwa!Fajnie że już tak wielu Zręczniaków zamieszkuje U Siebie :p Mam nadzieję że za rok też dołączymy do grona szczęśliwców.Muszę nauczyć się wstawiać cytaty i zdjęcia :oops: , to wtedy pochwalę się działeczką i postępami, narazie mam wszystko dokładnie wytyczone, także "już wiem" jak będzie wyglądać parter......narazie czekamy na poprawę pogody ,żeby już wykopać fundamenty, i już na poważnie zacząć!Pozdrawiam wszystkich co już mieszkają i tych co jeszcze nie mieszkają!

Pytanko czy ktoś z Zręczniaków planuje albo już korzysta z pieca na eko-groszek??

U mnie właśnie skończyli ściany i wielkość kotłowni mnie lekko zmartwiła…. :( :( :(

Zastanawiam się gdzie to wszystko utknę… :) :)

Pozdrowionka

Artur

:lol:

mu mamy gaz w ulicy, wiec nie bylo innej opcji, a o kotlownie sie nie martw, "pakowna jest", u nas stoi zasobnik 150 l, wisi piec, centrala od reku i jeszcze sie troche wcisnie

http://www.2bw.lap.pl/files/kotlownia.jpg

Pzdr