Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Możecie podpowiedzieć jak wklejać zdjecia!! Chciałbym pochwalić się postępem prac na naszej budowie C77b

trzeba miedzy te znaczniki: ......................... ----wstawic odnośnik do strony internetowej gdzie znajduje się zdjęcie (tam gdzie kropki.

wygląda to mniejwięcej tak:

[ img]http://albumik.pl/img/moja fotka1.jpg[/img]

• 4 weeks później...
Co myślicie o elewacji z cegły klinkierowej ? czy ktoś z Was wykonał taka elewację zręcznemu jeżeli tak do dlaczego ? a co przemawiało za tym żeby go jednak otynkować ??

widzę że wszyscy się ewakuowali z tego tematu i pomocy znikąd dla nowych członków społeczności. Ja myślałem o tym aby zrobić cały dom klinkierem, ale stwierdziłem że jeśli mnie nie stać na prawdziwą cegłe to nie ma sensu, choć przyznam się że robi taki dom świetne wrażenie!!!! nawet miałem gdzieś takie jedno zdjęcie podobnego domu całego w klinkierze....... jak tylko poukładam się z życiem w nowym domu to znajdę i wkleję, ale niestety jeszcze muszę wyjechać na miesiąc więc trochę to potrwa

widzę że wszyscy się ewakuowali z tego tematu i pomocy znikąd dla nowych członków społeczności. Ja myślałem o tym aby zrobić cały dom klinkierem, ale stwierdziłem że jeśli mnie nie stać na prawdziwą cegłe to nie ma sensu, choć przyznam się że robi taki dom świetne wrażenie!!!! nawet miałem gdzieś takie jedno zdjęcie podobnego domu całego w klinkierze....... jak tylko poukładam się z życiem w nowym domu to znajdę i wkleję, ale niestety jeszcze muszę wyjechać na miesiąc więc trochę to potrwa

mój dom jest z klinkierową elewacją.... wystarczy za przeproszeniem przelecieć wątek... parę fotek się znajdzie...

Buziaki dla all , co im się jeszcze chce tu zaglądać.... chociaż mi się już nie chce.............. straszna lipa wyszła, szkoda gadać............

Edytowane przez annecy

• 2 weeks później...
Ja tez czasem zaglądam... Właśnie skończyliśmy w naszym c77c tynki wewnętrzne i elektrykę. Czekamy na podłogówkę. Jeśli ktoś ma pytania do tych etapów to bardzo proszę.

Tymczasem w oczekiwaniu na bramę (Hormann oszalał z terminami) zrobiliśmy własną. :)

pozdrawiam wszystkich

no i pięknie ,

bo najwyższej próby są zawsze rzeczy ręcznie robione....

pozdr

Ja tez czasem zaglądam... Właśnie skończyliśmy w naszym c77c tynki wewnętrzne i elektrykę. Czekamy na podłogówkę. Jeśli ktoś ma pytania do tych etapów to bardzo proszę.

Tymczasem w oczekiwaniu na bramę (Hormann oszalał z terminami) zrobiliśmy własną. :)

pozdrawiam wszystkich

Też miałem taką bramę, zanim zamontowałem właściwą. Ważne, że chroni.

Ja też należę do grona "z rzadka zaglądających". Może dlatego, że robota idzie jak krew z nosa... Ale napiszę co u nas. Mamy płot wokół działki, betonowy, bo jak robić coś to na wieki, żeby nie trzeba było konserwować. Całe poddasze pokryłem panelami, bo wykładzina była już w opłakanym stanie. Teraz okładam płytkami schody, schodek po schodku. Mam już ich 4 i nie mogę przyspieszyć roboty, bo płytki układam w karo i żeby zachować ciągłość muszę robić po kolei.

Podejrzewam, że reszta Zręczniaków też dziubie... Pozdrawiam. Szkrab

Też miałem taką bramę, zanim zamontowałem właściwą. Ważne, że chroni.

Ja też należę do grona "z rzadka zaglądających". Może dlatego, że robota idzie jak krew z nosa... Ale napiszę co u nas. Mamy płot wokół działki, betonowy, bo jak robić coś to na wieki, żeby nie trzeba było konserwować. Całe poddasze pokryłem panelami, bo wykładzina była już w opłakanym stanie. Teraz okładam płytkami schody, schodek po schodku. Mam już ich 4 i nie mogę przyspieszyć roboty, bo płytki układam w karo i żeby zachować ciągłość muszę robić po kolei.

Podejrzewam, że reszta Zręczniaków też dziubie... Pozdrawiam. Szkrab

ano tak to bywa...

moje tymczasowe drzwi wciąż urzędują i chyba jeszcze trochę pobędą , bo są ważniejsze wydatki.... hehe

jeśli chodzi o prace wykończeniowe to ja się chwilowo poddałem i działa u mnie w moim imieniu Pan Zbyszek.....

i być może dlatego prace się w ogóle posuwają...

zgłosiłem już nawet dom do odbioru i choć kilku rzeczy jeszcze się dorobiliśmy , to uznaliśmy , że jakoś to będzie...

póki co doczekaliśmy się skończenia łazienki na górze i małej toalety na dole, gniazdka, przełączniki , jakieś zasłonki w salonie a także pozakładaliśmy drzwi na górze, panele, gładzie i malowania... niby nic a tyle kasy idzie , ze hoho... jestem w szoku.

zostało oświetlenie na górze.

pozdr

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Witam wszystkich Zręczniaków :)

Poniżej wysyłam link ze zdjęciami naszego zręcznego. Budowę zaczeliśmy w czerwcu, pod koniec listopada zakończyliśmy inwestycję na ten rok. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania

No wreszcie wystartowaliście. Co prawda nie z drewna, ale się buduje. Bardzo ładnie. Gratulacje!

szkrab

• 3 weeks później...