mickoz 26.03.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Walaciki mam pytanko. Czy mógłbyś (mogłabyś) wrzucić jeszcze kilka zdjęć z poddasza? Najlepiej z kimś stojącym przy oknie (miałbym jakieś odniesienie). Zastanawia mnie wysokość pomieszczeń na poddaszu i takie zdjęcie byłoby bardzo pomocne. Jeśli istnieje taka możliwość to z góry Dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 26.03.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Walaciki mam pytanko. Czy mógłbyś (mogłabyś) wrzucić jeszcze kilka zdjęć z poddasza? Najlepiej z kimś stojącym przy oknie (miałbym jakieś odniesienie). Zastanawia mnie wysokość pomieszczeń na poddaszu i takie zdjęcie byłoby bardzo pomocne. Jeśli istnieje taka możliwość to z góry Dziękuję i Pozdrawiam Chętnie też taką fotkę zobaczę bo mam dylemat czy jest sens montażu okien uchylno-obrotowch ( może wystarczą tylko obrotowe) Zawsze to parę groszy w kieszeni Pozdrowionka Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.03.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Walaciki mam pytanko. Czy mógłbyś (mogłabyś) wrzucić jeszcze kilka zdjęć z poddasza? Najlepiej z kimś stojącym przy oknie (miałbym jakieś odniesienie). Zastanawia mnie wysokość pomieszczeń na poddaszu i takie zdjęcie byłoby bardzo pomocne. Jeśli istnieje taka możliwość to z góry Dziękuję i Pozdrawiam nie ma sprawy, tylko dopiero w weekend bede mogla zrobic nowe fotki, podaje link do naszej strony tam jest wiecej zdjec z obecnego etapu zdjecia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomek136 26.03.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam Obejrzałem zdjecia waszego domku prawie wszystkie Gratuluje jest naprawde super Ja od maja ruszam tez buduję z keramytobetonu tylko ze scianę dwuwarstwową Mój dom jest wzorowany na zrecznym tylko po sporych modyfikacjach ze wzgledu na wymiary działki i funkcjonalnosc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam Obejrzałem zdjecia waszego domku prawie wszystkie Gratuluje jest naprawde super Ja od maja ruszam tez buduję z keramytobetonu tylko ze scianę dwuwarstwową Mój dom jest wzorowany na zrecznym tylko po sporych modyfikacjach ze wzgledu na wymiary działki i funkcjonalnosc! my tez budowalismy z keramzytu , sciana 3W a super to dopiero bedzie jak nam sie uda wprowadzic Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 26.03.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Walaciki pytanko w sprawie rekuperatora. Jak cenowo wyszła instalacja i ile metrów rur macie w uzyciu GWP. Ja planowałem narazie tylko rekuperator (wycenili z robocizną na około 12 tys.) bez GWP ale jak widziałem na fotkach u Was to sie musze zastanowic czy nie zrobic tego od razu Będę wdzieczny za info P.S.Dokumentacja budowy wzorcowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.03.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Walaciki pytanko w sprawie rekuperatora. Jak cenowo wyszła instalacja i ile metrów rur macie w uzyciu GWP. Ja planowałem narazie tylko rekuperator (wycenili z robocizną na około 12 tys.) bez GWP ale jak widziałem na fotkach u Was to sie musze zastanowic czy nie zrobic tego od razu Będę wdzieczny za info P.S.Dokumentacja budowy wzorcowa laczny koszt 23 tys PLN, razem z GWC, ale po cenach z 2006 roku, GWC kosztowalo 6 tys, czyli za sam reku wyszlo 17 tys pln, ale spory koszt to centralka mamy stork air 300BFB z panelem lcd, ile metrow rur? zapytam meza, dziennik budowy prowadzi szanowny malzonek przekaze wyrazy uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomek136 26.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 NikoMati Ogladałem twoj albumik wide ze rozsądnie zaizolowałes fudamenty wiem ze jest tego duzo na forum ale jak bys mógł opisac swoja medodę chodzi mi o izloacje pionową i pozioma scianek fundamentowychz góry dziekuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 26.03.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 NikoMati Ogladałem twoj albumik wide ze rozsądnie zaizolowałes fudamenty wiem ze jest tego duzo na forum ale jak bys mógł opisac swoja medodę chodzi mi o izloacje pionową i pozioma scianek fundamentowych z góry dziekuję za odpowiedz Witaj Tome136 Jeżeli chodzi o ocieplenie fundamentu to sprawa wyglądała następująco: Po wymurowaniu ścian fundamentowych ściany od wewnętrznej strony były wymalowane Dysperbitem natomiast na zewnętrzną stronę był przyklejony styropian EPS70 /FS15/ Na przyklejony styropian została nałożona siatka z włókna szklanego (żółta) przymocowana oczywiście zaprawą. Kolejny etap to wymalowanie części zewnętrznej Dysperbitem (nie na całej wysokości sciany – tylko to co będzie w ziemi) Na części górnej będą płytki klinkierowe lub coś w tym stylu. Na górę fundamentów (przed pierwszą warstwą Maxa) ułożona została jeszcze folia fundamentowa PCV (40cm szerokość). Teoretycznie zalecana jest tez folia miedzy ławą fundamentową a pierwszą warstwą bloczków fundamentowych (Ja z tego zrezygnowałem – chociaż miałem dylemat) Jeżeli coś jest nie jasne to daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 26.03.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Walaciki pytanko w sprawie rekuperatora. Jak cenowo wyszła instalacja i ile metrów rur macie w uzyciu GWP. Ja planowałem narazie tylko rekuperator (wycenili z robocizną na około 12 tys.) bez GWP ale jak widziałem na fotkach u Was to sie musze zastanowic czy nie zrobic tego od razu Będę wdzieczny za info P.S.Dokumentacja budowy wzorcowa laczny koszt 23 tys PLN, razem z GWC, ale po cenach z 2006 roku, GWC kosztowalo 6 tys, czyli za sam reku wyszlo 17 tys pln, ale spory koszt to centralka mamy stork air 300BFB z panelem lcd, ile metrow rur? zapytam meza, dziennik budowy prowadzi szanowny malzonek przekaze wyrazy uznania Dzięki za info wcześniej nie zauważyłem tego posta Chyba coś mi na oczy padło Będę czekał na informacje o długości rur. Zastanawiam się czy wymiary mojej działki pozwolą na instalacje GWC Pozdrowionka Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomek136 27.03.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dzieki za odpowiedz Juz teraz wiem jak bedzie wyglądał moj fundament! Jeszcze tylko ostatnie pytanko jakiej grubosci folie zastosowałes miedzy bloczki a pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 27.03.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dzieki za odpowiedz Juz teraz wiem jak bedzie wyglądał moj fundament! Jeszcze tylko ostatnie pytanko jakiej grubosci folie zastosowałes miedzy bloczki a pustaki. Jeżeli ma być szczery to nie przyglądałem się jej grubości (będzie chyba miała około 1-2mm) Jak pojedziesz do sklepu (skład budowlany) to myślę że dadzą Ci odpowiednią. Pozdrowionka Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 29.03.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam Muszę się pochwalić jakie PIĘKNE schody dziś zrobiliśmy do naszego Zręczniaka Wszystko oczywiście praca samodzielna (Ja i Tata) Pozdrowiona Artur http://img181.imageshack.us/img181/9746/57094305ph3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megasmok 29.03.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 NikoMati: Witam Muszę się pochwalić jakie PIĘKNE schody dziś zrobiliśmy do naszego Zręczniaka Wszystko oczywiście praca samodzielna (Ja i Tata) Pozdrowiona Artur naprawdę piękne! swoich nie pokażę bo wypadną marnie w tym porównaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 30.03.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam! Jak mi się uda to pochwalę się moimi dopiero co wybudowanymi fundamentami Tak właśnie wyglądają przed zaizolawaniem i zasypamiem.Prace idą do przodu, pogoda super i tak mogłoby zostać.Uwag wklejam zdjęcie i link do albumiku hasło -domek http://mariola_ia.albumik.pl http://i25.tinypic.com/raccqx.jpg[/img][/code][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 31.03.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam! Jak mi się uda to pochwalę się moimi dopiero co wybudowanymi fundamentami Tak właśnie wyglądają przed zaizolawaniem i zasypamiem.Prace idą do przodu, pogoda super i tak mogłoby zostać.Uwag wklejam zdjęcie i link do albumiku hasło -domek http://mariola_ia.albumik.pl Witam Fundamenciki pną się w górę!!! Tak trzymaj Mariola73 :D Pozdrowionka Artur P.S.Proponuje z mienic link na http://albumik.pl/albumy/mariola_ia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 31.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam, Artur! wielkie dzięki za miłe słowa!Dziś mi izolują fundamenty i maja zasypać, i tak niedługo stan "0" się zamknie!narazie idzie dość szybko i sprawnie, mam nadzieję że wszystko tak będzie szło...Ciągle robie zdjęcia to jak coś się zmieni to pojawi się na albumiku.A co do zmiany linka , to pomyślę , ale nie wiem czy czegoś nie popsuje....Dzięki! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.04.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dzień Dobry Dawno mnie tu nie było a ty się widze rodzina Zręczniaków powiększyła Fajnie że ta rodzina domków robi się coraz popularniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 03.04.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam! Też bardzo się ciesze , że coraz więcej "zręcznych"powstaje!To takie ładne "grzybki"!Szkoda tylko że stali bywalcy tego forum się nie odzywają, chętnie zerknęłabym na gotowe "grzybki"!Moja ekipa dziś praktycznie dokończyła izolacje fundamentów, pozostał tylko drenaż i być może jutro wylejemy chudziaka!Oj, dzieje się......niedługo wkleje aktualne zdjęcia!Pogoda ma być wiosenna to jeszcze częściej będę siedzieć na działce i nasycać się widokiem naszego domku Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.04.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam! Też bardzo się ciesze , że coraz więcej "zręcznych"powstaje!To takie ładne "grzybki"!Szkoda tylko że stali bywalcy tego forum się nie odzywają, chętnie zerknęłabym na gotowe "grzybki"!Moja ekipa dziś praktycznie dokończyła izolacje fundamentów, pozostał tylko drenaż i być może jutro wylejemy chudziaka!Oj, dzieje się......niedługo wkleje aktualne zdjęcia!Pogoda ma być wiosenna to jeszcze częściej będę siedzieć na działce i nasycać się widokiem naszego domku Pozdrawiam! wklejaj wklejaj bo ja chętnie zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts