Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

maca...ciekawy kolorek

a jakie wymiary ma ta chalupka?:)

3,60m/4,80m (w środku domku) plus po lewej jak widać wiatka na drewno (wysunięta na o,70m), z tyłu na całej długości też wiatka wysunięta na 1,30m no i z przodu prawie taras ;-p

To było niezbędne przy tym rozwiązaniu zręczniaka bo nie było gdzie trzymać mebli ogrodowych (dwa komplety), huśtawka, drewna, rowery, narzędzia ogrodowe, węże, kosze na trawę, donice chować na zime i jeszcze wieeeeeeeeeeeele innych :-) TO JEST MUS TAKI DOMEK !

Edytowane przez maca@

na zdjeciu nie wyglada na taki duzy....a skoro juz sie rozgadales to napisz mi jak wyglada sprawa z miejscem w garazu....czy vectra combi ledwo sie miesci?

i czy mozna sie tam swobodnie poruszac?:D

no i tu jest problem ;p Otóż jeśli chodzi o Vectre combi to postawiłem z przodu styropian, dojeżdżam przodem do Końca i z tyłu jest miejsca tylko na jakieś 30-35 cm ! szału nie ma. garaż po prostu jest skopany dlatego chce zmienić na sedana albo hatchbacka ;p

Po bokach jest masa miejsca (w końcu to prawie podwójny garaż) ale tylko na "kurduple" ;-D

Projekt domku własny ? czy jakiś kupny ? Pytam bo muszę coś takiego wybudować, może masz jakieś wskazówki ?

kupiłem oczywiście (okazyjnie) a i tak stawiałem go cały urlop (dużo dni wypadło bo padało). podobne do tego mojego domku (identyczne) BYŁY w CASTORAMIE w ofercie na zamówienie w cenach przerażających bo od 10 tyś za podobny rozmiar jak ten mój, a do tego trzeba doliczyć podmurówkę (ok. 700PLN), podłogę drewnianą (ja dałem) wraz ze stelażem (kantówki 10x10) to jakieś kolejne 1,5 tyś PLN......

Ja kupiłem bardzo tanio ten domek bo był jako prototyp i leżał trzy lata zapomniany więc cena była z sprzed trzech lat ;p

Dodam tylko że taka sama weranda z przodu to jakieś 1,5tyś sobie wołają :-?

• 2 weeks później...
Jeszcze 21 dni i wprowadzamy się 'na legalu' :)

Gratuluje, super, pewnie nie możesz sie juz doczekać. My również mamy nadzieję przeprowadzić się przed końcem roku. Świeta juz w nowym domu ... to brzmi pieknie. Jak to mówię, zostało mi tylko wybrać lampy i mozemy się przeprowadzać. Ok, potem jeszcze firany, jakies dodatki ale to już w trakcie mieszkania zrobimy.

Sol26 musicie być dumni, ze prace tak sprawnie idą, no i pogoda Wam sprzyja.

W obu przypadkach, prosze o więcej zdjęc. :-)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...