Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Megasmoku

nasze krokwie miały być przedłużane, ale tego nie dopilnowaliśmy i wyszło tak jak wyżej widzisz. Są chyba nieco dłuższe od projektowanych.

Zmieniliśmy też kąt nachylenia dachu poprzez podniesienie i wydłużenie kalenicy, ale nie pamiętam o ile :oops: . Ostatecznie nie wyszło tak źle. Łuk nad wejściem złagodził efekt "podniesionej czapki". Brakuje jeszcze rynien, które dodatkowo optycznie obniżą krawędź dachu.

I jaką podejmujesz decyzję?

madgar15

Serdecznie witamy! :D

Kiedy startujecie?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie.Widze,ze zrobił Pan w swoim ,,Zrecznym,,ogrzewanie podłogowe.Mam pytanie w jakim systemie jest to ogrzewanie (wodne,elektryczne)? I w jakich pomieszczeniach jest to ogrzewanie zastosowane.Pytam,gdyz rozwazam rozne opcje ogrzewania.Prosze tez jesli jest to mozliwe o podanie jakis kosztow.Dziekuje i pozdrawiam

Witam

Ogrzewanie podłogowe mam wodne z uwagi na to, że kominek jest z płaszczem wodnym, a poza tym podstawowe ogrzewanie jest gazowe i wszystko to jest razem połączone. Ja dałem podłogówkę do wiatrołapu, kuchni, korytarzy, wc i łazienek oraz do kotłowni bo troszkę rurek pozostało. Jeśli chodzi o cenę to nie wiem ponieważ płacę hydraulikowi za całość ale wydaje mi się że nie jest to drogi interes.

Saymon zdjęcia super :D

To pewnie w tym roku przeprowadzka?? :D

Widzę, że strasznie wysoko komin zrobiłeś. Czy on musi być taki wysoki?

Witam.

Mam nadzieję że przeprowadzka będzie we wrześniu. Co do komina to być może jest wysoki ale podobno im wyższy tym lepszy. Według mojej oceny jest optymalny.

Pozdrawiam

witajcie Zreczniaki

widze, ze praca wre. pieknie Wam wszystkim idzie.

u nas w koncu wczoraj weszli elektrycy :D maly poslizg bo cora sie jednemu rodzila wiec wybaczamy :D

jak tylko skoncza postaramy sie odrazu wejsc z tynkami :D

a powiedzcie jak tymi regipsami? lecicie u gory tynkami czy dajecie regipsy?

Saymon ile masz od podłogi do okna w kuchni??

Witam

Wydaje mi się że około 80 cm

własnie tak jakoś widzę że maławo ,standardowo blaty kuchenne kończą sie na 90

Witam

Wysokość to rzecz gustu. Standardowo to jest dokładnie 85 cm ale ja po prostu powiększyłem sobie okno w kuchni i wszystkie okna mam 180 x150 cm i jest ok. Nie ma żadnego problemu aby zamówić kuchnę o wysokości 80 cm. Ja właśnie wczoraj zamawiałem taką kuchnię i nie ma żadnych przeciwskazań.

Pozdrawiam

może byc i 70 ale czy to wygodne i ergonomiczne ?

a co do kuchni na 80 to może byc problem bo wymiary frontów są standardowe

Tak jak napisałem poprzednio rzecz gustu. Jak zamawiasz na wymiar to mogą ci zrobić nawet 40 cm szafki. Jednemu są wygodne takie które sięgają do nosa a drugiemu do kolan. Zamawiasz po prostu to co tobie się podoba, a mnie się podoba 80.

no to powodzenia i żebyś się nie zdziwił przy zamawianiu jak to wszystko można "na wymiar" dostac

siedzę w kuchniach więc wiem

większośc firm zamawia gotowe fronty które maja określony wymiar , wysokosc jest stała natomioast szerokośc się zmienia

wszystko zalezy tez od rodzaju czy to bedzie mdf czy z frezem czy gładki czy drewno , albo fornir , więc nie jest to takie hop , zwróciłem uwage po to żeby nie było potem rozczarowania przy zamawianiu kuchni

Szkrabie - świetny pomysł z tą wanną - no i wykończenie naprawdę dobrze Wam wyszło. Czy ja też mogę dostać zdjęcia łazienki na priiva :) ??

Kasia i Boguś - dzięki też za Wasze opinie - mąż się bardzo ucieszy, że miał racje, bo to jego pomys z tym pustakiem.

A co sądzicie o wydłużeniu krokwi, zeby zachować charakter dachu-"grzybka"? Czzy coś takiego sie w ogóle praktykuje? Wyjeżdżam na chwilkę, ale z ciekawością poduyskutuję o tym po powrocie.

Aha, mąż z kumplem właśnie zbił slawojkę - więc pierwsza wlasna budowla stanęła :) Oby skutecznie, bo i w tym wypadku katastrofa budowlana byłaby ... niepożądana :))

Pozdrawiam wszystkich!

no to powodzenia i żebyś się nie zdziwił przy zamawianiu jak to wszystko można "na wymiar" dostac

siedzę w kuchniach więc wiem

większośc firm zamawia gotowe fronty które maja określony wymiar , wysokosc jest stała natomioast szerokośc się zmienia

wszystko zalezy tez od rodzaju czy to bedzie mdf czy z frezem czy gładki czy drewno , albo fornir , więc nie jest to takie hop , zwróciłem uwage po to żeby nie było potem rozczarowania przy zamawianiu kuchni

Tak jak napisałem mam już meble do kuchni zamówione i nie miałem żadnego problemu . Chyba że ty zamawiałeś u kogoś kto miał ograniczone formaty no to porażka. Ja nie miałem żadnego problemu. Tak jak chciałem tak mam.