aziniaki 20.05.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Hurra! Udało sie! BRAWO! też miałam duże trudności z wklejeniem zdjęcia i też jakieś takie małe mi wyszło U mnie stan zero zakończony. A jutro sądny dzień ... okaże się - budujemy czy czekamy jeszcze najmniej rok. Trzymajcie kciuki za mojego zręczniaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 22.05.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 czyżby murator zaczął odgrzewać stare kotlety??? na zakładce z projektami widnieje info , że mój podstawowy wariant zręczniaka będzie dostępny już wkrótce tj 26.05??? o co tu kaman? pozdr jak idzie budowa? kryzys sprzyja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 24.05.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam Wszystkich posiadaczy i sympatyków Zręcznego.Po długiej przerwie wracam na forum, przypomnę tylko, że jako jeden z pierwszych zakładałem temat o C77 (Szkrab może pamięta:)). Chciałbym podzielić się uwagami i spostrzeżeniami, jeżeli ktoś by miał ochotę. Szkrab - jak tam podbitka? - ja mam podwieszaną na konstrukcji - kratownica, przykręcana od góry, szerokość deski 10cm. Pozdrawiam all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 28.05.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam Wszystkich posiadaczy i sympatyków Zręcznego. Po długiej przerwie wracam na forum, przypomnę tylko, że jako jeden z pierwszych zakładałem temat o C77 (Szkrab może pamięta:)). Chciałbym podzielić się uwagami i spostrzeżeniami, jeżeli ktoś by miał ochotę. Szkrab - jak tam podbitka? - ja mam podwieszaną na konstrukcji - kratownica, przykręcana od góry, szerokość deski 10cm. Pozdrawiam all. Jasne, że pamiętam! Podbitka jeszcze poczeka. Na razie dopieszczam salon i kuchnię przed malowaniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 29.05.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Chciałbym podzielić się uwagami i spostrzeżeniami, jeżeli ktoś by miał ochotę Pewnie że mamy ochotę, proszę pisz o wszystkim. Jak się mieszka czy dom jest funkcjonalny, czy się sprawdził? Co byś zmienił w projekcie dl poprawy jego funkcjonalności, etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 08.06.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, Jak rozwiązaliście wejście do garderoby??? Ja obecnie nie mam ścianki i zastanawiam się czy zrobić drzwi przesuwne czy tez ściankę – łuk + drzwi. Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie. P.S. Dziś dzień wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 12.06.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam wszystkich, My dopiero zaczynamy, ale już mam kilka pytań: a) czy ktoś budował zręczniaka z pompą ciepła?b) o ile podnosiliście ścianę kolankową i czy domek na zewnątrz nie stracił swojego uroku?c) czy ktoś zbudował blisko Łodzi ichciałby się pochwalić w realu?d) czy łączyliście dolną łazienkę z WC?e) czy macie jakieś dodatkowe pomieszczenia gospodarcze?f) czy możecie dobre ekipy z okolic Łodzi polecić?g) na co szczególnie zwrócić uwagę przy budowie zręcznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 17.06.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam wszystkich, My dopiero zaczynamy, ale już mam kilka pytań: a) czy ktoś budował zręczniaka z pompą ciepła? b) o ile podnosiliście ścianę kolankową i czy domek na zewnątrz nie stracił swojego uroku? c) czy ktoś zbudował blisko Łodzi ichciałby się pochwalić w realu? d) czy łączyliście dolną łazienkę z WC? e) czy macie jakieś dodatkowe pomieszczenia gospodarcze? f) czy możecie dobre ekipy z okolic Łodzi polecić? g) na co szczególnie zwrócić uwagę przy budowie zręcznika? b) o pół pustaka podnieśliśmy dwie ściany boczne. Domek nic nie stracił. Jestem wysoki ale na poddaszu mogę się swobodnie poruszać, także dobrze, że nie podnosiliśmy więcej.(zresztą te pół pustaka to na prośbę murarza , lepiej się chłopu murowało ) d) tak, łączyliśmy dolna łazienkę z WC g) na wielkość kotłowni - na ogrzewanie gazowe w sam raz, ale z wstawieniem pieca na eko-groszek są problemy. Wysokość komina - ja zostawiłem taki jak w projekcie ale lepiej chyba zrobić nieco wyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 02.07.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 dziś wielkie JOŁ u mnie na budowie... po 4 miesiącach oczekiwania zjechał łaskawie stolarz ze świtą i mi będzie montował schody... ...ciekawe co tym razem spier...??? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 18.07.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 nie wiem czy się gdzieś przenieśliście... czy jak? Dzięki temu forum rozwiązaliście dużo moich problemów, nie mam teraz wątpliwości że mój wybór był B.Dobry. nadmienię ze wybieranie projektu trwało ok. 10 min a to za sprawą niedużych rozmiarów działki. Projekt leży na siedzeniu samochodu i zostały tylko formalności (największe z bankiem). banki to instytucja wroga człowiekowi - niestety. Stan zamknięty będzie już na jesieni (tak obiecał wykonawca) generalnie nie przyłożę nawet palca do budowy, ale "pańskie oko konia...." będę tam codziennie i to właśnie dzięki temu forum będę mógł się "fachowo" wypowiadać na tematy budowy i tego co oczekuje... Wielkie dzięki... Piotr ------------------------------------------------------------------------------------- jeśli już tu jestem to chciałbym zapytać o jedną sprawę..... planuję piec wielofunkcyjny, wiem ze te 'cholerstwo" ma spore gabaryty wiec pytanie brzmi: czy ktoś z was się przymierzał do takiego POTWORA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 19.07.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 witaj maca@, nie wiem, którą wersję zręcznego wybrałeś?? ja buduję c77a i z miejscem na piec jest rzeczywiście krucho mam piec olejowy ze zbiornikiem 1600l i sporym zbiornikiem na wodę i wyszło na to, że muszę trochę przesunąć ścianę od garażu, któy i tak za duży nie jest ale u mnie było podobnie jak u Ciebie - wąska działka i niewielki wybór projektów gotowych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 19.07.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 witaj maca@, nie wiem, którą wersję zręcznego wybrałeś?? ja buduję c77a i z miejscem na piec jest rzeczywiście krucho mam piec olejowy ze zbiornikiem 1600l i sporym zbiornikiem na wodę i wyszło na to, że muszę trochę przesunąć ścianę od garażu, któy i tak za duży nie jest ale u mnie było podobnie jak u Ciebie - wąska działka i niewielki wybór projektów gotowych pozdrawiam projekt wersja C czyli inaczej Zręczny III po prostu nie ma lepszego wyboru - czemu??? Bo moim marzeniem był wielki garaż bez przeciskania się pod ściana i patrzenia czy drzwi auta już porysowane czy nie... A kosztem mniejszego garażu wcale nie zyskuje się aż tyle miejsca no bo kto to będzie sprzątał ! Już kocham ten dom - to moja pierwsza taka inwestycja - jestem typowym BLOKERSEM - CZŁOWIEK W PEWNYM WIEKU DORASTA DO TAKICH DECYZJI. Jeśli chodzi o wybór projektu to w sumie takiego czegoś szukałem: - małe - funkcjonalne - urocze - a co najważniejsze - ponad czasowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 19.07.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 a u mnie było tak - marzenia marzeniami (też chciałabym mieć duży garaż, najlepiej na dwa samochody, miejsce na rowery i kupę innych klamotów) ale moja działka, w miejscu gdzie będzie stał dom, ma tylko 18 metrów szerokości i niestety marzenia trzeba było dopasować do rzeczywistości po obejrzeniu setek projektów wybór padł na Zręcznego i uważam, że był to strzał w dziesiątkę (choć dom jeszcze nie zbudowany) jedyne "niedoskonałe" rozwiązania w tym domku to właśnie garaż i pom. gospodarcze a reszta, no cóż, jest spełnieniem moich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 19.07.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 powodzenia w realizacji marzeń Ja we wtorek idę do notariusza zaklepać umowę z wykonawcą (taki wymóg Banku ) i w sierpniu powinna być wylana ława na fundament (to moment gdzie obiecałem sobie rzucić palenie - hihi). Oby tylko bank nie odwalił mi jakiegoś numeru - tego się boje... Jeszcze raz powodzenia - bo w dzisiejszych czasach to potrzebne ------------------------------------------------------------------------------------------------ acha! u mnie działka ma 19,5 metra szerokosci, więc tez "szału" nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 19.07.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 a ja Tobie życzę powodzenia w przeprawie z bankiem - cierpliwości, cierpliwości, cierpliwości jak sobie przypomnę to mnie ciarki przechodzą od pierwszej wizyty w banku do wypłaty pierwszej transzy upłynęło ponad 3 miesiące !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 19.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 no i jeszcze się pochwalę postępem prac na tą chwilę u mnie jest tak: http://images50.fotosik.pl/165/b9d0a842daecde07med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 20.07.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 no i wykrakałem Bank jako instytucja finansowa ma w nosie gdzie będę mieszkał do czasu wybudowania domu Robią sztuczne problemy i teraz muszę to z nimi ponownie rozważać - nie mówiąc już o tym że siedzą tam niekompetentne osoby i tylko wysyłają zapytania do W-wy - szlag mnie trafia !!! na dodatek ja chcę od nich tylko 230 tyś a oni chcą mi dać jakieś pół miliona - SZOK ! po co mi - ocipieć można.... A budowa i tak ruszy... nie zepsuje nawet tego jakiś oszołom z Banku... potem będę się martwił ------------------------------------------------------------------------------------------------------ aziniaki - gratuluję postępu prac- ja w tkim właśnie momencie będę już niepalącym człowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 20.07.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 aziniaki - gratuluję postępu prac- ja w tkim właśnie momencie będę już niepalącym człowiekiem hmmm, u mnie termin rzucenia palenia odłożony do czasu przeprowadzki a jeśli chodzi o kredyt to spróbuj może skorzystać z jakiegoś pośrednika np. EXPANDER, OPEN FINANCE itp. MURATOR też ma od nie dawna takie pośrednictwo i ja właśnie dzięki nim dostałam kredyt, a moja sprawa była naprawdę bardzo skomplikowana. takie pośrednictwo oczywiście nic Cię nie kosztuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 24.07.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 kredyt się ruszył teraz kilka moich spostrzeżeń: 1. Dach z blachodachówki - oszczędność ok 15-20 tyś 2. elewacja - tynk na bazie włókna z dodatkiem koloru - czyli trwałość zapewniona 3. Podnieść pietro o 1,5 suporeksu - metrarz o wiele większy a forma domu zachowana 4. kominek zbędny (raz że snobizm;) bo piec wielofunkcyjny zapewni optymalne grzanie nawet przy skokach cen takiego czy innego paliwa w danym roku 5. układ w c77c jest idealny lecz brak "pralni" - likwiduję na piętrze "garderobę" - powiększam tym samym łazienkę i luksferami wydzielam część na pralkę, podwieszaną suszarkę, kosz na bieliznę i szafkę na wypraną posciel i proszki płyny itp. 6. mało miejsca w kuchni pod oknem - mniejszy komin i mamy spory kąt na lodówkę - BOSKO --------------------------------------------------------------------------------------------------------- jeśli coś sobie jeszcze przypomne to napiszę - przepraszam za może nie fachowe określenia, ale laik jestem w tych sprawach - hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 25.07.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Dach z blachodachówki - oszczędność ok 15-20 tyś Oszczędność na pewno jakaś jest. Ale moi znajomi strasznie narzekają na blachę. Podczas deszczu strasznie dudni na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts