justynap13 16.10.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ja zakładałem że 220 000 powinno wystarczyć ale zaczynam w to watpic Pozdrawiam witaj jezeli masz juz dzialke to moooze Ci sie uda. ale my jak do tej pory wydalismy 264 000 a jeszcze kupa roboty przed nami. chyba ze bardzo duzo bedziecie sami robili.jestesmy na etapie ocieplania poddasza. tynki i instalacje zrobione. jeszcze zaplacic tylko musimy 4000 za c.o.ceny niesamowicie poszly do gory niestety. teraz dopiero powoli cos sie rusza i materialy tanieja.co do podlaczenia energii to nas to kosztowalo: 2550,29 plus 1550.00 (elektryk) za wyprowadzenie pradu ze skrzynki. Mam do Was pytanko ile płaciliście za fundamenty Zręcznego (C77C) wykonanie zgodne z projektem. Udało mi się znaleźć ekipę jeszcze na ten rok i powiedzieli ze robocizna to 9800 zł mnie sie zdaje ze to duzo. my zaplacilismy: 5000 za wykop, zbrojenie, betonowanie, ocieplenie, izolacja. do tego 1200 za posadzke (zageszczenie i betonowanie) plus 600zl za rozprowadzenie pod posadzka wody i kanalizy. razem 6800. u Ciebie wyglada na to ze nie bedzie lanego chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A ile kosztowały Was materiały na fundament???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYCH331 16.10.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Co sądzicie o blachodachówce? Chyba nie warto w to sie pchać!! Mogłby mi ktoś powiedzieć czy konieczne jest kładzenie dech na całym dachu czy wystarczy folia i łaty. Nio i mam pytanko z innej parafii. Jak sie robi na tej stronie podswietlanie pytania kogoś a ponizej odpowiedz?? Chyba namieszałem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 16.10.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A ile kosztowały Was materiały na fundament???? kogo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 16.10.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Mogłby mi ktoś powiedzieć czy konieczne jest kładzenie dech na całym dachu czy wystarczy folia i łaty. różne są szkoły - zrobisz jak bedziesz chciał albo ktoś Ci doradzi albo poczytasz forum albo ... juz sam nie wiem. Ja mam deskowany dach i papę. Nio i mam pytanko z innej parafii. Jak sie robi na tej stronie podswietlanie pytania kogoś a ponizej odpowiedz?? Chyba namieszałem hehe chodzi Ci zapewne o cytowanie - z prawej strony (góra) każdego postu jest "przycisk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 16.10.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 mnie sie zdaje ze to duzo. my zaplacilismy: 5000 za wykop, zbrojenie, betonowanie, ocieplenie, izolacja. do tego 1200 za posadzke (zageszczenie i betonowanie) plus 600zl za rozprowadzenie pod posadzka wody i kanalizy. razem 6800. u Ciebie wyglada na to ze nie bedzie lanego chudziaka. Ja też chłopakom zapłaciłem 7000 za stan zero. Po mojej stronie jeszcze był humus (300PLN). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 16.10.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witajcie.Podajemy link do naszych zdjęć. Zręczny B. http://gregmag.fotosik.pl/albumy/292087.htmlPozdrawiamyG&G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYCH331 16.10.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich Orientuję sie ktoś może czy na pomieszczenie tymczasowe czyli tz "garaż blaszak" tez trzeba mieć pozwolenie? gregmag fajny masz już domek. Tez chciałbym być na tym etapie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.10.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A ile kosztowały Was materiały na fundament???? kogo?? No tak ogólnie rzucam takie pytanie na forum. Chciałbym porównać ile teraz kosztują fundamenty C77 a ile na jesień 2005 kiedy to ja walczyłem z fundamentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 16.10.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witaj gregmag Nio to sporo już wydaliście. Nio ale takie sa ceny. Masz jakieś fotki swojego domku. Ja zakładałem że 220 000 powinno wystarczyć ale zaczynam w to watpic Pozdrawiam wydaje mi sie, ze 220 to bedzie mistrzostwo swiata!!!- ale przy duzym udziale wlasnym moze sie uda, u nas poszlo juz prawie 240 a konca na prawde nie widac fakt,ze nic nie robimy sami przez co robocizna troche nas kosztuje a poza tym jest to tez cena spokoju, naszej ekipy nie trzeba pilnowac.... odpukac w niemalowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 17.10.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ja kupilam swoim fachowcom domek narzedziowy i zadnego pozwolenia nie trzeba bylo zalatwiac. a co do fundametow to nas wyniosly 24.000 (z chudziakiem oczywiscie i rozprowadzeniem rur). budowe zaczelismy 14.03.2007 maz moj wczoraj dowiozl profile na regipsy. regipsy polozone sa juz w jednej sypialni (oprocz sufitu) mam nadzieje, ze do konca nastepnego tyg. juz bedzie wszystko gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 17.10.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Zręczny B. http://gregmag.fotosik.pl/albumy/292087.html Pozdrawiamy G&G Gregmag fotki fajne, niewiele jest tu budujących wersję B, prosimy o więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 17.10.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A ile kosztowały Was materiały na fundament???? kogo?? No tak ogólnie rzucam takie pytanie na forum. Chciałbym porównać ile teraz kosztują fundamenty C77 a ile na jesień 2005 kiedy to ja walczyłem z fundamentami. Ja w Kwietniu 2007 za stan "zero" z kanalizą zapłaciłem 32000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.10.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A ile kosztowały Was materiały na fundament???? kogo?? No tak ogólnie rzucam takie pytanie na forum. Chciałbym porównać ile teraz kosztują fundamenty C77 a ile na jesień 2005 kiedy to ja walczyłem z fundamentami. Ja w Kwietniu 2007 za stan "zero" z kanalizą zapłaciłem 32000 bez robocizny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 17.10.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A ile kosztowały Was materiały na fundament???? kogo?? No tak ogólnie rzucam takie pytanie na forum. Chciałbym porównać ile teraz kosztują fundamenty C77 a ile na jesień 2005 kiedy to ja walczyłem z fundamentami. Ja w Kwietniu 2007 za stan "zero" z kanalizą zapłaciłem 32000 bez robocizny?? sorki - nie doczytałem pytania już z robotą (robota 7tys) w tej cenie jest też: 1. piach do murowania, który został na następne etapy 2. Zbrojenie, które zostało na następne etapy 3. Deski szalunkowe - też zostały na następne etapy 4. Dysperbit - też został na następne etapy 5. Cement - też został na następne etapy Na sam piach do zasypania zapłaciłem 3200 + koparka 600PLN U mnie też do ław i chudziaka była pompa wynajmowana - w sumie 1200 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.10.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 No to już to brzmi lepiej JAk przeczytałem tę kwotę to myślałem że sie przewrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 17.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Zręczny B. http://gregmag.fotosik.pl/albumy/292087.html Pozdrawiamy G&G Gregmag fotki fajne, niewiele jest tu budujących wersję B, prosimy o więcej. Witajcie, Zrobimy fotki jak tylko trochę tam uprzątniemy, a to pewnie dopiero po zimie. Pozdrawiamy G&G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 17.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich. Mam do Was pytanko ile płaciliście za fundamenty Zręcznego (C77C) wykonanie zgodne z projektem. Udało mi się znaleźć ekipę jeszcze na ten rok i powiedzieli ze robocizna to 9800 zł - wykonanie wykopów - wykonanie ławy fundamentowej - wymurowanie ścian fundamentowych na wysokość w/g projektu - ocieplenie ścian - posmarowanie klejem + izolacja – abizol Będę wdzięczny czy to dużo jak na ten budynek Pozdrawiam Artur Czy ktoś buduje zręcznego w okolicy łodzi???? NikoMati, Ja buduję się pod Łodzią - dokładniej w okolicach Łagiewnik. Jestem na etapie stanu surowego otwartego. Jeśli chodzi o fundamenty - realizowane sierpień/wrzesień br. to u mnie 8.900 (robocizna) - w tym: - wykopki ręczne (bez humusu, który zdjęliśmy we wsłasnym zakresie) - wylanie chudziaka - zbrojenie - wylanie ław - wymurowanie bloczków - rozprowadzenie kanalizy - wyrównanie i ubicie piasku wypełniającego fundament - wylanie chudziaka pod posadzki - zaizolowanie i ocieplenie ścian Do końca listopada, z całym ogrodzeniem i zamknięciem domu (dach, okna drzwi itd.) wydam ok. 180.000 Pozdrawiam! Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Revir 17.10.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam. Ja właśnie jestem na etapie "zero" i ... przerażają mnie lekko kwoty o których mówicie Ja za wykopy, chudziaka, zbrojenie, cement, bloczki, piasek, żwir szalunki (własne drzewo), rury itd. Mam wyliczone 18,6 tyś. roboty zbliżają się już do końca. Nic nie wskazuje na to żeby kwota ta miała zostać przekroczona. Inna sprawa że za robociznę 5 ludzi zapłaciłem 5 tyś (w tych 18,6 tyś) Może nie są to fachowcy z najwyższej półki ale tacy to już chyba tylko na wyspach siedzą No i lokalizacja budynku też wpływa na niskie ceny, zachodniopomorskie zdaaala od większych aglomeracji. A teraz mam pytanie do forumowiczów, ile zamawialiście suporexu na postawienie ścian. Będe bardzo wdzięczny za orientacyjnie podane ilości. Pozdrawiam - Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 17.10.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam. Ja właśnie jestem na etapie "zero" i ... Z pewnością w Łodzi ostatnio rózne rzeczy się zdarzają - szczególnie jeśli chodzi o stawki podawane przez "fachowców". Ale faktycznie nie należy panikować i brać oszołomów za nie wiadomo jakie pieniądze. Wracając Revir do Twoich szacunków - wliczyłeś ocieplenie, kanalizę i wylewkę pod posadzki? Ja cały stan zero - z materiałami zamknęłam w 25,5 tys. No, swoją drogą mąż szalał - cementu w tym fundamencie jest tyle, że chyba można na nim wiezowiec stawiać.... no ale chcieliśmy szybko ciągnąć ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts