justynap13 07.11.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 u nas wykonczeniowka przesunela sie z grudnia na styczen, ze wzgledu na cene jaka zaproponowal polecony wykonawca, Pan sobie zarzyczyl za ucieplenie poddasza i zabudowe G-K 75 pln robocizny od metra !!!!! matko boska u nas biora 45-50 i to mi sie wydaje przegiecie. my mama pana, ktory nam robi za 25 no ale to trwa troche bo sam. ale cos za cos. ja w ogole sobie sparwy nie zdawalam, ze plyty to taki problem. myslalam, ze tynki maszynowe pobija wszystko a jednak nie. ech...ale co tam damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 08.11.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witajcie Zręczniaki Dawno nie pisałem - ale troche sie działo u mnie na budowie. Przyłącza, c.o., wylewki. Izolacje pod wylewki robiłem sam - wieczorami - jak młody podszedł spać - więc kilkanaście wieczorów miałem "z głowy". Musiałem to zrobić sam, poniewaz nie było chętnych na położenie papy termozgrzewalnej jako izolacja posadzek. Potem jeszcze folie, styropiany..... ehhh. We wtorek przyjechali panowie od wylewek i robili 12godzin. Skonczone - robota zakończyła się w srodę o godzinie 12:15 am. Teraz trochę odpoczynku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 10.11.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witajcie Zręczniaki Dawno nie pisałem - ale troche sie działo u mnie na budowie. Przyłącza, c.o., wylewki. Izolacje pod wylewki robiłem sam - wieczorami - jak młody podszedł spać - więc kilkanaście wieczorów miałem "z głowy". Musiałem to zrobić sam, poniewaz nie było chętnych na położenie papy termozgrzewalnej jako izolacja posadzek. Potem jeszcze folie, styropiany..... ehhh. We wtorek przyjechali panowie od wylewek i robili 12godzin. Skonczone - robota zakończyła się w srodę o godzinie 12:15 am. Teraz trochę odpoczynku.... u nas tez juz wylewki zrobione, c.o. (czesciowo podlogowka) i wszystkie instalacje rowniez, przed zima jeszcze tylko trzeba wstawic okna i drzwi, potem w grudniu bedzie miesiac przerwy, juz sie nie moge doczekac - jestesmy wykonczeni w tej tzw przerwie trzeba bedzie wybrac i kupic materialy na wykonczeniowke: plytki, panele, parkiet zaczynamy sie rozgladac tez za stolarzem,co nam piekne azurowe schody zrobi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 20.11.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 ... u nas tez juz wylewki zrobione, c.o. (czesciowo podlogowka) i wszystkie instalacje rowniez.... Walaciki, Habier ależ Wam zazdroszczę. Skoro wylewki, to tynki już pewnie macie. Nas niestaty brak tynków odsyła na przymusowy urlop. Mimo, że dom zamkniemy w przyszłym tygodniu (okna, drzwi, wrota), to za dużo do marca nie popchniemy. Przez zimę tylko część instalacji uda się zrobić - elektrykę i alarm jeszcze teraz, piony i odkurzacz trochę później. No ale chyba odpoczynek nam się należy - załączam mała retrospekcję: - pierwszy "obiekt" na działce stanął na początku sierpnia, a fundamenty zaczęliśmy 22.08. Jak patrzę teraz na ściernisko na zdjęciu to z trudem pamiętam, że pod koniec lipca tam rosło jeszcze żyto hihi. - a teraz już pod dachem nadal nie możemy uwierzyć... Pozdrawiam! AgaWus http://www.albumik.pl/albumy/agawus/dom/1838113408343.jpg http://www.albumik.pl/albumy/agawus/dom/1838243213965.jpg http://www.albumik.pl/albumy/agawus/dom/1838254213261.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.11.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 AgaWus normalnie idziecie jak burza!!!!!W sierpniu jescze ściernisko a teraz już domek pod dachem.Super:)Tak sobie patrze i się zastanawiam - czy Wasza brama garażowa jest szersza niż standardowo w projekcie? Bo tak na oko takie sprawia wrażenie. A może mi się tylko wydaje..hmmmm..sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yago997 21.11.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam Wszystkich Zręcznych dotychczas byłam wielbicielka Barwnego, właściwie prawie juz zakupiłam projekt i zobaczyłam Zręcznego w wykonaniu Szkraba Wariant II /b/ Piękny! I super pomysł z tymi schodami - bo to one najbardziej mi sie nie podobały!! Zreszta w Barwnym też musiałabym je zmienić. A kuchnie zamierzałam wydłuzyć równiez w Barwnym - Szkrab wydłuzył ją również w Zrecznym - tak więc powstał jak dla mnie dom idelany!! Dzis czeka mnie długa debata na tymi projektami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 yago997 pochwal się poźniej co wydebatowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yago997 21.11.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 yago997 pochwal się poźniej co wydebatowałaś decydujace zdanie pozostawię architektowi adaptujacemu i mojej ekipie choc myslę że dla ekipy to żadna różnica, domy są baaardzo podobne. Myslałam swego czasu również o Wdziecznym. I oczywiście o milionie innych projektów Ale czas na decyzję Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i mam ogromną prośbę do Szkraba gdyby mógl mi przesłać swój zwymiarowany rzut, gdyz dokonał takich zmian iż teraz nie mam pojęcia o wielkości poszczególnych pomieszczeń Aż boję soe ceny za daptację u architekta ale właśnie Zreczny po tych zmianach tylko mi odpowiada PS na poddaszu zaprojektowano ścianki z płyt GK, rozumiem iż należy wzmocnic strop aby budować murowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 21.11.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 ... normalnie idziecie jak burza .... Rom faktycznie szybko poszło, ale szczerze, to przede wszystkim zasługa teścia, który jest starym mistrzem murarskim i człowiekiem-maszyną. Fundament robiliśmy "siłą zewnętrzną", a część do dachu pociągnął własnie teściu. Wyglądało to tak, ze przez ostatnie ponad 2 miseiące mieszkał z nami i codziennie zarządzał pobudkę o 6, a jak miał fantazję to jeszcze wcześniej. I nie wracał przed zmrokiem. Oświadczam wszem i wobec, że teścia tylko po nogach mogę całować. A szybki dach to załuga p. Plewińskiego, który załatwia wszystko kompleksowo, od więżby po okna dachowe i rynny. Ale, że życie nie jest usłane rózami, to dodam, że z ogrodzeniem frontowym mamy niezłe g..., które pewnie w sądzie skończy się, niestety czy Wasza brama garażowa jest szersza niż standardowo w projekcie? Aktualne wymiary bramy to 4,65 x 2,55. Wynikły z tego, że: 1) obniżyliśmy garaż o jeden bloczek fundamentowy 2) ściany murowaliśmy z keramzytobetonu, który jest materiałem bardzo ciepłym, ale koszmarnie się docina. Jeśli tylko miało to sens funkcjonalny i wizualny, murowaliśmy pełnymi pustakami. Stąd też szerszy otwór a i np. cały parter wyższy o 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sukiennik Dorota 22.11.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 .....PS na poddaszu zaprojektowano ścianki z płyt GK, rozumiem iż należy wzmocnic strop aby budować murowane? witam,na poddaszu zaprojektowano scianki murowane (patrz przekrój P1, sciana MW2) i to do samej kalenicy!, zamiana ich na GK jest oczywiście dopuszczalna ale w osi B nalezy wstawić słupki drewniane pod kalenice.konstruktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sukiennik Dorota 22.11.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 witam, na poddaszu zaprojektowano scianki murowane (patrz przekrój P1, sciana MW2) i to do samej kalenicy!, zamiana ich na GK jest oczywiście dopuszczalna ale w osi B nalezy wstawić słupki drewniane pod kalenice. konstruktor_________________DOROTA S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yago997 22.11.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dziękuję, widać zmyliło mnie jakieś zdjęcie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mount 22.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam wszystkich Zręcznych, mam pytanie, czy ktoś z Państwa robił podpiwniczenie C77c? Mam nadzieje rozpocząć budowę w przyszłym roku, a że dom będzie na wsi muszę mieć raczej większą kotławnie i kocioł CO raczej tradycyjny, stąd moje pytanie. Niezwykle przydatne forum . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Revir 22.11.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witajcie Zręczniaki Ja też się pochwale galerią zdjęć u nas na razie robota posuwa się do przodu, dzisiaj ekipa powolutku bierze się za wieniec, plan jest dość ambitny zakryć się przed zimą, co z tego wyniknie nie wiem, budowa rozpoczęta w połowie października. Wszystko zgodnie z projektem, poza rezygnacją z kominka. Może komuś się przydadzą zdjęcia. http://rycerski.pl/dom/ Pozdrawiam - Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Revir super stronka Aż miło sobie pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 24.11.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 W tym tygodniu podłączony zostanie prąd Poddasze ocieplone (wełna Knauf 2x10cm+5 Rockwool) Od poniedziałku biorę sie za system alarmowy i budowę kominka bio niestety nie wiem kiesy podłączą mi gaz obiecali że do końca roku.... zobaczymy http://albumik.pl/albumy/c77c/Ocieplenie/1857874234849.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 01.12.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 witajcie! gratuluje wszystkim postepow. mnie strasznie dlugo nie bylo na forum. caly czas gdzies biegamy. do tego doszla zmiana pracy przez meza no i przygotowujemy sie na przyjscie na swiat synka my dalej mordujemy sie z panem od regipsow. jego 2-3 tygodnie przerodzily sie w 10 ale jak juz pisalam pan jest sam i robi codziennie i wyglada ze w tym tygodniu skonczy. poza tym kuchnia juz jest gotowa do montazu mebli. pomalowana, plytki polozone, sprzet kupiony. we wtorej dojedzie jeszcze plyta z piekarnikiem. w srode prawopodobnie beda montowac kuchnie. lazienka u gory tez w wiekszosci juz zrobiona, plytki na dol wybrane i kupione. jak tylko zdjecia porobie zaraz Wam sie pochwale. jakas mnie skleroza ciazowa dopada ostatnio bo co jedziemy na budowe to o aparacie zapominam. a i plytki w wiatrolapie tez juz sa. ogolnie jest spoko tylko dobija mnie fakt ze kasy nieweile zostalo. naprawde niewiele i duzo nie damy rady teraz zrobic. ale i tak mamy zamiar sie wprowadzic jak najszybciej damy rade. bedziemy wszystko sukcesywnie dokupowac. meble do sypialni juz tez zamowione. jak tylko pan od regipsow wysniesie sie z naszej sypialni to odrazu bierzemy sie za malowanie (tzn. nie ja sie biore tylko maz) i dzwonimy zeby nam meble przywiezli. armature do lazienki juz mamy cala kupiona wiec tylko zamontowac. tylko nie wiem kto to zrobi czy Wy sami montowaliscie wc, wanne i inne? czy to wymaga jakiejs wiekszej filozofii? no to chyba na tyle. jak cos nowego u mnie bedzie to dam Wam znac. a jak reszta Zreczniakow sobie radzi? co to za obijanie? buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 09.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 hej, u nas ogrzewanie uruchomione (wcześniej oczywiście wstawili nam okna, drzwi i bramę garaż.) problemem sa wylewki, ktore przed wstawieniem okien przemarzły i sie z wierzchu po prostu kruszą czeka nas odkuwanie, gruntowanie i trzeba bedzie ponownie wylać wylewkę samopoziomująca gdzieś około 1-2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 12.12.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Walaciki gratuluje postepow i przykro mi z powodu wylewek. ale nosek do gory. dacie rade a u mie regipsy sknczone w sobote. salon przeszpachlowany i pewnie dzisiaj albo jutro bedzie pomalowany. lazienka na dole juz zaczeta no i chwale sie kuchnia. wczoraj skonczyli. fronty to trawa morska, boki wenge. http://images32.fotosik.pl/76/d230c99af8b5b29bm.jpg http://images32.fotosik.pl/76/ed3984f112fede9em.jpg http://images25.fotosik.pl/124/c45abe960866e597m.jpg http://images32.fotosik.pl/76/491e87bec4dace3bm.jpg a na zdjeciach to moja mama ps. nie zwracajcie uwagi na okno. strasznie brudne jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 17.12.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 justynap13 a gdzie planujesz wstawić lodówkę? na zdjęciach kuchnia wygląda bardzo fajnie tylko nie wiem gdzie zaplanowałaś lodówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts