Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WOW Habier 7900 za Hormanna!!!!! Ja zapłaciłem 6400 z montażem. Nie wiem dlaczego ale jednak może rozejrzysz się za sprzedawcami takich bram trochę dalej od swojej miejscowości. Na prowincjach są o wiele niższe ceny :D

6400 z montażem i napędem ??

jesli tak to rzeczywiście - inny świat.

Wiesz, ale Panowie sobie za montaż życzą 1100 PLN

Troche się boję kupować daleko ze względu na ewentualne problemy z egzekwowaniem serwisu/reklamaci/poprawek. To jest zbyt poważna rzecz żeby kupować to na odległość :(

Witaj Habier.

Ja w Bydgoszczy za hormanna panelowego w kol. złoty dąb z napędem zapłaciłem dokładnie 6100 złotych. Nie wiem czy w twojej okolicy jest Firma "Nalazek" bo z tej firmy kupowałem bramę.

Brama jest super.

Pozdrawiam

U mnie już tynki w środku dobiegają końca może do niedzieli będzie koniec i czas na posadzkę.

ostatnio dostałem taką wycenę, porównajcie proszę:

Brama LPU40, wzór pasy M w kolorze białym o wym.4500 na 2375 4650 zł netto

Malowanie na kolor standardowy 700 zł netto.

Klamka 100 zł netto

Napęd 1229 zł netto

Montaż 1100 zł netto

+7% VAT = 8323,53 PLN

Do zapłacenia (po rabacie) = 7900 PLN !!!!

czyli 5% rabatu od całości - nędza straszna.

ILE u Was kosztuje montaż??

brama normstahl czarna przesuwana na bok z automatem i montażem 8750

mi za normstahla krzyknelii 9900 :(

co do schodów (temat zapalny hehe)

:)

ja zastosowałem schody kręcone co daje 190 cm miejsca od sciany do schodów przez co można tam ustawic np stół

masz jakies zdjęcia? ciekawe jak to wygląda?

na razie jeszcze nie zalali stropu , sa w trakcie zbrojenia ale moge dołaczyc rys

pole zakreskowane to płyta wylewana, przestrzeń nad pokojem i kuchnia-standardowy strop wg projektu ,tam gdzie narysowany stół , brak stropu , średnica schodów 175 cm , nie jest to może najwygodniejsze rozwiązanie ale na poddaszu będą mieszkac dzieciaki wiec dadzą radę :) http://img264.imageshack.us/img264/8080/beztytuuyz5.th.png[/url]

co do schodów (temat zapalny hehe) ja zastosowałem schody kręcone co daje 190 cm miejsca od sciany do schodów przez co można tam ustawic np stół

tez o tym myslalam, ale obawiam sie ze takie krecone schody sa mniej wygodne ( mam male dziecko ) moje mysli ida barziej w kierunku przeniesienia schodów do salonu ( i rzucenia ich na jedna z scian

wiem, juz takwszystko rozwazam, a gdyby ( my wybralismy wariant III zrecznego) z korytara nr 9 wchodzic na schody ( zabiegowe) usytuowane kosztem garderoby ( tej wis a wis -łazieniki) i troszke kosztem salonu ?

wtedy mozna w miare latwo przeprojektowac góre bo schody beda centralnie usytuowane - czy dobrze mysle ?

Z części "za garażem" możesz naprawdę dużo wyczarować. Masz tam prawie 25m kw. + korytarz.

Możesz np. schody tak umieścić, żeby górny zabieg był w garażu.

Ja zmniejszyłbym też sypialnię- 15m to trochę za dużo, jak dla mnie.

Radzę ci jednak najpierw postawić ściany zewnętrzne, żeby zobaczyć jak można zagospodarować całą powierzchnię.

Przed wybudowaniem też rysowaliśmy i planowaliśmy. A decyzja zapadła, gdy ściany stały i można było patykiem na piachu "tworzyć" pomieszczenia.

Powodzenia!

no dokładnie , więcej tu http://www.stropex.pl/?s=03#6

na projekcie tego nie ma ale wg normy powinno sie je stosowac tym bardziej ze teriva lubi pękac

Cholera bedę musiał się w te siatki dokładniej wczytać jak bedę miał chwilę bo jak pobieżnie przejrzałem i niewiele z tego rozumiem. :oops:

Adam32 możesz to przełożyć z polskiego na nasze? :lol: