Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Walaciki mam pytanko.

Czy mógłbyś (mogłabyś) wrzucić jeszcze kilka zdjęć z poddasza? Najlepiej z kimś stojącym przy oknie (miałbym jakieś odniesienie). Zastanawia mnie wysokość pomieszczeń na poddaszu i takie zdjęcie byłoby bardzo pomocne.

Jeśli istnieje taka możliwość to z góry Dziękuję i Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Walaciki mam pytanko.

Czy mógłbyś (mogłabyś) wrzucić jeszcze kilka zdjęć z poddasza? Najlepiej z kimś stojącym przy oknie (miałbym jakieś odniesienie). Zastanawia mnie wysokość pomieszczeń na poddaszu i takie zdjęcie byłoby bardzo pomocne.

Chętnie też taką fotkę zobaczę bo mam dylemat czy jest sens montażu okien uchylno-obrotowch ( może wystarczą tylko obrotowe)

Zawsze to parę groszy w kieszeni :lol:

Pozdrowionka :D

Artur

Walaciki mam pytanko.

nie ma sprawy, tylko dopiero w weekend bede mogla zrobic nowe fotki,

podaje link do naszej strony tam jest wiecej zdjec z obecnego etapu

zdjecia

Pzdr

Gość tomek136

Witam

Obejrzałem zdjecia waszego domku prawie wszystkie :)

Gratuluje jest naprawde super

Ja od maja ruszam tez buduję z keramytobetonu tylko ze scianę dwuwarstwową:)

Mój dom jest wzorowany na zrecznym tylko po sporych modyfikacjach ze wzgledu na wymiary działki i funkcjonalnosc!

Witam

Obejrzałem zdjecia waszego domku prawie wszystkie :)

Gratuluje jest naprawde super

Ja od maja ruszam tez buduję z keramytobetonu tylko ze scianę dwuwarstwową:)

Mój dom jest wzorowany na zrecznym tylko po sporych modyfikacjach ze wzgledu na wymiary działki i funkcjonalnosc!

my tez budowalismy z keramzytu , sciana 3W

a super to dopiero bedzie jak nam sie uda wprowadzic ;-)

Pzdr

Walaciki pytanko w sprawie rekuperatora.

Jak cenowo wyszła instalacja i ile metrów rur macie w uzyciu GWP.

Ja planowałem narazie tylko rekuperator (wycenili z robocizną na około 12 tys.) bez GWP ale jak widziałem na fotkach u Was to sie musze zastanowic czy nie zrobic tego od razu :D

Będę wdzieczny za info

P.S.Dokumentacja budowy wzorcowa :D :D :D

Ja planowałem narazie tylko rekuperator (wycenili z robocizną na około 12 tys.) bez GWP ale jak widziałem na fotkach u Was to sie musze zastanowic czy nie zrobic tego od razu :D

Będę wdzieczny za info

laczny koszt 23 tys PLN, razem z GWC, ale po cenach z 2006 roku, GWC kosztowalo 6 tys,

czyli za sam reku wyszlo 17 tys pln, ale spory koszt to centralka mamy stork air 300BFB z panelem lcd,

ile metrow rur? zapytam meza,

dziennik budowy prowadzi szanowny malzonek przekaze wyrazy uznania ;-)

Gość tomek136

NikoMati Ogladałem twoj albumik wide ze rozsądnie zaizolowałes fudamenty wiem ze jest tego duzo na forum ale jak bys mógł opisac swoja medodę chodzi mi o izloacje pionową i pozioma scianek fundamentowych

z góry dziekuję za odpowiedz

NikoMati Ogladałem twoj albumik wide ze rozsądnie zaizolowałes fudamenty wiem ze jest tego duzo na forum ale jak bys mógł opisac swoja medodę chodzi mi o izloacje pionową i pozioma scianek fundamentowych

z góry dziekuję za odpowiedz

Witaj Tome136

Jeżeli chodzi o ocieplenie fundamentu to sprawa wyglądała następująco:

Po wymurowaniu ścian fundamentowych ściany od wewnętrznej strony były wymalowane Dysperbitem natomiast na zewnętrzną stronę był przyklejony styropian EPS70 /FS15/

Na przyklejony styropian została nałożona siatka z włókna szklanego (żółta) przymocowana oczywiście zaprawą.

Kolejny etap to wymalowanie części zewnętrznej Dysperbitem (nie na całej wysokości sciany – tylko to co będzie w ziemi) Na części górnej będą płytki klinkierowe lub coś w tym stylu.

Na górę fundamentów (przed pierwszą warstwą Maxa) ułożona została jeszcze folia fundamentowa PCV (40cm szerokość).

Teoretycznie zalecana jest tez folia miedzy ławą fundamentową a pierwszą warstwą bloczków fundamentowych (Ja z tego zrezygnowałem – chociaż miałem dylemat)

Jeżeli coś jest nie jasne to daj znać.

Pozdrawiam :D :D

Będę wdzieczny za info

laczny koszt 23 tys PLN, razem z GWC, ale po cenach z 2006 roku, GWC kosztowalo 6 tys,

czyli za sam reku wyszlo 17 tys pln, ale spory koszt to centralka mamy stork air 300BFB z panelem lcd,

ile metrow rur? zapytam meza,

dziennik budowy prowadzi szanowny malzonek przekaze wyrazy uznania ;-)

Dzięki za info wcześniej nie zauważyłem tego posta :D Chyba coś mi na oczy padło :roll:

Będę czekał na informacje o długości rur. Zastanawiam się czy wymiary mojej działki pozwolą na instalacje GWC :lol:

Pozdrowionka

Artur

Dzieki za odpowiedz :)

Juz teraz wiem jak bedzie wyglądał moj fundament!

Jeszcze tylko ostatnie pytanko jakiej grubosci folie zastosowałes miedzy bloczki a pustaki.

Jeżeli ma być szczery to nie przyglądałem się jej grubości :D (będzie chyba miała około 1-2mm)

Jak pojedziesz do sklepu (skład budowlany) to myślę że dadzą Ci odpowiednią.

Pozdrowionka

Artur :p

Witam! Jak mi się uda to pochwalę się moimi dopiero co wybudowanymi fundamentami :D Tak właśnie wyglądają przed zaizolawaniem i zasypamiem.Prace idą do przodu, pogoda super i tak mogłoby zostać.Uwag wklejam zdjęcie i link do albumiku

hasło -domek

http://mariola_ia.albumik.pl

http://i25.tinypic.com/raccqx.jpg[/img][/code][/url]

Witam! Jak mi się uda to pochwalę się moimi dopiero co wybudowanymi fundamentami :D Tak właśnie wyglądają przed zaizolawaniem i zasypamiem.Prace idą do przodu, pogoda super i tak mogłoby zostać.Uwag wklejam zdjęcie i link do albumiku

hasło -domek

http://mariola_ia.albumik.pl

Witam

Fundamenciki pną się w górę!!! Tak trzymaj Mariola73 :D :D

Pozdrowionka

Artur

P.S.Proponuje z mienic link na http://albumik.pl/albumy/mariola_ia

Witam, Artur! wielkie dzięki za miłe słowa!Dziś mi izolują fundamenty i maja zasypać, i tak niedługo stan "0" się zamknie!narazie idzie dość szybko i sprawnie, mam nadzieję że wszystko tak będzie szło...Ciągle robie zdjęcia to jak coś się zmieni to pojawi się na albumiku.A co do zmiany linka , to pomyślę , ale nie wiem czy czegoś nie popsuje....Dzięki! Pozdrawiam!

Witam! Też bardzo się ciesze , że coraz więcej "zręcznych"powstaje!To takie ładne "grzybki"!Szkoda tylko że stali bywalcy tego forum się nie odzywają, chętnie zerknęłabym na gotowe "grzybki"!Moja ekipa dziś praktycznie dokończyła izolacje fundamentów, pozostał tylko drenaż i być może jutro wylejemy chudziaka!Oj, dzieje się......niedługo wkleje aktualne zdjęcia!Pogoda ma być wiosenna to jeszcze częściej będę siedzieć na działce i nasycać się widokiem naszego domku :p Pozdrawiam!

Witam! Też bardzo się ciesze , że coraz więcej "zręcznych"powstaje!To takie ładne "grzybki"!Szkoda tylko że stali bywalcy tego forum się nie odzywają, chętnie zerknęłabym na gotowe "grzybki"!Moja ekipa dziś praktycznie dokończyła izolacje fundamentów, pozostał tylko drenaż i być może jutro wylejemy chudziaka!Oj, dzieje się......niedługo wkleje aktualne zdjęcia!Pogoda ma być wiosenna to jeszcze częściej będę siedzieć na działce i nasycać się widokiem naszego domku :p Pozdrawiam!

wklejaj wklejaj bo ja chętnie zobacze :D :D