Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich

Już od pewnego czasu śledzę ten wątek, w końcu trzeba napisać pierwszego posta :)

Powoli startuje z budową C77L mam krótkie pytanie. Ile wasi wykonawcy wykasowali za prace murarskie (od fundamentów kończąc na schodach i ścianach działowych)? Chodzi mi o samą robociznę.

Pozdrawiam

mimo wielu zachęt napływających z różnych źródeł.... nie podniosłem ścianki nawet o 1 cm...

jeśli zależy Ci na estetyce tego projektu, to przy podnoszeniu ścianki kolankowej, aby nie osiągnąć efektu 'grzybka' należałoby jak sądzę , zmienić też kąt dachu...

pozdr 8)

http://images43.fotosik.pl/21/f5173046177a23b2m.jpg

ja uważam że bez podnoszenia ten dom wygląda dziwnie... ja na pewno troche podniosę

Witam,

My podnieśliśmy ściankę kolankowe o 1.5 cegły i zmieniliśmy kont dachu do 35.

Fotki do wglądu w albumiku.

Pozdrawiam

Artur

P.S. Jezeli kogos interesuje dokładna wysokość służę dokładnym wymiarem.

...hm... fotosik rulez...!!!

:-?

jak zacznie działać to wrzucę jakieś fotki jeszcze...

ja buduję podstawowy wariant zręczniaka

nie a,b,c...

tylko pierwowzór... choć go zmieniłem na maxa... hihi

wybrałem ten projekt właśnie ze względu na takie a nie inne proporcje - gdy się buduje na łysym polu, to wyższe zabudowania wyglądają nieco niedopisane do reszty krajobrazu...

ale to może być tylko moja opinia....

:lol:

ponad to, góra jest przewidziana do zamieszkania głównie przez 'szkodniki', więc nie skupiałem się szczególnie nad sensownością podwyższania ścian... ja tam zachodzić nie planuję zbyt często...

sypialnie mam na dole czyli tam gdzie barek... i to jest najważniejsze...

dom jest jeszcze na etapie tynków wewnętrznych , więc zdjęć środka jest niewiele... ale ok coś tam niebawem wrzucę... :wink:

...hm... fotosik rulez...!!!

:-?

jak zacznie działać to wrzucę jakieś fotki jeszcze...

ja buduję podstawowy wariant zręczniaka

nie a,b,c...

tylko pierwowzór... choć go zmieniłem na maxa... hihi

wybrałem ten projekt właśnie ze względu na takie a nie inne proporcje - gdy się buduje na łysym polu, to wyższe zabudowania wyglądają nieco niedopisane do reszty krajobrazu...

ale to może być tylko moja opinia....

:lol:

ponad to, góra jest przewidziana do zamieszkania głównie przez 'szkodniki', więc nie skupiałem się szczególnie nad sensownością podwyższania ścian... ja tam zachodzić nie planuję zbyt często...

sypialnie mam na dole czyli tam gdzie barek... i to jest najważniejsze...

dom jest jeszcze na etapie tynków wewnętrznych , więc zdjęć środka jest niewiele... ale ok coś tam niebawem wrzucę... :wink: