NikoMati 06.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Revir Wielkie gratulacje od rodzinnki Tokarczyków Zyczenia oczywiscie również dla Małżonki Pozdrowionka Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pythonek 06.02.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jesteśmy na etapie wyboru projektu i C77b spodobał nam się najbardziej - mamy jednak wątpliwości i tu pytanie do doświadczonych Zręczniaków:Kubatura wersji C77b jest znacznie wieksza nić innych Zręcznych - ponad 805m3 - czy ktoś może uświadomic nas jak taka różnica wpływa na późniejsze koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 06.02.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Zręczniaki !!! Chciałbym zapytać jak u Was czasowo wyglądało budowanie C77C, ja chcę ambitnie skończyć do końca Maja (rozpoczęto 1 Pazdziernika). Dzisiaj się dowiedziałem że będę miał córeczkę Wspaniała wiadomość dla ledwie 24 letniego ojca budującego dom dla rozwijającej się rodziny zaczne od pktu 2go GRATULACJE co do czasu, to my budujemy od 22 maja 07, bez przerwy na zime, ale ogolnie to byly przestoje jak czekalismy na kolejne ekipy, teraz mamy etap wykonczeniowki- wiec jeszcze jakies 2-3 mies i bedzie po wszystkim:D pozniej tylko: elewacja (sciana 3 warstowa) + taras no i cos trzeba z dzialka zrobic bo po kolejnych ekipach wyglada jak wysypisko smieci Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 16.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witajcie,Zima się kończy, jeśli wogóle była i trzeba się brać do dalszego budowania.Mam do was pytanie. Czy można wylać wcześniej posadzki przed tynkami, czy to może jest niewskazane. W moim przekonaniu jedynym utrudnieniem będzie duże zabrudzenie posadzki przy tynkowaniu. Co o tym myślicie? Może spotaliście się z taką kolejnością prac.Pozdrawiamgregmag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 16.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witajcie, Zima się kończy, jeśli wogóle była i trzeba się brać do dalszego budowania. budować, budować, budować..... juz mam dosyć budowania .... a minął niecały rok od kiedy ruszyłem. Już mi się niedobrze robi jak musze jeździć codziennie na budowę i sprawdzać wszystko. Już niedługo koniec Czy można wylać wcześniej posadzki przed tynkami, czy to może jest niewskazane. Niewskazane. Ja miałem problem z wyprostowaniem chudziaka po tynkach. Wszytko jednak zalezy od ekipy tynkującej. Tak czy inaczej - jastrych tylko i wyłącznie po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 18.02.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 360 dni budowania i urządzania i jestem już na swoim. C77C najlepszy domek, miły i przytulny Kominek sprawuje się fantastycznie, ciepłe powietrze dociera wszędzie bez dystrybutora powietrza Sama grawitacja wystarcza. Oczywiście jeszcze wiele do zrobienia ale jest świetnie, lecz najważniejsze - cisza spokój, radość i tego WAM WSZYSTKIM RÓWNIEŻ GORĄCO ŹYCZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 18.02.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 360 dni budowania i urządzania i jestem już na swoim. C77C najlepszy domek, miły i przytulny Kominek sprawuje się fantastycznie, ciepłe powietrze dociera wszędzie bez dystrybutora powietrza Sama grawitacja wystarcza. Oczywiście jeszcze wiele do zrobienia ale jest świetnie, lecz najważniejsze - cisza spokój, radość i tego WAM WSZYSTKIM RÓWNIEŻ GORĄCO ŹYCZĘ SUPER!!! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 21.02.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 360 dni budowania i urządzania i jestem już na swoim. C77C najlepszy domek, miły i przytulny Kominek sprawuje się fantastycznie, ciepłe powietrze dociera wszędzie bez dystrybutora powietrza Sama grawitacja wystarcza. Oczywiście jeszcze wiele do zrobienia ale jest świetnie, lecz najważniejsze - cisza spokój, radość i tego WAM WSZYSTKIM RÓWNIEŻ GORĄCO ŹYCZĘ Moze z tej okazji wrzucisz pare nowych fotek do albumu ? P.S. Podnosiliscie w domku scianki kolankowe? Czy wszystko jest tak jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 28.02.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 u mnie zaczyna się akcja parkiet co z Waszymi postępami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 29.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 u mnie zaczyna się akcja parkiet co z Waszymi postępami? u nas plytki i gres- koncowka, wylewki zalatane, przed Wielkanoca polozone beda jeszcze na gorze panele, parkiet na dole pewnie dopiero na wiosne, na kwiecien jestesmy umowieni na tynkowanie elewacji czyli widac juz koniec a jutro jedziemy na zasluzony urlop, majstrow bedzie dogladam moj ojciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 01.03.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 czy ktoś z szanownych ZRĘCZNIAKÓW ma lub planuje kotłownie na paliwa stałe zwane potocznie ekogroszkiem??? mocno rozważam taką ewentualność tylko problem może stanowić komin podobno może być za mały przekrój podzielcie sie ze mną swoim doświadczeniem i wiedzą? piec w projekcie jest chyba przewymiarowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 01.03.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 http://albumik.pl/albumy/c77c/kuchnia/2368085005542.jpg Tak to wyglądało 3 tygodnie temu Pozostałe zdjęcia są w albumiku, który można sobie swobodnie oglądać Obecnie zacząłem szykować dwa pokoiki na piętrze i chyba w tym roku na tym zakończę. Łazienkę na górze i pokoik nad garażem muszą sobie poczekać - mam ochotę na mega wczasy - tylko nie wiem za co buhahahahaha Ktoś się pytał o ściankę kolankową - ja nie podwyższałem i jestem bardzo zadowolony z rozmiarów pomieszczeń na pietrze - pomimo że mam ponad 1,90 wzrostu na swobodę poruszania nie narzekam Kurczę ależ ten domek jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 02.03.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 megasmok --> My planujemy kociol na paliwo stale. Tak komin musi byc wiekszy. Trzeba go przerobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 02.03.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Megasmok my też planyjemy na eko-groszek i faktycznie komin jest za mały. Trzeba go przerobić (powiększyć) Co do pieca to własnie jesteśmy na obliczeniach jego mocy.... (jak już cos bedziemy wiedzieli to dam znać) Pytanko: Czy ktoś z Ręczniaków planuje albo już wykonał wentylacje mechaniczną w swoim projekcie (rekuperator)?? Będę wdzięczny za info ewentualnie za swoje zdanie na ten temat. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 02.03.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 kurcze ale ja już komin mam wybudowany!!! podobnież wystarczy jakaś "przejściówka" pomiędzy piecem a kominem wiecie coś na ten temat? czy jestem już skazana na gaz z butli, który pochłonie reszte kasy jaka pozostanie po miesięcznym opłaceniu kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 03.03.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 http://albumik.pl/albumy/c77c/wnetrze/2376505707105.jpg A tak sie powoli urządzamy Reszta w albumiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 04.03.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam wszystkich Zręczniaków!Od dawna śledzę ten wątek, bo od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką projektu C77b! Jutro geodeta wytyczy dokładnie działkę, bo panowie z energetyki powyciągali mi paliki Dokladnie wszystko wytyczą i zacznie się moja przygoda z budowaniem domku trochę pracy nas czeka, ale myślę że z moją ekipą jakoś damy radę i powolutku będę przedstawiać postępy w pracy!Zacznie się też zadawanie milona pytań bardziej doświadczonym inwestorom. Liczę na pomoc i zrozumienie Szczególnie pozdrawiam Gregmag-ów i Habiera!Gratuluję postępów, aż miło oglądać........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olenka_wi 04.03.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam serdecznie, od ponad miesiaca jestem włascicielka projektu ZRECZNY II - i otóż oddając projekt do adaptacji, adaptaor zauwazyla duza wade kontrukcyjną w projekcie dachu - nie wiem co mam zrobic, projektant powiedzial ze musiałby poprawiac ale to duzo bedzie mnie kosztowalo, a jak rozmawialam o tym z MURATOREM to Pani powiedziala ze odda do projektanta ktory projektowal ale nie wie na kiedy bedzie zrobione. JESTEM ZAŁAMANA, od maja budowlancy mieli wejsc na budowe a teraz .... prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 04.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 otóż oddając projekt do adaptacji, adaptaor zauwazyla duza wade kontrukcyjną w projekcie dachu ??? czy możesz coś więcej na ten temat napisać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 05.03.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 otóż oddając projekt do adaptacji, adaptaor zauwazyla duza wade kontrukcyjną w projekcie dachu ??? czy możesz coś więcej na ten temat napisać?? jaka to wada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts