ROZA POZNAN 24.08.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam serdecznie wszystkich ZRECZNIAKOW.U mnie dach juz zrobiony i teraz czas na ciag dalszy prac.Dostałam dzisiaj pierwsza wycene za zrobienie co,wody i kanalizacji i koszt ten wyniosł (materiał i praca) 33.000,jest to ogrzewanie typowe tzn grzejniki i kocioł gazowy(tez w cenie) Czy jest to duzo czy normalnie ?Dodatkowo gdybym robiła na dole podłogowe to plus 13.000 Prosze o podpowiedz,czy szukac innej firmy czy brac ta?pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 25.08.2007 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam serdecznie wszystkich ZRECZNIAKOW. U mnie dach juz zrobiony i teraz czas na ciag dalszy prac.Dostałam dzisiaj pierwsza wycene za zrobienie co,wody i kanalizacji i koszt ten wyniosł (materiał i praca) 33.000,jest to ogrzewanie typowe tzn grzejniki i kocioł gazowy(tez w cenie) Czy jest to duzo czy normalnie ? Dodatkowo gdybym robiła na dole podłogowe to plus 13.000 Prosze o podpowiedz,czy szukac innej firmy czy brac ta? pozdrawiam serdecznie U mnie nie wliczając szamba (bo już było na diałce ale jest to koszt rzędu 2500-3000zł) koszt co(grzejniki +piec Beretta gazowy+rurki i zawory oczywiście miedź)+kanaliza+podłaczenie wody wykonane przez zakład wodociągów miejskich+robocizna to ok 13500zł Skąd taka cena u Ciebi e - nie wiem - może dlatego że to Poznań i Was tam ostro kroją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROZA POZNAN 25.08.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 WITAM SERDECZNIE.Cena u Pana rzeczywiscie konkurencyjna w porównaniu z moim kosztorysem,który przyprawił mnie o niezły zawrót głowy. chyba bede musiała poszukac jeszcze jakiejs firmy z poza Poznania.Czy jest mozliwosc,zeby polecił mi Pan swoich fachowców,którzy to robili.Byłabym wdzieczna.Moze zdecydowaliby sie odwiedzic Poznan Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.08.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam serdecznie wszystkich ZRECZNIAKOW. U mnie dach juz zrobiony i teraz czas na ciag dalszy prac.Dostałam dzisiaj pierwsza wycene za zrobienie co,wody i kanalizacji i koszt ten wyniosł (materiał i praca) 33.000,jest to ogrzewanie typowe tzn grzejniki i kocioł gazowy(tez w cenie) Czy jest to duzo czy normalnie ? Dodatkowo gdybym robiła na dole podłogowe to plus 13.000 Prosze o podpowiedz,czy szukac innej firmy czy brac ta? pozdrawiam serdecznie Witam Widzę że kolehny Zręczny w wielkopolsce Gdzie stawiasz swój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 27.08.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Szwd to tanio Cie policzyli. u mnie: robocizna za co, kanaliza, woda: 6000 plus materialy ok. 18 000. u nas dzisiaj weszli tynkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 27.08.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 WITAM SERDECZNIE.Cena u Pana rzeczywiscie konkurencyjna w porównaniu z moim kosztorysem,który przyprawił mnie o niezły zawrót głowy. chyba bede musiała poszukac jeszcze jakiejs firmy z poza Poznania.Czy jest mozliwosc,zeby polecił mi Pan swoich fachowców,którzy to robili.Byłabym wdzieczna.Moze zdecydowaliby sie odwiedzic Poznan Pozdrawiam Jestem po rozmowie z moim instalatorem i niestety muszę Cię zmartwić bo niestety prac ma do końca przyszłego roku - a jest bardzo rozchwytywany ponieważ jest to chyba jeden z najstarszych instalatorów u nas w mieście i cena 60zł/punkt bije wszystkich na głowę Ale radzę bardzo rozejrzeć się za fachowcami spoza Poznania. Warto dowiedzieć się ile biorą za punkt oraz jaki jest czas wykonania instalacji. Mój wodę i kanalizę położył w 3 dni a jak stwierdził ogrzewanie nie powinno mu zając więcej niż 4-5 dni. Podkreślam że robi to jedna osoba, która dodatkowo sama jeździ do zaprzyjaźnionej hurtowni która dostarcza mu cały towar pod dom i to po takich cenach że np. Castorama to drożyzna Podstawa przy budowaniu to wydać trochę na paliwo i być miłym aby później zbierać całkiem spore oszczędności w zakupach materiałów 3-go września u mnie chodzą tynki maszynowe - koszt 23zł/m2 z materiałem Knauf MP-75. Nie dajcie się namówić na wykonywanie takich prac bez materiału bo więcej będzie na podłodze niż na ścianach Pozdrawiam i życzę miłego budowania a szczególnie cierpliwości - ale ta wersja C77C jest naprawdę suuuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROZA POZNAN 27.08.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam serdecznie wszystkich ZRECZNIAKOW. U mnie dach juz zrobiony i teraz czas na ciag dalszy prac.Dostałam dzisiaj pierwsza wycene za zrobienie co,wody i kanalizacji i koszt ten wyniosł (materiał i praca) 33.000,jest to ogrzewanie typowe tzn grzejniki i kocioł gazowy(tez w cenie) Czy jest to duzo czy normalnie ? Dodatkowo gdybym robiła na dole podłogowe to plus 13.000 Prosze o podpowiedz,czy szukac innej firmy czy brac ta? pozdrawiam serdecznie Witam Widzę że kolehny Zręczny w wielkopolsce Gdzie stawiasz swój domek? WITAJ SERDECZNIE Usiłuje zbudowac mój domek w GOLĘCZEWIE. Narazie mam dach ,ale jak na samotna mame z małym dzieckiem to i tak idzie mi niezle Czekam teraz chwilowo na dopływ gotówki i ruszam dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 27.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Dasz sobie radę - skoro doszłaś już do tego etapu to choć teraz dopiero będzie coraz ciężej to trzymam kciuki Jakby co to myślę że na nas wszystkich forumowiczów możesz liczyć z radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saymon 27.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 WITAM SERDECZNIE.Cena u Pana rzeczywiscie konkurencyjna w porównaniu z moim kosztorysem,który przyprawił mnie o niezły zawrót głowy. chyba bede musiała poszukac jeszcze jakiejs firmy z poza Poznania.Czy jest mozliwosc,zeby polecił mi Pan swoich fachowców,którzy to robili.Byłabym wdzieczna.Moze zdecydowaliby sie odwiedzic Poznan Pozdrawiam Jestem po rozmowie z moim instalatorem i niestety muszę Cię zmartwić bo niestety prac ma do końca przyszłego roku - a jest bardzo rozchwytywany ponieważ jest to chyba jeden z najstarszych instalatorów u nas w mieście i cena 60zł/punkt bije wszystkich na głowę Ale radzę bardzo rozejrzeć się za fachowcami spoza Poznania. Warto dowiedzieć się ile biorą za punkt oraz jaki jest czas wykonania instalacji. Mój wodę i kanalizę położył w 3 dni a jak stwierdził ogrzewanie nie powinno mu zając więcej niż 4-5 dni. Podkreślam że robi to jedna osoba, która dodatkowo sama jeździ do zaprzyjaźnionej hurtowni która dostarcza mu cały towar pod dom i to po takich cenach że np. Castorama to drożyzna Podstawa przy budowaniu to wydać trochę na paliwo i być miłym aby później zbierać całkiem spore oszczędności w zakupach materiałów 3-go września u mnie chodzą tynki maszynowe - koszt 23zł/m2 z materiałem Knauf MP-75. Nie dajcie się namówić na wykonywanie takich prac bez materiału bo więcej będzie na podłodze niż na ścianach Pozdrawiam i życzę miłego budowania a szczególnie cierpliwości - ale ta wersja C77C jest naprawdę suuuuper U mnie za tynki wykonawcy nie chcieli się zgodzić na kwotę 23 zł/m2 (robocizna + materiał) bo stwierdzili że materjał jest za drogi i będzie to kosztowało o wiele więcej. W takim układzie uzgodniliśmy kwotę 13 zł/m2 tylko za robociznę i sam kupowałem materiał. Na końcu obliczyłem ile mnie to wyniosło i wyszedł materiał z robocizną 21,20 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.08.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Dasz sobie radę - skoro doszłaś już do tego etapu to choć teraz dopiero będzie coraz ciężej to trzymam kciuki Jakby co to myślę że na nas wszystkich forumowiczów możesz liczyć z radą No pewnie że pomożemy...w kupie siła ( jak mawiają muchy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 29.08.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Powrót z urlopu, forum przejżane, dużo się tu działo ostatnio. Jadąc na Ławicę (lotnisko Poznań) przysiąc moglibyśmy że widzieliśmy Zręcznego. Czy to Romie nie Twój dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.08.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Powrót z urlopu, forum przejżane, dużo się tu działo ostatnio. Jadąc na Ławicę (lotnisko Poznań) przysiąc moglibyśmy że widzieliśmy Zręcznego. Czy to Romie nie Twój dom? Niestety to nie mój domek, ale wiem o którym domku mówisz. Sam go widziałem . JAdę sobie kiedyś tą trasą ale w drugą stronę a tu stoi sobie Zręczny . Podjechałem, popatrzyłem ale nikogo tam nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROZA POZNAN 31.08.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dasz sobie radę - skoro doszłaś już do tego etapu to choć teraz dopiero będzie coraz ciężej to trzymam kciuki Jakby co to myślę że na nas wszystkich forumowiczów możesz liczyć z radą No pewnie że pomożemy...w kupie siła ( jak mawiają muchy ) Witajcie Dziekuje za wsparcie duchowe. Nie ma innego wyjscia musze dac rade,dla mojej małej Carmen i dla siebie. Z pewnoscia jeszcze nie raz bede sie zwracała do Was o rade, za co z góry dziekuje. pozdrawiam Tak jak pisałam czekam na kase i ruszam dalej. Sasiad zbudowy obok poleci mi fachowców od instalacji i gdy porównalismy koszty to u niego wyszlo taniej niz moja wycena,która zrobiła mi jedna firma,wiec moze nie bedzie az tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 02.09.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witamy "zręczniaków". Śledzimy forum i dzięki waszym zdjęciom trochę pozmienialiśmy nasz projekt. Właśnie kończymy stan surowy otwarty. Podnieśliśmy ściankę kolankową i dodaliśmy okno w kuchni. PozdrawiamyGosia i Grześhttp://www.fotosik.pl/usun_zdjecie.php?dCode=b94a02b107a9189af9e3b9916c7765 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 02.09.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Może się uda też nam zamieścić zdjęcie.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5fee32776fdcd746.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 02.09.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ffbf9d6b8a609de.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 03.09.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ffbf9d6b8a609de.html o to chodziło? http://images21.fotosik.pl/398/7ffbf9d6b8a609demed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.09.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witaj gregmag! Też myśleliśmy o dodatkowym oknie w kuchni, ale daliśmy, prawie na wprost wejścia z hallu, dwuskrzydłowe okno balkonowe (na projekcie było ono w sypialni za garażem) Teraz możemy wynosić kawę na taras nie przechodząc przez salon Napisz, jakie zmiany zrobiliście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 03.09.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witajcie,Dzięki Habier za wklejenie zdjęcia. Chyba niewiele osób buduje "zręcznego" B. Ze zmian w środku to poszerzyliśmy przedsionek, tak aby zmieścić wieszak na kurtki (kosztem gospodarczego). Kominek przenieśliśmy na ścianę przeciwległą salonu. W salonie są jedne duże drzwi na taras. W pokojach okna zamiast drzwi. To tyle ze zmian. Niestety budowę zaczęliśmy na wiosnę kiedy to ceny osiągnęły maximum. Ale miło jest widzieć, jak domek już stoi. Jak tylko zrobimy parę zdjęć ze środka to zamieścimy.PozdrawiamyGosia i Grześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 04.09.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witajcie, Dzięki Habier za wklejenie zdjęcia. nie ma problemu czasem z tym jest klopot Chyba niewiele osób buduje "zręcznego" B. my mieliśmy budować "B" - ale zdecydowaliśmy sie na nowszą wersję - tylko już nie pamietam dlaczego Niestety budowę zaczęliśmy na wiosnę kiedy to ceny osiągnęły maximum. My tez zaczelismy na wiosne. A może jeszcze w zimę? to był 29 marca 2007 Ja na szczęście kupowałem większośc materiałów w styczniu (nie było jeszcze szaleństwa, ale już ceny poszły w górę i trochę ciężko było zamówić materiał (na szczeście się udało) Ale miło jest widzieć, jak domek już stoi. Jak tylko zrobimy parę zdjęć ze środka to zamieścimy. Pozdrawiamy Gosia i Grześ\ No pewnie że tak - to najważniejsze. Jeśli chodzi o zdjęcia to najlepiej zamieszczać linki do zdjęć. Napiszcie jeszcze w którym Józefowie budujecie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts