NikoMati 19.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Super Pytanko to po prawo co wisi to rekuperator?? a to po lewej stronie na dole?? Jakoś nie moge zlokalizowac tego pieca A propo to okienko w łazience było dokładane??( w projekcje jest jedno) P.S.Kolorystyka łazienki na dole jest super!!! Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 19.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Super Pytanko to po prawo co wisi to rekuperator?? a to po lewej stronie na dole?? Jakoś nie moge zlokalizowac tego pieca A propo to okienko w łazience było dokładane??( w projekcje jest jedno) P.S.Kolorystyka łazienki na dole jest super!!! Pozdrowionka. hej, piec wisi po lewej nad zasobnikiem(to ten co po lewej na dole), po prawej w glebi centralka + rury od reku,, okno w lazience na gorze dolozylismy, lazienka na dole to niestety oklepany ;-( Tubadzin, na gorze Polcolorit seria sukces Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 19.03.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witaj, .....a okna jakie wybraliscie na górze?? Mamy dylemat czy wybrac uchylno-obrotowe czy wystarczą obrotowe (fakro) Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 19.03.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witaj, .....a okna jakie wybraliscie na górze?? Mamy dylemat czy wybrac uchylno-obrotowe czy wystarczą obrotowe (fakro) Pozdrawiam Artur mamy zwyczajne fakro fts (obrotowe) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kropek13 19.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Walaciki którego zręczniaka budujesz? I, II czy III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 19.03.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Walaciki którego zręczniaka budujesz? I, II czy III? podoba mi się ten projekt dokładnie zręczny III ponieważ ma 3 sypialnie u góry natomiast mojemu mężowi nie podobają się schody w salonie dlatego nie wiem jak to pogodzić...robił ktoś projekt z takimi zmianami żeby zachować 3 sypialnie u góry a schody nie były w salonie? budujemy wersje c, 3 sypialnie + schody w salonie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 20.03.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam! Chciałam się pochwalić że właśnie teraz na mojej budowie jest wylewany beton! I wszystko byłoby super gdyby nie ta zima zamiast wiosny Ale cieszę się że się wszystko ruszyło i powoli idzie do przodu.Widze to także po topniejącej pierwszej transzy niestety, ale jak się powiedziało "A" to trzeba powiedzie"B" Pozdrawiam Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 20.03.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam! Chciałam się pochwalić że właśnie teraz na mojej budowie jest wylewany beton! I wszystko byłoby super gdyby nie ta zima zamiast wiosny Ale cieszę się że się wszystko ruszyło i powoli idzie do przodu.Widze to także po topniejącej pierwszej transzy niestety, ale jak się powiedziało "A" to trzeba powiedzie"B" Pozdrawiam Wszystkich! Brawo!! ....o pogode badz spokojna u nas fundamenty robili w polowie grudnia i przy obecnej technice (plastyfikatory) wszystko bedzie OK!!! Szkoda tylko ludzi ktorzy to musza to robic w takich warunkach. (taka praca...) Powodzenia Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 21.03.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Walaciki którego zręczniaka budujesz? I, II czy III? podoba mi się ten projekt dokładnie zręczny III ponieważ ma 3 sypialnie u góry natomiast mojemu mężowi nie podobają się schody w salonie dlatego nie wiem jak to pogodzić...robił ktoś projekt z takimi zmianami żeby zachować 3 sypialnie u góry a schody nie były w salonie? My mamy 3 sypialnie na górze i 1 na dole Polecam nasze rozwiązanie-przeróbkę II, lub zmianę projektu, na Barwny. Nam wyszło właśnie coś takiego. Walaciki Ładnie tam u Was!. Prawda, pomieszczenie gospodarcze nie powala, ale nam udało się upchnąć na podłodze zasobnik 100L, pralkę i dwie szafki 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kropek13 23.03.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 23.03.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Dziękuje za pomoc zdecydowałam się na projekt barwny z kilkoma przeróbkami mam cichą nadzieje że zmieszcze się 200tyś. PLN??? Domek wydaje się dosć tani w budowie No, wydaje sie.... czy ktoś budował go sposobem gospodarczym i może mi powiedzieć czy zmieszcze się w mojej kwocie? wg mnie - nie masz szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 23.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Witam,Jestem na etapie ssz. Mam tynki wew i koncze co i z całym szacunkiem, ale nie zrobiłem tego nawet za 200 tyś ale za 300..... nie chcę Cię zniechęcać bo każdemu kto chce budować dom będę dopingował ale za 200 tyś moim zdaniem nie da się wprowadzić. P.S. Apstrachuję od sytuacji kiedy WSZYSTKO robimy sami i montujemy np.okna z odzysku. Jedno jest pewne, można wiele zaoszczędzić jeśli dużo potrafisz zrobić sam i poszukasz tańszych materiałów. Życzę powodzenia i dużo wiary w obrany celTrzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 24.03.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Brawo!! ....o pogode badz spokojna u nas fundamenty robili w polowie grudnia i przy obecnej technice (plastyfikatory) wszystko bedzie OK!!! Szkoda tylko ludzi ktorzy to musza to robic w takich warunkach. (taka praca...) Powodzenia Artur Dzięki za wsparcie!Jak narazie to beton wylany Śnieg szybko się topił i w sumie w ostatniej chwili zalali bo zaczęło się obsypywać....Faktycznie , chłopaki pracowali w ekstremanych warunkach i jestem pełna podziwu dla Nich!Wogóle pomagają mi bardzo i jak narazie to jest bardzo dobrze!Pozdrawiam! mój album hasło-domek , zapraszam!może mi wyszło wstawienie linka i wogóle cytat , bo robiłam to pierwsz raz http://mariola_ia.albumik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 24.03.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witaj Mariola73, Fundamenty pierwsza klasa Mam nadzieje ze już niedługo zobaczymy ciąg dalszy prac. Muszę Ci się przyznać ze strasznie Ci zazdroszczę tej skrzyneczki… z prądem U mnie sprawa prądu ciągnie się już od kwietnia 2007!!!! i końca nie widać... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 24.03.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Dziękuje za pomoc zdecydowałam się na projekt barwny z kilkoma przeróbkami mam cichą nadzieje że zmieszcze się 200tyś. z budowa tego domu nie licząc działki i mebelków...Domek wydaje się dosć tani w budowie czy ktoś budował go sposobem gospodarczym i może mi powiedzieć czy zmieszcze się w mojej kwocie? nie wiem gdzie budujesz, my budujemy pod Wa-wą i na naszym etapie wydalismy juz 2 razy tyle ile Ty zakladasz (bez dzialki )a do konca jeszcze troche..... do rozrzutnych nie nalezymy ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 24.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Dziękuje za pomoc zdecydowałam się na projekt barwny z kilkoma przeróbkami mam cichą nadzieje że zmieszcze się 200tyś. z budowa tego domu nie licząc działki i mebelków...Domek wydaje się dosć tani w budowie czy ktoś budował go sposobem gospodarczym i może mi powiedzieć czy zmieszcze się w mojej kwocie? nie wiem gdzie budujesz, my budujemy pod Wa-wą i na naszym etapie wydalismy juz 2 razy tyle ile Ty zakladasz (bez dzialki )a do konca jeszcze troche..... do rozrzutnych nie nalezymy ;-( Jeżeli chodzi o kwoty to u Nas wszystko wskazuje że stan surowy otwarty (okna dachowe w cenie) nie przekroczy 130 tys. (fundamenty murowane ocieplone, ściana jedno warstwowa z Maxa, strop Teriva, dachówka ceramiczna, okna Fakro) Myślę że spokojnie jeszcze raz tyle trzeba będzie włożyć żeby w nim zamieszkać. Budujemy w centrum Polski (Pabianice) Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kropek13 25.03.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja będe budować na południu polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 25.03.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja będe budować na południu polski...mam zamiar wykończyć sam dół a za jakiś czas, powolutku jak będą pieniążki to góre...buduje sposobem gospodarczym..mam cichą nadzieje, że się uda z calego serca zycze powodzenia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 25.03.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 [quote="NikoMati]Witaj Mariola73, Fundamenty pierwsza klasa Mam nadzieje ze już niedługo zobaczymy ciąg dalszy prac. Muszę Ci się przyznać ze strasznie Ci zazdroszczę tej skrzyneczki… z prądem U mnie sprawa prądu ciągnie się już od kwietnia 2007!!!! i końca nie widać... Pozdrowionka witam! mam nadzieję że tym razem cyctat mi wyjdzie Strasznie cieszę się że podobają się moje ....fundamenty Dziś byłam na działeczce i chłopaki już robili poziomą izolacje!I w końcu w tej skrzynecce jest od dziś prąd, bo narazie wszystko było , oprócz... prądu! Ale teraz to już wszystkie media na działce są!Podanie o prąd składaliśmy jakoś na wakacjach a czekaliśmy tyle co sąsiedzi co składali jeszcze w 2006roku w grudniu!Radz e żebyście sprawdzili czy nie zapodziali gdzieś waszego podania bo właśnie naszym sąsiadom zrobili , bo znaleźli nasze podanie! Tam mają niezły bałagan, tylko jeżeli chodzi i płatności to wszystko u n ich ok!Aha , byłabym zapomniała, jutro będą stawiać ścianki fundamentowe!A pogoda nawet , odpukać , niezła!Oj, dzieje się... niedługo powklejam następne zdjęcia a narazie, miło spędzam czas w towarzystwie moich budowlańców i jakoś się buduje! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 25.03.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 No i wiedziałam że coś pójdzie nie tak!ale spoko , będę próbować dalej może kiedyś wyjdzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts