annecy 13.10.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 nie wiem jak jest "łód" (tylko Miodek wie) ale na zdjęciu jest OCIEPLENIE... Pewnie styropian znacie? Taki biały materiał w kropki kolorowe domyślam się , że na koniec fachofcy zetną kątówką te wystające w powietrzu ranty styropianu??? bo brzydko to teraz wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 13.10.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Tak... już jest ścięty (bo musiał klej wyschnąć) i dzisiaj otynkowali całość (oczywiście dali izolację pionową ) Ale zdjęć dzisiaj nie zrobiłem :/ Prace idą jak burza !! tylko pogoda już nie dopisuje :/ Chociaż jak się dowiedziałem dla betonu to gdy mokro to SUPER bo wówczas lepiej wiąże (tak na AMEN). tylko patrzeć jak mi dach urośnie MIODZIO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 13.10.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Tak... już jest ścięty (bo musiał klej wyschnąć) i dzisiaj otynkowali całość (oczywiście dali izolację pionową ) Ale zdjęć dzisiaj nie zrobiłem :/ Prace idą jak burza !! tylko pogoda już nie dopisuje :/ Chociaż jak się dowiedziałem dla betonu to gdy mokro to SUPER bo wówczas lepiej wiąże (tak na AMEN). tylko patrzeć jak mi dach urośnie MIODZIO ! a jak głęboko sięga ten styro w głąb ? jest oparty na ławach? wiesz chociaż ile m2 styro poszło na obklejenie tych ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 13.10.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Tak... już jest ścięty .... hmmmm .... ja to się może i nie znam ale nie bardzo rozumiem po co oni założyli styropian żeby tak wystawał? a to co obcięli to pewnie do wyrzucenia poszło? a kto za to zapłacił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 15.10.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 ALEŻ MACIE SAMOZAPARCIE Nie wiem ile metrów poszło i nie obchodzi mnie to.... to już zapłacone a wykonawca dba już o to żeby nie zmarnować... Wykonawca (czyt. developer)jest zarazem dostawcą (hurtownikiem) i to on wylicza i dowozi im materiał na budowę,jego strata materiału to jego strata w zysku z inwestycji...Więc chcąc nie chcąc pilnuje tego, a ja policzę go zgodnie z wyliczeniami projektu. Taki układ... i myślę że dobry bo przynajmniej nie osiwieję ani "ocipieję" Moja rola póki co sprowadza się do wydziwiania i wymyślania kolejnych moich "odpałów" jak np okno na caaaaaałą ścianę przy kominku i z tym musi sobie rodzić ten mój Bidula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 15.10.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 okno na caaaaaałą ścianę przy kominku Fajna sprawa takie okno, zastanów się tylko jak później ogrzejesz pomieszczenie z takim przeszkleniem. Ja powiększyłam drzwi tarasowe w salonie o jedno skrzydło - mają teraz 270 cm no i okazuje się, że żeby ogrzać salon nie wystarczy jeden grzejnik pod oknem w salonie i najlepiej byłoby dołożyć taki grzejnik zamontowany w podłodze wzdłuż tych tarasowych drzwi. A taki grzejnik koło 2 tys. kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 16.10.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ALEŻ MACIE SAMOZAPARCIE ja chciałem pomóc z dobrego serca... a nie wytykać błędy... no ale nie widzę sensu więcej tego robić... jakoś mnie nie zachęcasz, więc nie będę Ciebie już męczył głupimi pytaniami.... to jest mój ostatni post w Twojej sprawie... Nie wiem ile metrów poszło i nie obchodzi mnie to.... to już zapłacone a wykonawca dba już o to żeby nie zmarnować... Wykonawca (czyt. developer)jest zarazem dostawcą (hurtownikiem) i to on wylicza i dowozi im materiał na budowę,jego strata materiału to jego strata w zysku z inwestycji...Więc chcąc nie chcąc pilnuje tego, a ja policzę go zgodnie z wyliczeniami projektu. Taki układ... i myślę że dobry bo przynajmniej nie osiwieję ani "ocipieję" tia... z tego co widać po zdjęciach , to bardzo się Ci Twoi fachofcy nie przejmują stratami materiału... mogą zrobić jak im wygodniej, użyć gorszej jakości materiałów i byle jak... a policzyć jako dobry i usługę jako vipowską... tym bardziej , że już zapłaciłeś????? przed wykonaniem usługi??????????????? poza tym wygląda na to, że nie masz pojęcia o budowaniu... skoro mylisz bloczki fundamentowe z materiałem na nośne ściany... i oni o tym wiedzą... a wykonawcy zawsze robią jak im wygodniej - zawsze!!! szkoda , że nasze uwagi Cię nie alarmują.... ale looz , to Twoja kasa i Twój dom... Acha, to on Cię policzy, nie Ty jego ! Moja rola póki co sprowadza się do wydziwiania i wymyślania kolejnych moich "odpałów" i tu się z Tobą zgadzam... jak np okno na caaaaaałą ścianę przy kominku i z tym musi sobie rodzić ten mój Bidula po co były te ekonomiczne gadki o solarach , kominkach z płaszczem? Tak czy siak życzę Ci powodzenia na budowie ! Będę trzymał kciuki! pozdr EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamba 16.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Ja się wprowadziłam do mojego zręczniaka w sierpniu. Mieszka się wspaniale. Zmiany jakie nanieśliśmy to schody betonowe i wejście do garderoby z korytarza (pokój trochę trzeba było zmniejszyć). Polecam baardzo okna balkonowe przesuwane - ogromna oszczędność miejsca w salonie i sypialni, ogrzewanie podłogowe, dzięki temu jest miejsce w salonie przy oknie.Odnośnie waszej dyskusji to dajcie facetowi spokój, nie chce rad to niech żyje w swojej nieświadomości i najlepiej założy wątek ignorant, przecież on się szczyci tym , że nic nie wie na temat budowania. Pozdrawiam, jak ktoś ma pytania to służę na priv, czasami odwiedzam forum. Aha, mieszkam w wesji c. Pozdrawiam i trzymam kciuki za tych co się przejmują i tych co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 16.10.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Ja się wprowadziłam do mojego zręczniaka w sierpniu. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 16.10.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ????Miałem kłamać że się znam? Miałem nie słuchać waszych rad? Miałem nie mieć swoich przemyśleń? I ja jestem ignorantem? A okno podejrzałem u jednego ze zręczniaków i jemu nikt nie wypominał wielkości okna... żenada!Kończę... z bólem i żalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 16.10.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ???? Miałem kłamać że się znam? Miałem nie słuchać waszych rad? Miałem nie mieć swoich przemyśleń? I ja jestem ignorantem? ja tam Cię akurat za ignoranta nie uważam, moim zdaniem jesteś tu bo masz wątpliwości, zadajesz pytania itd. a robisz w końcu tak jak TY tego chcesz. I o to chodzi. W końcu dorosły jesteś i to TY budujesz SWÓJ dom. A okno podejrzałem u jednego ze zręczniaków i jemu nikt nie wypominał wielkości okna... żenada! co do okna to chyba źle mnie zrozumiałeś uważam, że takie okno to ZAJEBISTA SPRAWA !!!!! chodziło mi tylko o to żebyś - cytuję "zastanowił się jak ogrzać później swój salon" bo przy takim przeszkleniu jest jasne, że trzeba będzie dołożyć grzejniki a jeśli będziesz chciał zamontować np. grzejniki w podłodze to musisz szybko podjąć taką decyzję bo to się robi na etapie wylewek, a to już niebawem u Ciebie nastąpi. Kończę... z bólem i żalem oj tam, daj spokój na bóle i żale przyjdzie jeszcze czas, jak na każdej budowie ..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 16.10.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ???? Miałem kłamać że się znam? Miałem nie słuchać waszych rad? Miałem nie mieć swoich przemyśleń? I ja jestem ignorantem? A okno podejrzałem u jednego ze zręczniaków i jemu nikt nie wypominał wielkości okna... żenada! Kończę... z bólem i żalem napij sie whiskey, ból przeminie... p.s. najlepiej wchodzi przed kominkiem... p.s. a okno podejrzałeś u mnie, co nie? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 17.10.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Ja się wprowadziłam do mojego zręczniaka w sierpniu. Mieszka się wspaniale. Zmiany jakie nanieśliśmy to schody betonowe i wejście do garderoby z korytarza (pokój trochę trzeba było zmniejszyć). Polecam baardzo okna balkonowe przesuwane - ogromna oszczędność miejsca w salonie i sypialni, ogrzewanie podłogowe, dzięki temu jest miejsce w salonie przy oknie. Pozdrawiam, jak ktoś ma pytania to służę na priv, czasami odwiedzam forum. Aha, mieszkam w wesji c. Pozdrawiam i trzymam kciuki za tych co się przejmują i tych co nie. thx za pozdr weź no wrzuć nieco fotek.... tak poglądowo... niech oczy swe naciesze... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 17.10.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 annecy a Ty jak ogrzewasz swój salon?? ile masz grzejników??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 17.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 annecy a Ty jak ogrzewasz swój salon?? ile masz grzejników??? podłogówka... i zero grzejników... - dodatkowa pętla dorzucona pod oknem (tak na wszelki wypadek)... okno jest od południowo zachodniej strony , więc ogólnie najczęściej ta strona bardziej nagrzewa salon słońcem... niż oziębia... w planach na przyszłość są jeszcze okiennice - kasy nie stykło , więc ich jeszcze nie mam.... ale pracuje nad tym.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Maja 18.10.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Nam udało się postawić mury, ale niestety w ostatnim tygodniu dopadły nas opady śniegu i robota stoi, a chcemy w tym roku stan surowy zamknięty Na dodatek zamówione kominy utknęły gdzieś w transporcie i jadą do nas już 2 tyg! http://images38.fotosik.pl/212/5a599b56d3d0d897med.jpg http://images41.fotosik.pl/212/ec7ff7d876976c86med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 20.10.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Nam udało się postawić mury, ale niestety w ostatnim tygodniu dopadły nas opady śniegu i robota stoi, a chcemy w tym roku stan surowy zamknięty Na dodatek zamówione kominy utknęły gdzieś w transporcie i jadą do nas już 2 tyg! http://images38.fotosik.pl/212/5a599b56d3d0d897med.jpg http://images41.fotosik.pl/212/ec7ff7d876976c86med.jpg teraz chyba najfajniejszy okres na budowie macie... dużo się dzieje... choć sajgon na działce, to i tak się oczy cieszą... gratulacje i trzymam kciuki za dalsze postępy! p.s. wychodzi mi po mniej więcej roku grzania, że mój zręczniak potrzebuje 1,5 tony ekogroszku na sezon... bez CWU... wentylacja grawitacyjna... chodzimy na bosaka... i w krótkich szorkach... często przewiewy robimy bo mamy psiaka, co nie może na doopie 5 minut usiedzieć , nie mamy przedpokoju... okresowo popalam w kominku , ale niewielkie ilości drewna spalam.... tej jesieni może 0,5 -1 mp dębiny... nie jest to może pasywny zręczniak , ale chyba mogę być zadowolony...? czy nie? jak u was wychodzi? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 21.10.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5037482625746.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 23.10.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5037482625746.jpg czy mi się tylko zdaje od nadmiaru whisky przed kominkiem... czy może na tym zdjęciu tak tylko to widać, że tylny lewy narożnik wpada do domu??? p.s. hej M@CA, rzuciłeś palenie? ławy już wylane..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 23.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam wszystkich Dawno już tu nie zaglądałem i widzę że nowe Zręczniaki powstają z czego bardzo się cieszę. Ja obecnie jestem na etapie załatwiania dokumentów do odbioru i 1 grudnia tego roku mam nadzieje rozpocząć użytkowanie domku Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts