Habier 28.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 mamy bramę http://www.albumik.pl/albumy/habier/okna_i_ocieplenie/min_1526220247901.jpg Większe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 30.09.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 U mnie są już tynki Do obejrzenia w galerii W poniedziałek rusza ogrzewanie a w przyszły posadzki No i trzeba zacząć myśleć na wyposażaniem w płytki, panele, gniazdka, meble i sanitarke http://www.albumik.pl/albumy/c77c/Tynki/1533135102685.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 03.10.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Habier gratuluje bramy:) czy to orzech jest? Szwd gratuluje tynkow a u nas od poniedzialku pan ociepla welna poddasze. dzisiaj niestety nie dalismy rady zeby podjechac i sprawdzic co zrobil ale mysle ze dzisiaj skonczyl druga sypialnie. robi sam ale mysle ze i tak niezle mu idzie. bylismy zamowic dzisiaj regipsy. na razie wzielismy 30 szt. (120*260) w ogole kiepsko u nas z kasa ciagle nie mam odpowiedzi z banku o zwiekszenie kredytu. czekam juz prawie dwa miesiace mam nadzieje, ze moze w koncu juz jutro bedzie cos wiadomo. no i musze z 1000zl zaliczki na kuchnie wplacic. co prawda wiecej powinnam ale nie mam ale damy rade. nie ma wyjscia. a co do folii to kupilismy Isovera. buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 04.10.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Habier gratuluje bramy:) czy to orzech jest? z tego co wiem to kolor brązowy - standardowy a u nas od poniedzialku pan ociepla welna poddasze. no - super ale damy rade. nie ma wyjscia. no pewnie, że dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 05.10.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Habier gratuluje bramy:) czy to orzech jest? z tego co wiem to kolor brązowy - standardowy rany Habier ja mam jakies zacmienia ciazowe chyba ostatnio no przeciez jasne ze to braz standardowy. my taki sam kolor dokladnie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_b 13.10.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 mam pytanie.jestem na etapie stropu. moi spece strasznie namaiaja mnie aby podniesc scianke (koronke) boje sie ze dom straci na wygladzie, prosze powiedzcie czy poddasze oryginalnie przy spadku 30 st jest w miare ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 13.10.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 witam wszystkich,cos u nas ostatnio pusto, chyba wszyscy chcą zdążyć przed zima, u nas tynki wewn., okna i brama czekaja na zamontowanie,wrzucilismy ostatnio zdjecia, ale nie sa najbardziej aktualne ;-(mamy położony dach, orurowanie reku, instalacje wod-kan, elektryczną i alarmową. Okablowanie do alarmu maz robil z moim bratem metodą gospodarczą http://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_10_09_Okablowanie_i_tynki/index.htmlhttp://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_09_01_Folia_wst_krycia/index.htmlhttp://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_08_26_Scianki_i_kominy/index.html przymierzamy sie do zmiany polbanku na deutsche bank, polbank przy kazdej wyplacie transzy zwleka i wyplaca mniej niz wydalismy, ostatnio to juz przegieli wydalismy 100 tys pln a oni podsumowali nas na 60 tys pln !!!porazka Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 13.10.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 hej Walaciki rzeczywiscie chyba nam niedzwiadki w sen zimowy zapadly. u mnie maz tez alarm sam robil. a czy wy robicie recznie tynki? co do banku to ja nie powiem co mnie trafia. a taka bylam zadowolona bgz a 6 sierpnia(!!!!!) zlozylam wniosek o podwyzszenie kredytu i dzisiaj ponad 2 miesiace pozniej nie mam jeszcze odpowiedzi. masakra. kasy nie mam. pozyczylam jak narazie troche u taty. w tym tygodniu bede potzrebowac 4000 za instalacje gazowa i w nastpenym 4000 na szambo i pradopodobnie pan od regipsow w nastepnym tyg. skonczy. jak w tym tygodniu nie dostane odpowiedzi to sie chyba zachlastam. szlag mie juz trafia. zastanawiam sie nad wzieciem kredyty refinasowego w innym banku ale nie wiem czy to w ogole jest oplacalne. czy ktos ma moze w tym doswiadczenie?? no a jezeli chodzi o postepy. maz moj dzisiaj od rana na budowie. korzysta z pieknej pogody i dalej ociepla. tzn. zbroi.konczy baczna sciane i zostaje mu jeszcze styropian do polozenia i zazbrojenie na tym kawaleczku nad brama garazowa. no i takie tam pierdolki typu obrobienie okien. mysle ze jeszcze maks dwie soboty i jestesmy zrobieni potem trzeba zagruntowac i jestesmy zrobieni na ten rok z elewacja. podbitke tez sobie podarujemy. nie wyrobimy z kasa na pewno i jeszcze synek w drodze wiec trzeba maluszkowi pare rzeczy kupic poza tym mam juz c .o. zrobione.piec wisi. jeszcze tylko musza powiesic grzejniki w sypialniach na gorze ale to dopiero wtedy jak pan scianki zrobi. jeszcze ma do zrobienia w jednej sypialni. poza tym wlena jest polozona w trzech sypialniach czyli zostaje garderoba, lazienka i nad schodami. zamocowal rowniez stelaze w dwoch sypalniach. mysle ze w nastepnym tygodniu etap regipsow zamkniemy. nie idzie to za szybko ale pan robi sam a my jestesmy zadowoleni bo nie kasuje nas za duzo. no i widac, ze solidny. kupilismy rowniez farbe do sypialni na gore. w tesco dulux 2,5l jest w promocji za 29,90.cena bardzo dobra tylko wybor nie za duzy. ale my sobie wybralismy farbe bo gore chcemy dosyc kolorowa zrobic. do naszego pokoju pojdzie mglisty poranek czyli niebieski (chcemy meble z voxu w takim popielatym kolorze), do dzieciecych sypialni ida: morska trawa czyli zielony i papaja garaz zadecydowalismy, ze malujemy taka specjalna faba niescieralna zamiast kladzenia plytek.maz sobie zazyczyl. i chyba mazniemy tym tez w kotlowni ale jeszcze nie wiem.tynk w kotlowni jest juz zeszlifowany tylko zagruntowac i pomalowac. zadecydowalismy ze nie bedziemy szpachlowac tynkow. szkoda pieniedzy. Zreczniaki odmeldowac sie prosze milego popoludnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 13.10.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 hej Walaciki rzeczywiscie chyba nam niedzwiadki w sen zimowy zapadly. u mnie maz tez alarm sam robil. a czy wy robicie recznie tynki? ... Zreczniaki odmeldowac sie prosze milego popoludnia tynki tradycyjne cementowo-wapienne- jest 3 tynkarzy, podobno będzie idealnie, ale trochę to potrwa, Panowie sie wprowadzili do pokoju naszej Emilki- śmiejemy sie,ze mamy dzikich lokatorów, trochę im tam chyba zimno bo c.o. jeszcze nie mamy chcemy sie wprowadzić na Wielkanoc (pierwotnie miało być Boże Narodzenie), ale jakoś to wszystko powoli idzie, mamy już ludzi do wykończeniówki, ale nie do końca wiemy jeszcze czego chcemy, po prostu mentalnie jesteśmy jeszcze na etapie budowania a nie wykańczania- chyba, że wykańczania się... nie byliśmy w tym roku na urlopie wiec ciągniemy resztka sił, planowaliśmy gdzieś wyskoczyć na następny weekend, ale ja patriotka muszę iść postawić krzyżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYCH331 14.10.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Cześć "Zręczniaki" Byłem tu w marcu i miałem nadzieję że szybko zaczne budowę a tu klops. Cały czas walcze z pozwoleniem. Czy to możliwe aby załatwiać pozwolenie i wszystkie uzgodnienia przez pół toku i nic jeszcze nie mieć. Fakt że miesiąc lezałem w szpitalu ale juz mnie szlag trafia.Powie mi ktos ile juz wydał na swój domek i na jakim jest etapie?? Pozdrawiam Gorąco ZBYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 14.10.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witaj Zbychu,Budujemy Zręczny B i jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. Rozpoczęliśmy budowę latem, kiedy ceny materiałów były b. wysokie. W tej chwili wydaliśmy już ok 150 tyś. Wliczone są też w to koszty podwyższenia terenu, przyczepki dla majstrów, agregatu itp. Dach deskowany i papowany.Pozdrawiamy Gosia i Grześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYCH331 15.10.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witaj gregmagNio to sporo już wydaliście. Nio ale takie sa ceny. Masz jakieś fotki swojego domku.Ja zakładałem że 220 000 powinno wystarczyć ale zaczynam w to watpic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.10.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 mam pytanie. jestem na etapie stropu. moi spece strasznie namaiaja mnie aby podniesc scianke (koronke) boje sie ze dom straci na wygladzie, prosze powiedzcie czy poddasze oryginalnie przy spadku 30 st jest w miare ok? Poprzez podniesienie ścianki kolankowej na urodzie na pewno domek traci ale trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie co dla kogo jest ważniejsze - funkcjonalność czy uroda. Ja podniosłem ściankę kolankową o pół metra i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYCH331 16.10.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Zreczniaki Ile w waszym regionie kosztuję podłączenie energii . To chyba jest jakiś monopol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 16.10.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich.Mam do Was pytanko ile płaciliście za fundamenty Zręcznego (C77C) wykonanie zgodne z projektem.Udało mi się znaleźć ekipę jeszcze na ten rok i powiedzieli ze robocizna to 9800 zł - wykonanie wykopów- wykonanie ławy fundamentowej- wymurowanie ścian fundamentowych na wysokość w/g projektu- ocieplenie ścian- posmarowanie klejem + izolacja – abizol Będę wdzięczny czy to dużo jak na ten budynek PozdrawiamArtur Czy ktoś buduje zręcznego w okolicy łodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 16.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Zreczniaki Ile w waszym regionie kosztuję podłączenie energii . To chyba jest jakiś monopol. Coś koło 1,7tys. Najpierw zażądali 900zł zaliczki. po 5 miesiącach dostaliśmy projekt bez zgody sąsiadów. Od uzyskania zgody do ogłoszenia przetargu minęły kolejne 3 m-ce, a gdy przystąpili do wykonania - sąsiedzi wypowiedzieli im zgodę. Teraz czekamy na orzeczenie starostwa i jeżeli odstąpienie sąsiadów będzie niezasadne, to sprawę rozstrzygnie sąd. A ty, za przeproszeniem, inwestorze - CZEKAJ!!! Chyba nie muszę wyjaśniać, jakie wqrwienie nami targa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYCH331 16.10.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam Cena chyba w normie. JA mam ekipę za 16 000 z tym że za wyciągniecie domu po sam dach , bez scianek dzialowych, kominy tylko pod dach. Reszta w innej cenie. No chyba że ceny sie zmienią w najblższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 16.10.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Co do prądu u mnie to…. ja mam chyba największy problem…. Elektrownia nawet mi nie wydała warunków przyłączeniowych (pierwszy wniosek składałem 20.06.2007) Dodam ze działeczkę mam w mieście (Pabianice) i do podłączenia jest chętnych już 28 działek….. Wczoraj dostałem pisemko ze opracowują koncepcję…. Ale nie mają miejsca pod nowy transformator i jest wedle ich mniemania jedyny obecnie problem…. XXI wiek a prądu nie ma….. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich. Mam do Was pytanko ile płaciliście za fundamenty Zręcznego (C77C) wykonanie zgodne z projektem. Udało mi się znaleźć ekipę jeszcze na ten rok i powiedzieli ze robocizna to 9800 zł - wykonanie wykopów - wykonanie ławy fundamentowej - wymurowanie ścian fundamentowych na wysokość w/g projektu - ocieplenie ścian - posmarowanie klejem + izolacja – abizol Będę wdzięczny czy to dużo jak na ten budynek Pozdrawiam Artur Czy ktoś buduje zręcznego w okolicy łodzi???? Wprawdzie nie wiem jakie są w tej chwili ceny ale 10 tys za fundamenty to nie za duzo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 16.10.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich. Mam do Was pytanko ile płaciliście za fundamenty Zręcznego (C77C) wykonanie zgodne z projektem. Udało mi się znaleźć ekipę jeszcze na ten rok i powiedzieli ze robocizna to 9800 zł - wykonanie wykopów - wykonanie ławy fundamentowej - wymurowanie ścian fundamentowych na wysokość w/g projektu - ocieplenie ścian - posmarowanie klejem + izolacja – abizol Będę wdzięczny czy to dużo jak na ten budynek 9800 za fundamenty - nie wiem jak teraz ekipy się cenią - wg mnie trochę drogo.... ale - czy ta ekipa bedzie kontynuować budowę? Zwróć na to uwagę - wg mnie to bardzo ważne. Najlepiej jak jedna ekipa bedzie budować od fundamentów az po wiezbę. Ciekawę ile będa chcieli za całość. Bo porównując czas jaki będa musieli spędzić na tej robocie (5-6 dni max) to ile by chcieli za resztę? A jeszcze pytania: kto usuwa humus? Wykonanie wykopów recznie czy koparką? Jesli koparką to kto ponosi kosztyt koparki? I jeszcze: Pamiętaj że do stanu "zero" jeszcze bedzie trochę roboty - zasypanie fundamentów i wylanie chudziaka.... to też robota i kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts