Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich :D

Dawno już tu nie zaglądałem i widzę że nowe Zręczniaki powstają z czego bardzo się cieszę.

Ja obecnie jestem na etapie załatwiania dokumentów do odbioru i 1 grudnia tego roku mam nadzieje rozpocząć użytkowanie domku :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich

papiery papierami... ale jak daleko masz posunięte prace wykończeniowe?

ja załapałem wczoraj doła ... bo u mnie w gminie nawet barierke na tarasie trzeba mieć... pomijam , armatury ,wszystkie kible gniazdka itp...

pozdr i gratulacje!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj,

Co do prac to myślę że wszystko będę miał w jakimś stopniu zaczęte…. do końca to jeszcze trochę. (na razie będzie tylko jedna łazienka wykończona :cry: )

Co do Twojej barierki… to masz takową w planie???

U mnie w okolicy z odbiorami słyszałem ze jest ok.

Jak złożę wszystkie papiery to będę czekał te 21 dni z niecierpliwością… :wink:

Pozdrawiam

:D :D :D

Hejka. My już pomieszkujemy od około 2 tyg. Większość rzeczy w domu zrobiona. Zostały jeszcze do zamontowania krany w łazience na górze i z grubsza koniec. Gorzej sprawa wygląda na zewnątrz domu. Wszędzie piach i pousychane chwasty, ale nie damy rady w tym roku wszystkiego ogarnąć... Wrzucam kilka fotek:

Kuchnia

http://albumik.pl/albumy/granitowa/Efekt_koncowy/5042731847980.jpg

Łazienka na dole:

http://albumik.pl/albumy/granitowa/Efekt_koncowy/5042761947280.jpg

Sypialnia:

http://albumik.pl/albumy/granitowa/Efekt_koncowy/5042791947280.jpg

Schody (jesionowe):

http://albumik.pl/albumy/granitowa/Efekt_koncowy/5042741847980.jpg

Więcej zdjęć w albumiku. Na pewno parę fotek jeszcze w najbliższym tyg. dojdzie.

o rany :D to Ci się teściowa trafiła :D :D :D

mickoz może Ty mi jeszcze podpowiesz co z tym ogrzewaniem, jak to jest u Ciebie w salonie???

hydraulik "wchodzi" do mnie we wtorek a ja nadal nie wiem czy rzeczywiście jest potrzeba montowania grzejnika wiszącego pod oknem + tego grzejnika w podłodze przy drzwiach tarasowych. Kominek też będzie, co prawda bez rozprowadzenia ciepła ale i tak sporo ciepła będzie pewnie dawał.

Pomóżcie zręczni bo jestem w kropce. Mój mąż mówi, żebyśmy zrezygnowali z grzejnika wiszącego a zrobili tylko ten w podłodze a ja już sama nie wiem .....

My mamy grzejnik pod oknem w salonie. Długość grzejnika taka jak szerokość okna + ogrzewanie podłogowe w kuchni i przestrzeni między kuchnią drzwiami wiatrołapu i początkiem salonu i to wszystko (jeśli chodzi o salon i kuchnie). Chyba widać to na zdjęciach. W każdym razie tam gdzie są płytki tam podłogówka. Jak na razie to w zupełności wystarcza. W domu jest cieplutko mimo, ze piec pracuje na minimum mocy.

Podłogówkę mamy jeszcze w wiatrołapie (+ mały grzejnik) i w obydwu łazienkach i garderobie. Reszta pomieszczeń to grzejniki.

o rany :D to Ci się teściowa trafiła :D :D :D

mickoz może Ty mi jeszcze podpowiesz co z tym ogrzewaniem, jak to jest u Ciebie w salonie???

hydraulik "wchodzi" do mnie we wtorek a ja nadal nie wiem czy rzeczywiście jest potrzeba montowania grzejnika wiszącego pod oknem + tego grzejnika w podłodze przy drzwiach tarasowych. Kominek też będzie, co prawda bez rozprowadzenia ciepła ale i tak sporo ciepła będzie pewnie dawał.

Pomóżcie zręczni bo jestem w kropce. Mój mąż mówi, żebyśmy zrezygnowali z grzejnika wiszącego a zrobili tylko ten w podłodze a ja już sama nie wiem .....

ja to nie MICKOZ ale,.... ja wogóle nie mam grzejników w salonie i kuchni ani w przedpokoju... tylko podłogowe grzanie... a okno bycze jest...

mam mały grzejnik w sypialni i gabinecie oraz na górze...

spaliłem w sezonie 1,5 tony ekogroszka a i tak często wietrze chatę bo jest za gorąco....

pozdr

p.s. Mickoz - gratulacje!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

mickoz dzięki za info :)

ja to nie MICKOZ ale,....

oj annecy Ty się nie obrażaj :D o swoim ogrzewaniu pisałeś mi już parę dni temu i prawdę mówiąc Twoja opinia jest dla mnie najcenniejsza bo powierzchnia przeszkleń w Twoim domu jest do mojej najbardziej zbliżona.

Przed chwilą pokazałam mojemu mężowi zdjęcie Twojego salonu - "zajebiście :D " powiedział "szkoda, że tak nie zrobiliśmy". No i się wyrównało. Tobie się podobają moje duże okna w kuchni a nam Twoje w salonie.

A co Ty będziesz miał na podłodze w salonie? Skoro podłogówka to pewnie terakota? U nas będą dechy, a poza tym mój syn ma alergię i nie mogę tam podłogówki założyć, będzie tylko w kuchni.

Chyba zdecyduję się w końcu tylko na kurtynę pod oknem i mam nadzieję, że na salon starczy. Będziemy się kominkiem dogrzewać jakby co.

annecy mam jeszcze jedną prośbę do Ciebie :oops: :oops: Kuchnia - co to jest - z czego fronty i blat, gdzie robione i za ile. Prześlij mi info na PW. Proszę!

mickoz dzięki za info :)

ja to nie MICKOZ ale,....

oj annecy Ty się nie obrażaj :D o swoim ogrzewaniu pisałeś mi już parę dni temu i prawdę mówiąc Twoja opinia jest dla mnie najcenniejsza bo powierzchnia przeszkleń w Twoim domu jest do mojej najbardziej zbliżona.

Przed chwilą pokazałam mojemu mężowi zdjęcie Twojego salonu - "zajebiście :D " powiedział "szkoda, że tak nie zrobiliśmy". No i się wyrównało. Tobie się podobają moje duże okna w kuchni a nam Twoje w salonie.

A co Ty będziesz miał na podłodze w salonie? Skoro podłogówka to pewnie terakota? U nas będą dechy, a poza tym mój syn ma alergię i nie mogę tam podłogówki założyć, będzie tylko w kuchni.

Chyba zdecyduję się w końcu tylko na kurtynę pod oknem i mam nadzieję, że na salon starczy. Będziemy się kominkiem dogrzewać jakby co.

annecy mam jeszcze jedną prośbę do Ciebie :oops: :oops: Kuchnia - co to jest - z czego fronty i blat, gdzie robione i za ile. Prześlij mi info na PW. Proszę!

w kuchni, przedpokoju i łazience mam gres i terakotę ze względu na podłogówkę właśnie oraz fakt, że to są pomieszczenia brudne ... w salonie zaś położyłem panele 7mm na tekturze i jest ok. nie widzę znaczącej różnicy w temperaturze pomiędzy gresem a panelami...

u mnie w salonie pod takim oknem jest mało miejsca , więc bym musiał zastosować grzejnik długi i niski... niestety w normalnych pieniądzach nie znalazłem nic ładnego a dezajnerskie grzejniki to wydatek kilka tysi extra... :roll:

dlatego padło na podłogówkę także w salonie... :lol:

mi się podobają takie grzejniki schowane w podłodze... i tylko się po kratce chodzi nad nimi... fajny klimat i praktyczne...

kuchnia to żaden sekret... Black Red White mdf lakierowany na czarno , uchwyty według gustu , 6500 pln z montażem... bez agd...

plus blat z drewna merbau - zrobił znajomy stolarz, materiał i robocizna jakiś 1kpln...

pozdr

witam-mamy projekt domku c77b wersja lustrzna-i pytanko-czy kotłownia waszym zdaniem nie jest nieco za mała-w projekcie jest ogrzeanie gazowe natomiast my chemy piec na eko groszek ewentualnie na wegiel-spec od ogrzewania powiedział ze moze byc ciasno-co Wy na to?pozdr

hmmm, bardzo podobała mi się Twoja kuchnia ..... a odkąd znam jej cenę to podoba mi się jeszcze bardziej :D :D :D

a czy ten lakierowany mdf występuje też w innych kolorach?

i napisz jeszcze co to za lodówka? jest super ...

za pieniądze pomalują Ci fronty w każde esy floresy... nawet w ciapki bordo... :lol:

a poważnie to jest tam jakaś paleta kolorów i wybierasz sobie jaki kcesz...

polecam BRW bo w sumie są tani , jakościowo ostatnio nienajgorsi, projekt kuchni za darmo... czas realizacji przyzwoity... a na dzień dzisiejszy zrobią Ci chyba wszystko... każdą wizję... acha zawiasy , szyny - BLUM...

lodówka Samsung RSH-1 KLBG...

pozdr

witam-mamy projekt domku c77b wersja lustrzna-i pytanko-czy kotłownia waszym zdaniem nie jest nieco za mała-w projekcie jest ogrzeanie gazowe natomiast my chemy piec na eko groszek ewentualnie na wegiel-spec od ogrzewania powiedział ze moze byc ciasno-co Wy na to?pozdr

ja co prawda mam inny kształt kotłowni bo mam wariant podstawowy zręcznego, ale powierzchniowo zbliżoną do projektu c77b... i też adoptowałem swoją kotłownie do ekogroszku...

no i stwierdziłem , że jest lekko przymaława i ją o 15 cm poszerzyłem, kosztem gabinetu... owszem kocioł stoi, jest miło i ciepło... ale dostęp do popielnika jest utrudniony i czyszczenie kotła sprawia problem...

zatem albo zadbaj o sensowną przestrzeń (rozbudowa), albo znajdź kocioł z czopuchem od góry... , albo przejdź na gaz...

ale lepiej jak sie wypowiedzą ci, co mają eko w c77b...

pozdr

Adagie Witamy nowego miłośnika wersji B! Cieszę się bo jesteśmy w mniejszości. Jeśli chodzi o piec na ekogroszek, to nie mogę się wypowiedzieć bo my będziemy mieć piec gazowy. Pomieszczenie gospodarcze jednak rzeczywiście jest malutkie, dlatego też powiększyliśmy je o ubikację, która została przeniesiona pod schody (w miejsce spiżarki - odwrócony bieg schodów). Równocześnie skróciliśmy nieco pom gosp od strony przedsionka aby uzyskać miejsce na szafę.

Czy wy wprowadzacie jakieś zmiany w projekcie? Pochwalcie się![/b]

o rany maca@ a Ty to się już tak na zawsze obraziłeś?

gratuluję postępów na budowie :D aż miło popatrzeć jak Twój zręczniak rośnie :D

annecy no nie będę oryginalna - podłoga w salonie też fajna :D gadaj zaraz co to jest :oops:

Co do kotłowni to uważam, że jest rzeczywiście bardzo mała (c77a) nawet po zrezygnowaniu z kibelka. Mam piec na olej opałowy i zbiornik na olej na 1600 litrów, jeszcze nie wiem jak to się zmieści. Prawdopodobnie będziemy musieli zmniejszyć garaż.