Habier 04.09.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 A jeszcze zdam relację z placu boju Więc tak: okna wstawione (z przygodami), drzwi wstawione, tynki się robią. Prawdopodobnie dziś Panowie zaczną ocieplać budynek. Czekam na bramę garażową. No i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.09.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 A jeszcze zdam relację z placu boju Więc tak: okna wstawione (z przygodami), drzwi wstawione, tynki się robią. Prawdopodobnie dziś Panowie zaczną ocieplać budynek. Czekam na bramę garażową. No i tyle Na jaką bramę garażową się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 04.09.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 A jeszcze zdam relację z placu boju Więc tak: okna wstawione (z przygodami), drzwi wstawione, tynki się robią. Prawdopodobnie dziś Panowie zaczną ocieplać budynek. Czekam na bramę garażową. No i tyle Na jaką bramę garażową się zdecydowałeś? Tak jak chciałem od początku - Hormann Troche drogo w porównaniu z Wisniowskim ale jakoś od początku ją chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.09.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ja też mam hormana i nie jestem zadowolony do końca. Coś ostatnio mi sie nie domyka Muszę zadzwonić po serwis. Musze jej pomagac ręcznie żeby sie zatrzasnęła. A tyle kasy dałem !!! Skandal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 05.09.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ja też mam hormana i nie jestem zadowolony do końca. Coś ostatnio mi sie nie domyka Muszę zadzwonić po serwis. Musze jej pomagac ręcznie żeby sie zatrzasnęła. A tyle kasy dałem !!! Skandal Hmm, kurcze - zmartwiłeś mnie - a jka długo już jest używana (zamontowana)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.09.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ja też mam hormana i nie jestem zadowolony do końca. Coś ostatnio mi sie nie domyka Muszę zadzwonić po serwis. Musze jej pomagac ręcznie żeby sie zatrzasnęła. A tyle kasy dałem !!! Skandal Hmm, kurcze - zmartwiłeś mnie - a jka długo już jest używana (zamontowana)? Minął rok Ale muszę się wczytać w instrukcję, bo wstępnie wyczytałem że istnieje jakaś regulacja siły z jaką brama się zamyka, więc mozę się okazać że to nie jest żadna usterka i przyjadą panowie, podkręcą śrubkę i zaśpiewają stówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 05.09.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 witajcie Zreczniaki!! Habier no pieknie idziesz gratuluje u nas wczoraj skonczyli robic tynki. rany jak pieknie nasz domek wyglada dzisiaj jade sie rozliczyc. do zaplacanie 12 400. w lazienkach zrobilismy mineralne, reszta gipsowe. w poniedzialek wchodza zrobic posadzki. w weekend jade kupic cement i siatke do garazu na podloge. piach juz przywieziony a my mamy brame wisniowskiego ale sie jeszcze nie wypowiadam bo montujemy dopiero po posadzkach. pochwale sie pozniej zdjeciami buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 05.09.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 a ile Was ten horman kosztował ( z napędem i montażem)?może podzielicie się ze mną ceną okien na parterze — będę wdzięczna. dostałam wycenę na okna 5 komorowe profil salamander z okuciami i szybami antywłam. za około 9 tys. co sądzicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 06.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 witajcie Zreczniaki!! Habier no pieknie idziesz gratuluje jakoś powolutku idzie Z tego co czytam to Ty tez nie próżnujesz u mnie tynki idą powoli, bo robi je mój znajomy, który jeszcze ma swoją pracę (niestety nie znalazłem chętnej ekipy "profesjonalistów") u nas wczoraj skonczyli robic tynki. rany jak pieknie nasz domek wyglada dzisiaj jade sie rozliczyc. do zaplacanie 12 400. w lazienkach zrobilismy mineralne, reszta gipsowe. napisz prosze ile m2 wyszło tych tynków - ja za nic w świecie nie mogę się doliczyć w poniedzialek wchodza zrobic posadzki. w weekend jade kupic cement i siatke do garazu na podloge. piach juz przywieziony no proszę a my mamy brame wisniowskiego ale sie jeszcze nie wypowiadam bo montujemy dopiero po posadzkach. pochwale sie pozniej zdjeciami buziaki będzie dobrze - dawaj zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 07.09.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ja też mam hormana i nie jestem zadowolony do końca. Coś ostatnio mi sie nie domyka Muszę zadzwonić po serwis. Musze jej pomagac ręcznie żeby sie zatrzasnęła. A tyle kasy dałem !!! Skandal my zamowilismy norstahl, byla jakas promocja na naped i wszystko lacznie z montazem wyszlo 7300 brutto u nas ze wzgledu na brak czasu mamy opoznienie we wrzucaniu zdjec, dach juz na ukonczeniu-wrzucimy fotki na razie mozemy pokazac wiezbe; http://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_08_01_Wiezba/index.html pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 07.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Kochani,chcialabym z Wami skonsultowac cene instalacji elektrycznej w Zrecznym, elektryk z Grodziska z ktorym sie spotkalismy za wszystko material + robocizna chce 12 tys netto, wydaje mi sie ,ze to duzo za duzo, nie chcemy zadnych wodotryskow, uproscilismy nawet troche projekt, ktory byl dolaczony do pakietu z Muratora Help, ile wyszlo u Was?, jakos nie moge sie doszukac w watku dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.09.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Kochani, chcialabym z Wami skonsultowac cene instalacji elektrycznej w Zrecznym, elektryk z Grodziska z ktorym sie spotkalismy za wszystko material + robocizna chce 12 tys netto, wydaje mi sie ,ze to duzo za duzo, nie chcemy zadnych wodotryskow, uproscilismy nawet troche projekt, ktory byl dolaczony do pakietu z Muratora Help, ile wyszlo u Was?, jakos nie moge sie doszukac w watku dzieki Ja mam szczęscie ieć ojca elektryka. Więc płacę tylko za materiał....no i czasami za jakieś pifka żeby się lepiej pracowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.09.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 my zamowilismy norstahl, byla jakas promocja na naped i wszystko lacznie z montazem wyszlo 7300 brutto Kurcze strasznie droga ta brama. Jakie ma wymiary?? Ja kojarze że za bramę z napędem dałem rok temu coś koło 3,5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 07.09.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Kochani, chcialabym z Wami skonsultowac cene instalacji elektrycznej w Zrecznym, elektryk z Grodziska z ktorym sie spotkalismy za wszystko material + robocizna chce 12 tys netto, wydaje mi sie ,ze to duzo za duzo, nie chcemy zadnych wodotryskow, uproscilismy nawet troche projekt, ktory byl dolaczony do pakietu z Muratora Help, ile wyszlo u Was?, jakos nie moge sie doszukac w watku dzieki wow !!! pogoń gamonia Tylko jeszcze pytanie - macie juz skrzynkę z licznikiem na działce (przyłącze)? To może podrażać całą inwestycję, ale nie tyle. U mnie robił młody chłopak z okolicy. Jeśli chcesz - moge służyć namiarem - jeszcze u mnie nie skończył: jest cała instalacja i zamontowane TB, nie ma natomiat jeszcze eSów czyli bezpieczników. Więc nie wiem jak to wszystko będzie działać Zobaczymy. Instalację położył całkiem OK. Jedyny problem to .... ale to na Priv ewentualnie Tak dla informacji: Ceny w naszych okolicach to 40-60 PLN za punkt z materiałem. Ale ważne, żeby dokładnie dogadać: - co to jest punkt (dla mnie punkt to: "gniazdko" i "żarówka"), schodowy 2 punkty itd... - co z przewodami dodatkowymi - czyli np. od skrzynki licznikowej do głównej TB (5x10mm wg projektu), co z przewodami siłowymi 5x2,5mm (np. do kuchenki elektrycznej) itp... one są drogie. Ja kupowałem te przewody. Ja np. wymyśliłem, żeby na jednym czujniku zmierzchowym zapalało mi się światło przed wejściem i na trasie - za to elektryk policzył sobie więcej - bo trzeba ciągnąć przewowdy no i materiał też kosztuje... Tak samo z oświetleniem ogrodu - mam tak zrobione (będę miał) , że zegar sterujący umieszczony w TB w garażu będzie mi włączał oswietlenie w ogrodzie wyscia są wyprowadzone z przodu domu i z tyłu.. To tyle Gdyby coś - pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 07.09.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 my zamowilismy norstahl, byla jakas promocja na naped i wszystko lacznie z montazem wyszlo 7300 brutto Kurcze strasznie droga ta brama. Jakie ma wymiary?? Ja kojarze że za bramę z napędem dałem rok temu coś koło 3,5 tys my mamy zrecznego 3 wiec brama jest podwojna, szerokosc, nie pamietam dokladnie-jestem w pracy, ale sporo powyzej 4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 07.09.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 my zamowilismy norstahl, byla jakas promocja na naped i wszystko lacznie z montazem wyszlo 7300 brutto Kurcze strasznie droga ta brama. Jakie ma wymiary?? Ja kojarze że za bramę z napędem dałem rok temu coś koło 3,5 tys 4,6 x 2,35 - to jest duża i droga brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 07.09.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 4,6 x 2,35 - to jest duża i droga brama exactly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.09.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No to teraz rozumiem ta cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 07.09.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No to teraz rozumiem ta cenę ale jak sie okazuje taką bramę Hormanna mozna i za 6300 kupic. tak czy inaczej boli Jak wybieralismy projekt to wiedzieliśmy ze bedzie drogo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 07.09.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 u mnie ruszyli z tynkami. niestety podczas podpatrywania wykonywania robót zleciałem z drabiny, na szczęście skończyło sie naderwaniem i naciągnięciem ścięgien. 17 dni w usztywnieniu - kurczę pierwsze takie zdarzenie na budowie Co do bramy ja za hermanna dałem 6400 (4,5x2,35) elektryka 5200 robocizna a materiał niecałe 3000 system alarmowy 1400 ale dokładnie nie wiem jaka centralka i czujki bo tym zajmuje się mój przyjaciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts