maca 29.10.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5066573049270.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardura 30.10.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam ja też pochwalę się kilkoma zdjęciami, ponieważ nie potrafię wkleić na forum więc zapraszam pod adres: http://c77.albumik.plalbum: c77hasło: c77 p.s. to trochę przerobiona wersja zręcznego bez garażu podstawowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 30.10.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5069811929489.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 31.10.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witajcie, nam troszkę zmieniła się koncepcja projektu ( po obejrzeniu domku w realu) i w związku z tym mam do sprzedania projekt zręcznego III (c77c lustrzane odbicie) projekt w stanie idealnym, żadnych notatek, żadnych zmian wszystkie pieczątki 100% oryginał jak przesłany z muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 01.11.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witajcie. Mieszkam w domku (wersja b) od 5 miesięcy i podzielę się uwagami, które się nasunęły. Mati i Maja. Pomieszczenie gospodarcze jest malutkie, ale do pieca gazowego w zupełności wystarcza. Mam zrobioną tam też pralnie i suszarnie. Bakuje zlewu, ale nie zaplanowałem i nie ma. Moje pomieszczenie gosp. jest częściowo wycięte kosztem trochę szerszego przedsionka to i tak tam dużo upchałem. Teraz temat garażu. Jeszcze nie mam zrobionej kostki i podjazdu do garażu i samochód trzymam na zewnątrz. Ale kiedy skończyłem robić porządki w garażu to widzę, że samochód już tam się nie zmieści (na długość). Na szerokość nie przymierzałem. Ale jak trochę wyrzucę gratów to są szanse. A jeszcze przecież są rowery, kosiarka, itp. Łazienka na dole - tak jak w projekcie - nie mam tam zamontowanej umywalki i praktycznie z niej nie korzystamy. Pokoje na dole - w jednym sypialnia - ok. Drugi - garderoba z prasowalnią - praktyczna rzecz . Góra - podnieśliśmy o 2 pustaki i wyszły 2 duże pokoje i łazienka. Salon jest ustawny, widny. Dodaliśmy okno w kuchni - jesteśmy z tego zadowoleni - doświetla salon i kuchnię. Ogrzewanie działa dobrze - podłogówka na górze słabo. Czeka mnie jeszcze ogrodzenie, zieleń i kostka - chyba dopiero jak będę bogaty . Pozdrawiamy wszystkich zręczniaków. P.S. mickoz podoba nam się wykończenie twojego domku - super. G&G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 01.11.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witajcie. ...... Teraz temat garażu. Jeszcze nie mam zrobionej kostki i podjazdu do garażu i samochód trzymam na zewnątrz. Ale kiedy skończyłem robić porządki w garażu to widzę, że samochód już tam się nie zmieści (na długość). Na szerokość nie przymierzałem. Ale jak trochę wyrzucę gratów to są szanse. A jeszcze przecież są rowery, kosiarka, itp. .......... mickoz podoba nam się wykończenie twojego domku - super. G&G JAK TO NIE MIEŚCI SIĘ SAMOCHÓD ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 02.11.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ale kiedy skończyłem robić porządki w garażu to widzę, że samochód już tam się nie zmieści (na długość). r. G&G JAK TO NIE MIEŚCI SIĘ SAMOCHÓD ???? Combi/Wagon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 02.11.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 W garażu ścianę przy kominie mam ocieploną styropianem 10cm. Do tego na tej ścianie ustawiłem regały 40cm głębokie i brakuje mi ok. 10 cm - na razie z obliczeń bo nie wjeżdzałem. A samochód to Vectra Combi dosyć długi jest.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NikoMati 02.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 W garażu ścianę przy kominie mam ocieploną styropianem 10cm. Do tego na tej ścianie ustawiłem regały 40cm głębokie i brakuje mi ok. 10 cm - na razie z obliczeń bo nie wjeżdzałem. A samochód to Vectra Combi dosyć długi jest. Pozdrawiam Jeżeli masz opanowane parkowanie bokiem to powinna sie Vektrunia zmieścić A tak poważnie to fakt garaż jest bez dodatkowej zabudowy (regały) dość mały. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca 02.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 z tego wszystkiego pobiegłem zmierzyć garaż... tez mam vectre C kombi i powiem że zostaje jakieś 15 cm zapasu :/ trochę dramat. --------------------------------------------------------------------------------------http://albumik.pl/albumy/maca/gra/5083861259541.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati i Maja 02.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Wychodzi na to, że muszę jutro zmierzyć garaż, bo nie przyszło mi do głowy, że może się w nim auto nie zmieścic -golf kombi. Z lepszych wiadomości- mamy już ułożoną terivę, jeszcze szałowanie płyty nad kuchnią i schodów i mam nadzieję, że pojutrze będzie deka! OBY TYLKO SKOŃCZYŁY SIĘ TE NOCNE MROZY! Z soboty na niedzielę było -5st! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 03.11.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ja od początku budowy wiedziałam, że garaż to porażka i nawet proponowałam Mężowi żeby zamienił swój wóz na hmmm ..... Cinquecento na przykład Ale on jakoś nie chce się zgodzić. Zupełnie nie rozumiem W takim razie w garażu będzie moje auto stało - jeżdżę Corsą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 03.11.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 W wersji C - dwie Toyotki Yaris się mieszczą na 100% Wiem to z własnego doświadczenia. A i miejsce na regały, rowery, kosiarkę i trochę drewna do kominka też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 03.11.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 a podobno rozmiar nie ma znaczenia.... bzdura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkza 04.11.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, no to i ja się pochwalę, budujemy C77a lustro po wszystkich formalnościach zaczęło się... od goleniahttp://images41.fotosik.pl/218/552ad2a2b58bb9cdm.jpg18.08.2009 potem geodeci, duuuża dziura w ziemi, ława, zbrojenie, 'trochę' roboty wykonawcy i mamy część fundamentuhttp://images42.fotosik.pl/134/35cb349e02e83694m.jpg24.09.2009 następnie sypali i zagęszczali, potem sypali i zagęszczali i znowu to samo a na końcu wylali na pobojowisko chudziakhttp://images44.fotosik.pl/222/8679eee9e4a422dcm.jpg01.10.2009 'pora na ściany' stwierdził wykonawca i przystąpił (a raczej jego ludzie) do pracyhttp://images36.fotosik.pl/109/3f519935b66f4e92m.jpg05.10.2009 dziurawy jeszcze strophttp://images50.fotosik.pl/223/75d41b73f1b53b73m.jpg24.10.2009 a tu zalewają dziuryhttp://images39.fotosik.pl/219/3f13366084d6f36fm.jpg30.10.2009 następne zdjęcia (jak będzie zainteresowanie) w czwartek lub piątek pozdrawiamkkza [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 04.11.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, no to i ja się pochwalę, budujemy C77a lustro no nareszcie się doczekałam - ktoś buduje wersję A :D tylko czemu tak daleko ode mnie następne zdjęcia (jak będzie zainteresowanie) w czwartek lub piątek no pewnie, że będzie zainteresowanie - czekam na zdjęcia z niecierpliwością, albo załóż własny dziennik pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 04.11.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, no to i ja się pochwalę, budujemy C77a lustro... ...następne zdjęcia (jak będzie zainteresowanie) w czwartek lub piątek[/url] bo ja wiem ???.... . . . . . . . no jasne , że tak niektórzy tylko na to czekają... dawaj foty!!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkza 04.11.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam, nie ma sprawy będą foty, annecy napisz, proszę, czy o położeniu paneli na podłogówkęzadedydowałeś sam czy może miałeś jakieś opinie użytkownikówtakiego rozwiązania, u nas na parterze ma być wszędzie podłogówkaale w salonie i pokoju drewno - parkiet - wiadomo klejonylub coś w rodzaju deski barlineckiej - kleić czy ułożyć pływająco? pozdrawiamkkza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 05.11.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, nie ma sprawy będą foty, annecy napisz, proszę, czy o położeniu paneli na podłogówkę zadedydowałeś sam czy może miałeś jakieś opinie użytkowników takiego rozwiązania, u nas na parterze ma być wszędzie podłogówka ale w salonie i pokoju drewno - parkiet - wiadomo klejony lub coś w rodzaju deski barlineckiej - kleić czy ułożyć pływająco? pozdrawiam kkza sprawa ma się tak, że... najlepszy efekt i prostotę uzyskać jest kładąc gres na podłogówce, ale... gres jest zimny optycznie.. a drewno daje nawet wizualnie, poczucie ciepła, a na tym nam najbardziej zależało... w domu rodziców był parkiet i przez wiele lat eksploatacji w kółko były z nim jaja - rysy, szczeliny, przebarwienia... cyklinowanie , lakierowanie , włosy pod powłoką lakieru słowem jak z małym dzieckiem... a do tego mamy małego psa, który ma pazurki... dlatego nie chciałem parkietu , no i koszty... o panelach dużo czytałem na forum i kilka rozmów też odbyłem z fachowcami i użytkownikami... to jest tańsza i gorsza opcja i to się czuje... tak jak z blachodachówką i dachówką... bo panele są głośne, sprawiają wrażenie jednorazowego użytku, a dodatkowo pewnie się dłużej nagrzewają ale o ile , to nie wiem, czy to liczyć w minutach czy godzinach ? jak już załapią temperaturę to ją trzymają... a wtedy nie widzę znaczących różnic między gresem a nimi... ponieważ na tym etapie każdy grosz się liczy to postawiliśmy na panele , które do salonu czyt. 25-30 m2 kosztują z podkładem jakieś 1200pln... bez robocizny... natomiast koszt parkietu sensownego z sensowną ekipą , która go położy , tak , że nie będzie sprawiał kłopotów przez wiele lat, to już znaczny wydatek... a panele ułożyłem sam, na tekturze, w dwa dni... póki co wyglądają świetnie! pianka podobno nie jest zalecana na podłogówkę... a to co najważniejsze ! jak mi się znudzą albo zniszczą to je wypitulę bez żalu i kupię nowe, położę gres, albo parkiet... zobaczymy co się sprawdzi... budując nowy dom jest tyle do przemyślenia , że czasem może lepiej pewne decyzje, których się nie jest pewnym , szczególnie te kosztowne, odwlec na potem... co do skuteczności to cały dół z wyłączeniem gabinetu i sypialni jest na podłogówce... często latam po domu w samych majtach, i na bosaka, grzejniki w tym roku jeszcze odpalone nie były , sama podłogówka daje radę... na kotle na podłogówkę idzie 28 C... wiadomo , ze im mniejsza grubość izolatora , tym mniejsze straty ciepła ale gdzie do cholery ma to ciepło uciec jak nie do góry ? przecież od dołu jest max izolacja i jeszcze folia alu... co najwyżej się będzie parkiet dłużej nagrzewał... czy ma być na klej czy pływająco to nie wiem... ale podłogówka powoduje skurcze i rozkurcze , więc pewnie by się przydała podłoga pływająca ale ja się nie znam, albo klej elastyczny??? zwykle parkiety mają większą grubość niż panele i różnica ta wynosi jakieś 1-1,5cm więc warto przemyśleć na etapie wylewek gdzie co będzie... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregmag 05.11.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam,W związku z dskusją na temat wielkości garażu w prociekcie B zamieszczam zdjęcie.Pozdrawiamhttp://images42.fotosik.pl/135/ee6e4c1bfe78cd83m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts