Walaciki 19.04.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witajcie, parkiet skonczony - z bólem ale skończony zaczęło się malowanie i montuje się kuchnia. zbliża się ten dzień.... ja tez mam ciarki jak pomysle, ze moze juz w czerwcu sie uda.... a propos parkietu, my w wiekszej czesci pokoju dziennego mamy gres, zostawilismy po srodku jakies 15 m2 na parkiet, no i oczywiscie mamy problem bo nikomu sie nie chce brac tak malej roboty, jeszcze jedna kwestia, okazalo sie,ze panowie od wyleki zrobili jednak zbyt duza roznice poziomow i musimy zrobic jeszcze wylewke pod parkiet, jakies 10mm, podobno samopoziomujaca, wiecie cos na ten temat??da sie zrobic taka cienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 21.04.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam!Moja ekipa właśnie zakończyła ścianki i powoli zabieraja się za strop i schody. Mam pytanie , czy ktos pamięta ile betonu poszło na strop? A jak prezentują się schody? Czy może je ciut poszerzyć? A ile poszło zbrojenia na wieńce i schody?Dzięki wielkie za ewentualne podpowiedzi!Pozdrawiam wszystkich! http://mariola_ia.albumik.plhasło - domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 22.04.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 ....A jak prezentują się schody? Czy może je ciut poszerzyć? My poszerzyliśmy - niedużo - każdy bieg ma teraz 1 m. Mamy mieć seniora w domu, a i to, że są same okna połaciowe napawało nas obawą, że bez wygodnych schodów możemy mieć problemy z wniesieniem czegoś wiekszego na poddasze. Pozdr. AgaWus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 22.04.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 ....A jak prezentują się schody? Czy może je ciut poszerzyć? My poszerzyliśmy - niedużo - każdy bieg ma teraz 1 m. Mamy mieć seniora w domu, a i to, że są same okna połaciowe napawało nas obawą, że bez wygodnych schodów możemy mieć problemy z wniesieniem czegoś wiekszego na poddasze. Pozdr. AgaWus Wielkie dzięki, oto mi właśnie chodziło! Pewnie też zrobimy po 1m. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 24.04.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam Własne zaczęli dziś układać u mnie strop. Mam do Was pytanko ile betony poszło Wam na strop?? Jedna betoniarka starczy??? Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karimar 24.04.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Mam do Was pytanko ile betony poszło Wam na strop?? Jedna betoniarka starczy??? Jedna betoniarka to raczej nie... A tak serio, to mój majster wspominał coś o 8-9 metrach, ale nie pamiętam już czy na sam strop, czy też na jakieś dodatkowe elementy. Dopytam jutro. A ile to gruszek? - zależy, pojemność waha się od 4-5 do ponad 10 m3. Może więc być jedna duża lub dwie mniejsze. A w projekcie nie ma takiej informacji? Pamiętam taką żółtą kartkę z orientacyjnymi ilościami materiałów... Niestety nie mam tego pod ręką. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 29.04.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Walaciki mam pytanko. Czy mógłbyś (mogłabyś) wrzucić jeszcze kilka zdjęć z poddasza? Najlepiej z kimś stojącym przy oknie (miałbym jakieś odniesienie). Zastanawia mnie wysokość pomieszczeń na poddaszu i takie zdjęcie byłoby bardzo pomocne. Jeśli istnieje taka możliwość to z góry Dziękuję i Pozdrawiam Walaciki pytanko czy udało się zrobić jakieś fotki poddasza?? Pozdrowionka Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 30.04.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich "ZRĘCZNIAKÓW" lada moment w moja ziemie zostanie wkopana pierwsza lopata, ktora to zapoczatkuje powstanie mojego zrecznego wariant III, w zwiazku z powyzszym przymierzam sie juz do zakupów i tu pytanie do wszystkich bardziej juz doswaidczonych formułowiczów, czy ktos posiada zestawienie stali ale dla calego budynku oraz ewentualnie ilosc materiałów ( bloczków) na fundamenty ? Bede ogromnie wdzizęczna za każdą podpowiedz. pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 30.04.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 no, ja już po wielkich trudach, walkach, bezsennych nocach, godzinach spedzonych na forum, dyskusjach z "fachoffcami", nockach spedzonych na budowie....... .... mieszkam w "Zręcznym". To znaczy mieszkamy - całą rodzinką. Przeprowadzka była w sobotę 26 kwietnia. Wczoraj zostaliśmy "podpięci" do świata (TV i Net). Dziś był pierwszy grill ze znajomymi sąsiadami. Idę spać, bo padam na pysk. Ciągle jest coś do zrobienia/skończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola73 01.05.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Wielkie gratulacje!Wszystkiego dobrego na "nowej drodze" Napisz , proszę, jak już ochłoniesz, jakie wrażenia.Nam na początku tygodnia będą wylewać strop. Jeszcze czeka nas sporo pracy , ale myślę że sobie poradzimy Jeszcze raz gratulacje! Pozdrawiam!Mariola http://mariola_ia.albumik.pl hasło-domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.05.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Ciągle jest coś do zrobienia/skończenia. Witam w klubie Jak "coś" jedno skończysz, "coś" innego trzeba będzie zacząć kończyć. Ja właśnie skończyłem taras wejściowy wykładać płytkami i już zabrałem się za przedpokój. Miłego wykończania i gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 04.05.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 no, ja już po wielkich trudach, walkach, bezsennych nocach, godzinach spedzonych na forum, dyskusjach z "fachoffcami", nockach spedzonych na budowie....... .... mieszkam w "Zręcznym". To znaczy mieszkamy - całą rodzinką. Przeprowadzka była w sobotę 26 kwietnia. Wczoraj zostaliśmy "podpięci" do świata (TV i Net). Dziś był pierwszy grill ze znajomymi sąsiadami. Idę spać, bo padam na pysk. Ciągle jest coś do zrobienia/skończenia. Gratulacje Habier Pozwodzonka Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamba 04.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 U mnie też wielkie postępy W kwietniu zaczęli fundamenty i od tygodnia jest strop, schody, mamy zamówione okna, bramę i rolety. Teraz wałkujemy temat odkurzacza centralnego, ogrzewania. Miło, widziałam ten dom u Oli i Jacka pod Wrocławiem, mniam mniam, jeśli czytają pozdrawiam gorąco, ładnie im to wszystko wyszło . My podzieliliśmy część dzienną , ściana działowa pomiędzy kuchnią i salonem i schody betonowe. Dla tych którzy chcą uniknąć oglądania z salonu naczyń polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 05.05.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 My podzieliliśmy część dzienną , ściana działowa pomiędzy kuchnią i salonem i schody betonowe. Dla tych którzy chcą uniknąć oglądania z salonu naczyń polecam. To ja poproszę o fotki tej ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 05.05.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Walaciki pytanko czy udało się zrobić jakieś fotki poddasza?? Pozdrowionka Artur strasznie Cie przepraszam, fotki sa zrobione, zupelnie zapomnialam o tym,ze mamy wrzucic, obiecuje,ze w najblizszy weekend to zrobimy u nas majowka uplynela pod znakiem sprzatania po tynkarzach, ktorzy tynkuja elewacje, tak sie zastanawiam czy sprzatanie po kazdej ekipie ma sens, za kadym razem sie narobimy a Panowie i tak zostawiaja po sobie niewyobrazalny chlew, smieci nie tylko budowlane walaja sie po calej dzialce, co to za problem uzyc worka foliowego? dobrze,ze niedlugo koniec Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamba 05.05.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Szkrab, jeśli to było do mnie z tą ścianką to chętnie pokażę ściankę nawet ze schodami , tylko najpierw muszę się nauczyć to robić, a nie mama czasu, bo muszę zarabiać na dom. Ty budujesz wersję b, więc Ci się chyba nie przyda, ale w weekend pstaram się nauczyć, pamiętam, że ktoś tego uczył na tym forum. A Ty chyba na końcu drogi do przeprowadzki, albo blisko, bo jakoś nie dałeś cynku. Ja chciałam b, ale moi sąsiedzi nie zgodzili się na gaz, chociaż mam go 5 m od mojej działki, chyba wybiję ich do siódmego pokolenia, ale oni mają kosy wię może poczekam,, musiałam mieć więc duże pomieszczenie napaliwa stałe, a projekty arch Biryło mi sie podobają, więc pozostał tylo c. pozdrawiam wszystkich początkujących i zaawansowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_chmiel 05.05.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Obserwuję forum już 2 lata. W tym roku zacząłem budowę Zręczny II. Bardzo mnie interesuje koszt fundamentów. Ja mam wysoki poziom wód gruntowych i punkt będzie podniesiony o ok 80 cm. Do tego drenaż. Inwestor ocenił wykonanie fundamentów z drenażem na 47000. Uważam że trochę dużo. A jak wy myślicie. Buduję w zachodniopomorskim. Proszę o Waszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 07.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Mamba my już mieszkamy od dwóch miesięcy. Niestety, ciągle na trwa wykończanie, więc można powiedzieć, że mieszkamy na budowie W piątek ukończyłem taras: http://img238.imageshack.us/img238/4779/tarasfn4.jpg Wyjaśnij, jak to możliwe, że sąsiedzi blokują ci dostęp do gazu? Czyżby rura leżała u sąsiada? I proszę o fotkę ścianki, nawet na priva, bo bardzo nas ona interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamba 07.05.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Szkrab spróbuję jak najszybciej wysłać Ci fotkę tej ścianki od strony kuchni i salonu ooooobiecuję. Z gazem to było tak wstępne warunki dostałam z gazowni z zaworu głównego znajdującego się po drugiej stronie drogi publicznej, ale to do mojego domu ok 180 m rury. Jak zwróciłam się o ostateczne warunki przyłączenia to dali decyzję, że gaz z nowej części nitki znajdującej się 5 m od mojej działki, córka sąsiada 2 lata temu wybudowała dom i sieć gazowa się rozbudowała, nowa piękna poli... sztuczna rura nie stalowa. Rozsądne tylko co z tego, sąsiedzi muszą się zgodzić bo podpisywali zgodę (jak budowali) na rozbudowę sieci, tylko nie zgodzą się ich rodzice, którzy są właścicielami drogi dzielącej nasze działki. Pisałam do gazowni, przedstawiałam brak zgody, opisywałam. Podtrzymali i kazali się zwrócić pół roku przed przeprowadzką o ponowne wydanie warunków. (obecne stracą moc). A czemu sąsiedzi nie chcą się zgodzić,.. bo nie ukłąda się między nami najlepiej, jakby to powiedzieć żyjemy jak Kargul z Pawlakiem, córka sąsiada zapłaciła za przyłączenie 7 tys. a mi by wyszło mniej bo tak mało rur a oni chcą mieć taras ....i chętnie by się zgodzili ale ten taras, no cóż. Kij im w oko, będę miała piękny piec na miał i eko groszek, a w kuchni i tak chciałam mieć kuchnię elektryczną. Skąd oni wiedzieli o mioch planach pozdrawiam i na pewno wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamba 07.05.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 O kurczę dopiero mi się pokazało zdjęie Twojego tarasu jak sympatycznie bardzo i nawet kwiaty są bardzo dobry pomysł z wydłużeniem kuchni też miaałm takie plany ale kuchnię mam od zachodu więc w lecie byłoby piekło taras trochę przysłoni okno i zostało wszystko bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts