Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

coś ten wątek ostatnio kuleje... :-?

starsi stażem zręczniacy się ostatnio nic a nic nie udzielają... skąd my młodzi mamy brać inspiracje i wiedzę, hę?

byście coś popisali częsciej :lol:

wiecej zdjęc proszę ! co i jak jak poddasze... kotłownia , kuchnie, sypialnie, salony i łazienki...

to da wyobrazenie o możliwościach tego projektu

pozdr i dopinguje all , którzy zdecydowali się na zręczniaka...

starsi stażem zręczniacy się ostatnio nic a nic nie udzielają... skąd my młodzi mamy brać inspiracje i wiedzę, hę?

Priorytety się zmieniają :)

Teraz więcej czasu jest zarezerwowane dla rodzinki... dla siebie...

Trzeba odpocząć, skupić się troszkę mocniej na pracy... :D

Czas budowy to niestety czas wyjęty z życiorysu :D

Ja śledzę wątęk (oczywiście w miarę możliwości) - pytajcie ... wtedy łatwiej coś napisać :)

Hej! Jestem nowa na tym forum! Nie wiem jak sie z Wami skontaktowzc i jak tu wlozyc zdjecia :( POMOZCIE MI PROSZE. Dom buduje mi tata,napewno nie bedzie taki jak Wasze,ale bardzo sie stara.Wlasnie zalalismy strop.Troche tata nam pozmienial co nieco i nie wiemy czy tak moze byc.No ale coz... juz po fakcie....... Prosze niech ktos sie do mnie odezwie. ANIA

Hej! Jestem nowa na tym forum! Nie wiem jak sie z Wami skontaktowzc i jak tu wlozyc zdjecia :( POMOZCIE MI PROSZE. Dom buduje mi tata,napewno nie bedzie taki jak Wasze,ale bardzo sie stara.Wlasnie zalalismy strop.Troche tata nam pozmienial co nieco i nie wiemy czy tak moze byc.No ale coz... juz po fakcie....... Prosze niech ktos sie do mnie odezwie. ANIA

nasza brać słucha.... :lol: halo?

p.s. ma ktoś zdjęcia swojej podbitki i jak była robiona? foty mile widziane....

pliz, pliz, pliz....

nasza brać słucha.... :lol: halo?

hmm.. :D

p.s. ma ktoś zdjęcia swojej podbitki i jak była robiona? foty mile widziane....

pliz, pliz, pliz....

Nie mam zdjęć

U mnie jest sosnowa. malowaliśmy sami (sadolin podkładowy z 2 stron + sadolin kolor od zewnątrz).

Nie dopilnowałem troche wykonania (mocowania na stelażu), no i taka się troszke rozsycha - troszkę się "pofałdowała" :D

wiecej zdjęc proszę ! co i jak jak poddasze... kotłownia , kuchnie, sypialnie, salony i łazienki...

to da wyobrazenie o możliwościach tego projektu

pozdr i dopinguje all , którzy zdecydowali się na zręczniaka...

Wprawdzie nie ma się jeszcze czym chwalić, ale skoro nalegacie....

Kuchnia w trakcie meblowania:

http://img32.imageshack.us/img32/2636/kuchnia.jpghttp://img300.imageshack.us/img300/7889/kuchnia2.jpg

Oczywiście biurko czeka eksmisja. Na razie pełni rolę szafki pod płytę :lol: A płyta czeka... na nowego właściciela. Jest ktoś chętny?

Lodówka też jest tutaj tymczasowo.

ściany nie podnosiłem, kątów nie zmieniałem...

wysokość taka jak w projekcie, nie pamietam teraz dokładnie... słupy sa też takie jak w projekcie - drewniane o przekroju kwadratu , zdaje sie ze 20cm...

pozdr

wszystko ładnie i pięknie z tym że TY masz inną wersję domku :( a ci co sie pobudowali w zręczniakach "C" milczą :(

Ja ciągle czekam na zgodę ze starostwa na budowę (mocy musi nabrać;) ale we wrześniu ruszy budowa a wówczas zasypię Was tu pytaniami - ;) hehe

3. Podnieść pietro o 1,5 suporeksu - metrarz o wiele większy a forma domu zachowana

podobno dom może stracić proporcje

Nie wiem, nie widziałem gotowego budynku po zmianach - nie podnosiłem

4. kominek zbędny (raz że snobizm;) bo piec wielofunkcyjny zapewni optymalne grzanie nawet przy skokach cen takiego czy innego paliwa w danym roku

podobno - fajny klimat, nie trzeba włączać pieca w okresach przejściowych, taniej.

Mam kominek, czasem palę - w sumie fajna sprawa.

Kominek !!

podobno - fajny klimat, nie trzeba włączać pieca w okresach przejściowych, taniej.
za cenę kominka mam SOLARY i to jest dopiero ekonomiczne :)

KOMUNIKAT

PROSZĘ - kto ma zrecznego najbliżej WAŁCZA (http://mapy.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=wa%C5%82cz&sll=52.025459,19.204102&sspn=5.436351,13.688965&ie=UTF8&ll=53.284922,16.475372&spn=0.082511,0.21389&z=12&iwloc=A)

muszę go zobaczyć w realu... :lol:

Kominek !!

za cenę kominka mam SOLARY

hmm.. można i tak - co kto lubi.

a jeszcze mi tak się pojawiają pewne wątpliwości...

1. tanie te solary ....

2. dają podobny klimat?

3. solary bedą Ci dom ogrzewać?

4. w zimę (i pochmurne dni) też działają?