Rom 01.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Szkrabie ja też myślałem nad czymś podobnym. Jakaś ładna płyta zamontowana na zawiasach i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 01.08.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 [...] Jak oceniacie np. umieszczenie wanny pod skosem w łazience na górze? Czy to się sprawdza? http://img62.imageshack.us/img62/8545/lazienav7.jpg Jak widzisz, wannę odsunęliśmy od ściany, żeby zyskać trochę miejsca nad głową. Żonka sprawdzała na sucho Chyba będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.08.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 no no Szkrabie piekna wyszła łazienka. Możesz jescze wrzucić zdjęcia całej tej łazienki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam32 02.08.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 niezła ta mozaika , co do siatki to daruje sobie bo nie ma nigdzie a mozliwe że to do budynków wyższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 02.08.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witajcie, mam ogromna prośbę Wczoraj oglądając końcowe prace elektryka - zauważyłem, że osadza (robi otwory) puszki do włączników dosyć blisko otworów drzwiowych. Trochę się przestraszyłem i zacząłem zastanawiaać czy nie będę miał potem problemów z instalacją włączników i montażem ościeżnic regulowanych. Dopiero dziś zmierzę jakie to są odległości ale chciałbym Was zapytać jak daleko od otworu powinny być zamontowane włączniki. Znalazłem w necie rysunek techniczny, gdzie ta boczna ścianka ościeżnicy zachodzi na ścianę (gdzie jest puszka) jakieś 5-6 cm. np. http://drzwi.krakow.pl/drzwi_wewnetrzne_regulowana.html Czy tak jest we wszystkich ościeżnicach (jakiś standard)? Czy mogę założyć, że odległość puszki od otworu powinna być minimum 8cm (6cm ościeżnicy +2cm na ramkę)? Muszę dziś to powiedzieć elektrykowi (nie wiem czemu zrobił tka blisko). Będę bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.08.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Habier, nie wiem, czy moja rada ci się przyda. Zajedź do jakiegoś sklepu z drzwiami i zmierz, ile ościeżnica reg. zachodzi na ścianę. Ramki wyłączników są różne, więc wszystkiego na pewno nie ustalisz "na styk". Lepiej wyłącznik dać nieco dalej od brzegu, np 20cm od osi może by wystarczyło. Kurczę dopiero wieczorem wrócę z budowy, więc moja informacja o moich prawdziwych odległościach pewnie będzie po czasie. Romie, dzięki. Fotki będą wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 02.08.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam, za tydzień ekipa u mnie bierze się z strop, ale nie to jest istotą mojego postu Zmartwiły mnie Wasze wypowiedzi dot. podniesienia ściany kolankowej. Architekt powiedział nam, że 2 pustaki czyli 64 cm można podnieść i dom nie straci uroku! do tego wczoraj majster wymyślił jakiś większy wieniec na górze co wydaje mi się podniesie znów ściankę o 5 cm. przyślijcie zdjęcia Zręcznego z podniesioną ścianką kolankową o 1 lub 2 pustaki będę miał porównanie i zobaczę czy urok zachowany. pozdrawiam Mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 02.08.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 aaa i w zamian za podniesienie ścianki kolankowej dostaliśmy w prezencie wydłużenie krokwi dachowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Fotki dla Roma: http://img178.imageshack.us/img178/2130/laz1hf7.jpg http://img179.imageshack.us/img179/3255/laz2qh6.jpg http://img179.imageshack.us/img179/1017/laz3pe4.jpg Habier, ościeżnice już wstawione, ale "na oko" wychodzi 17cm od brzegu otworu do osi puszki. Megasmok, jeżeli przedłużasz krokwie, to nie musisz się bać o wygląd domku. Pod warunkiem, że nie przykryjesz domku zbyt dużą czapką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 03.08.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Szkrab, uspokoiłeś mnie troszkę , ale i tak chętnie bym zobaczyła domek z podniesioną ścianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.08.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Szzkrabie dzięki za fotki łazienki. Kurcze ale duża ta łazienka. Jestem miło zaskoczony. Myslałem że wyjdzie mniejsza. Strasznie podoba mi sie Twój blat pod zlew. Na dole w łazience mam wszystko zrobione oprócz z umywalki. Umywalkę kupiłem wpuszczaną w blat więc może skorzystam z Twojego pomysłu. Z tego co pamietam konstrukcja jest zrobiona z płyty OSB tak? Rozumiem że ta konstrukcja jest przykręcona do ściany i obłożona płytkami?? Widzę na zdjęciu że jak sie komuś w łazience zachce pić to zawsze ma pod ręką pod zlewem Polo Coktę Megasmoku poniżej zdjęcie mojego Zręcznego z podniesioną ścianą kolankową o dwie warstwy siporeksu: http://img105.imageshack.us/img105/6391/111111111tf7.jpg Aha i nie patrz na wysokość bramy Mówię o tym bo już parę osób o to pytało. Brama nie jest jescze obrobiona i styropian zachodzi na tym zdjęciu na bramę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 03.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Rombardzo wielkie dzieki za zdjęcie. Powiedz jaką powierzchnię zyskały pomieszczenia na górze przez podniesienie ścianki o 2 pustaczki. (abstrachuję od fuzji kuchni z werandą)Czy wydłużałeś krokwie czy dach jest zgodny z projektem?pozdrawiam serdecznie jeszcze raz dziękującMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Romie, żeby cię nie wprowadzać w błąd, przypominam, że nasze poddasze jest totalnie przerobione. Łazienka jest przeniesiona na przeciwległy róg domku. Za garażem są schody, a za nimi właśnie ta łazienka. Wyszła naprawdę duża, tylko skosy ograniczają skutecznie tę powierzchnię, a nie ma tam kawałka sufitu równoległego do podłogi. Np. kibelek stoi w tym miejscu, nie można było go przesunąć w lewo, bo podczas wstawania można było uderzyć głową w sufit. Wejście zrobiliśmy ukośnie. Podczas montowania opaski ościeżnicy trzeba było trochę pokombinować, bo skosy przeszkadzały w manewrowaniu. Blat stawiałem podobnie jak ścianki z rygipsu. Najpierw przymocowałem stelaż, a później do niego przykręcałem płyty OSB. Gotowy blat pomalowałem folią w płynie, a płytki przyklejałem na silikon. Megasmoku, fotkę naszego domu umieszczę wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.08.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 megasmoku niewiele Ci pomogę ponieważ nie mam pojęcia o ile metrów zwiększyło się poddasze. Nigdy tego nie mierzyłem. A swoja drogą musiałbym się o to pokusić. Sam jestem ciekawy jak to wyjdzie. Jak tylko to pomierzę to napiszę. Szkrabie rzeczywiście - teraz sobie p[rzypominam że przesuwałes łazienkę na górze wiec nadal nie mam odniesienia jaką bedę miał dużą łazienkę na górze A może ktoś robił górną łazienkę zgodnie z projektem i może wkleić zdjęcia??? Byłbym wdzięczny. Szkrabie dzięki za info o blacie. A co tam u Ciebie słychać na budowie?? Mieszkacie już?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.08.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 MegasmokTak wygląda nasz dom po podniesieniu o jeden pustak:http://img183.imageshack.us/img183/4343/widokqd8.jpg RomNiestety, jeszcze nie mieszkamy. Dużo by opowiadać. Najpierw walczyliśmy z sąsiadką o usunięcie szamba z naszej drogi. Teraz czekamy na przetarg na wykonanie przyłącza energetycznego przez eneę. A o wykonawcy napiszę jutro (żeby nie zapeszyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 04.08.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Szkrab dziekuję za foto Czy wydłużałeś krokwie? czy jest to dach "standardowy"? Rom a co z Twoimi krokwiami — są "standardowe"? cały czas się zastanawiam na podniesiem ścianki... może 2 pustaki to za dużo? ale przydałyby się więsze pokoje dla moich chłopaków może dłuższe krokwie złagodzą jednak efekt "podniesienia"... decyzja musi zapaść za kilka dni bo strop już prawie prawie... tuż tuż... aaa i widze, że jednak sporo zmian ponanosiliście w projekcie. My budujmey C77c i zmian jest bardzo niewiele (kominek w innym miejscu i brak spiżarni, no i ta nieszczęsna ścianka kolankowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Z tego co pamiętam to krokwie były wydłużane ale nie wiem o ile bo drewno na dach zamawiał wykonawca dachu i to on pilotował cały dach wraz z materiałem. Megasmoku za dużo sie nie zastanawiaj tylko podnoś tą ściankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 07.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 podniosę podniosę tylko pytanie o ile???? w projekcie mam zapis o podniesieniu ścianki o 64cm (w tym jest wieniec 24cm) wtedy ścianka z 40cm rozrasta się do 104 cm!!! chyba zrobię podniesienie takie aby w sumie ścianka (z wieńcem) wyniosła 80cm. mam nadzieję, że to będzie subtelny mariaż praktyki z estetyką pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.08.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 megasmok daj znac jak coś postanowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdar15 07.08.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Widze ze tutaj juz zaawansowani budowlancy a ja dopiero planuje zakup projektu C77a W zwiazku z tym mam pytanko czy ktos jest w trakcie budowy w okolicach bielska-białej ?? Byl;abym wdzieczna za info i kontakt na maila: [email protected] pozdrawiam wszystkich budowlancow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts