dizlaczek 11.10.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Czy budował ktoś może domek w technologi drewnianej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Automat 13.10.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witam wszystkich Już od pewnego czasu śledzę ten wątek, w końcu trzeba napisać pierwszego posta Powoli startuje z budową C77L mam krótkie pytanie. Ile wasi wykonawcy wykasowali za prace murarskie (od fundamentów kończąc na schodach i ścianach działowych)? Chodzi mi o samą robociznę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 13.10.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 U mnie za Robociznę C77C, od wykopów pod więźbę wzięli 40k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Automat 13.10.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 ale razem z więźbą? czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megaedek 13.10.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witam, mam pytanko do Zręcznych - c,czy moglibyście podać koszty robocizny poszczególnych etapów budowy.Np. stan zero, sso, ssz, Z góry dzięki,pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 14.10.2008 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Automat, razem z więźbą. Mieli swój blaszak, betoniarkę itp. Majster sam jeździł i zamawiał materiały po niezłych cenach, chyba, że ja gdzieś znalazłem taniej. Budowa trwała 2 miesiące. Wydaje mi się, że są godni polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.10.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Helloł Normalnie wieki mnie tu nie było Za to wkleję swód domek: http://images46.fotosik.pl/18/2fb553655b2d1682med.jpg http://images45.fotosik.pl/18/97c9d93cfd5d0b1dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 14.10.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Rom - gratulację, piekny domek, mam nadzieje, że mój tak będzie wyglądał juz maju 2009 obecnie jeszcze walczę zwiężbą. Pozdrowienia dla wszystkich zręczniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.10.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Rom - gratulację, piekny domek, mam nadzieje, że mój tak będzie wyglądał juz maju 2009 obecnie jeszcze walczę zwiężbą. Pozdrowienia dla wszystkich zręczniaków. Dzięki pogor trzymam kciuki żeby Ci się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_chmiel 16.10.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 WitamRom o ile podnieśliście scianke kolankową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 20.10.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 mimo wielu zachęt napływających z różnych źródeł.... nie podniosłem ścianki nawet o 1 cm... jeśli zależy Ci na estetyce tego projektu, to przy podnoszeniu ścianki kolankowej, aby nie osiągnąć efektu 'grzybka' należałoby jak sądzę , zmienić też kąt dachu... pozdr http://images43.fotosik.pl/21/f5173046177a23b2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.10.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 U mnie ściana kolankowa zostałą podniesiona o pół metra.I wcale tego nie żałuję - poddasze zrobiło się naprawdę duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 20.10.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Annecy proszę napisz który wariant Zręcznego zbudowałeś? I jeśli da radę prosimy o więcej zdjęć, również z wykonczeniówki. Może jakieś fotki z górnych sypialni, jest tam trochę miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Automat 20.10.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ja uważam że bez podnoszenia ten dom wygląda dziwnie... ja na pewno troche podniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 20.10.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ja uważam że bez podnoszenia ten dom wygląda dziwnie... ja na pewno troche podniosę Witam, My podnieśliśmy ściankę kolankowe o 1.5 cegły i zmieniliśmy kont dachu do 35. Fotki do wglądu w albumiku. Pozdrawiam Artur P.S. Jezeli kogos interesuje dokładna wysokość służę dokładnym wymiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 20.10.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ...hm... fotosik rulez...!!! jak zacznie działać to wrzucę jakieś fotki jeszcze... ja buduję podstawowy wariant zręczniaka nie a,b,c... tylko pierwowzór... choć go zmieniłem na maxa... hihi wybrałem ten projekt właśnie ze względu na takie a nie inne proporcje - gdy się buduje na łysym polu, to wyższe zabudowania wyglądają nieco niedopisane do reszty krajobrazu... ale to może być tylko moja opinia.... ponad to, góra jest przewidziana do zamieszkania głównie przez 'szkodniki', więc nie skupiałem się szczególnie nad sensownością podwyższania ścian... ja tam zachodzić nie planuję zbyt często... sypialnie mam na dole czyli tam gdzie barek... i to jest najważniejsze... dom jest jeszcze na etapie tynków wewnętrznych , więc zdjęć środka jest niewiele... ale ok coś tam niebawem wrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 20.10.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ...hm... fotosik rulez...!!! jak zacznie działać to wrzucę jakieś fotki jeszcze... ja buduję podstawowy wariant zręczniaka nie a,b,c... tylko pierwowzór... choć go zmieniłem na maxa... hihi wybrałem ten projekt właśnie ze względu na takie a nie inne proporcje - gdy się buduje na łysym polu, to wyższe zabudowania wyglądają nieco niedopisane do reszty krajobrazu... ale to może być tylko moja opinia.... ponad to, góra jest przewidziana do zamieszkania głównie przez 'szkodniki', więc nie skupiałem się szczególnie nad sensownością podwyższania ścian... ja tam zachodzić nie planuję zbyt często... sypialnie mam na dole czyli tam gdzie barek... i to jest najważniejsze... dom jest jeszcze na etapie tynków wewnętrznych , więc zdjęć środka jest niewiele... ale ok coś tam niebawem wrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.10.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A jest tu ktoś kto buduje Zręcznego w wielkopolsce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 21.10.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jutro jedziemy do Poznania. Mąż gdzieś po drodze wypatrzył Zręcznego, ale to nie Twój Romie . Mamy zamiar się zatrzymać na chwileczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.10.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jutro jedziemy do Poznania. Mąż gdzieś po drodze wypatrzył Zręcznego, ale to nie Twój Romie . Mamy zamiar się zatrzymać na chwileczkę... widziałem jednego jak sie wyjeżdza z poznania na buk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts